Форель, приготована на сковороді, являє собою дуже смачне, просте і в той же час вишукане блюдо, яке зможе приготувати кожен. Готується воно дуже швидко і з невеликого набору інгредієнтів. В результаті у вас вийде смачне і ситне блюдо, яке обов’язково оцінять всі члени вашої родини.
Смажені стейки з форелі на сковороді
Підготовлені стейки форелі натираються сіллю і приправою для риби. Далі на сковороді розігрівається рослинне масло і на ньому обсмажується риба з двох сторін по дві хвилини під кришкою. Готові стейки перекладаються на тарілку і подаються до столу з гарніром.
Інгредієнти на
1 порц.
- Стейк форелі 1 шт.
- Приправа для риби ½ ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Масло рослинне 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як смачно посмажити форель на сковороді? Для початку очищаємо стейки від луски, після чого ретельно промиваємо під проточною водою і насухо витираємо паперовими рушниками.
- Далі з усіх боків посипаємо стейки приправою для риби, сіллю і залишаємо при кімнатній температурі на 15-20 хвилин. Якщо в приправі немає лимона, можна самостійно збризнути лимонним соком рибу, щоб вона була більш ароматна.
- На сковороду наливаємо олію і добре прогріваємо. Далі викладаємо трохи промариновавшийся стейк і обсмажуємо його з однієї сторони під кришкою протягом чотирьох хвилин.
- За необхідний час перевертаємо його на іншу сторону і продовжуємо смажити під кришкою ще чотири хвилини.
- Готовий стейк перекладаємо на тарілку і подаємо до столу разом з салатом зі свіжих овочів і зелені або картопляним пюре. Приємного апетиту!
