Форель, смажена на сковороді гриль
Для початку риба натирається сіллю зі спеціями. Далі вона змащується апельсиновим соком і обсмажується на сковороді гриль з двох сторін до готовності. У підсумку виходить дуже смачне, ситне і просте у приготуванні блюдо, яке ідеально поєднується з будь-яким гарніром.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Стейки свіжої форелі – 2 шт.
- Апельсин – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку готуємо стейки. Очищаємо їх від луски, ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперових рушниках і солимо з усіх сторін за смаком.
Крок 2. Далі присипаємо чорним меленим перцем і при бажанні іншими приправами.
Крок 3. Тепер злегка видавлюємо на рибу з апельсина трохи соку і змащуємо стейки рослинним маслом.
Крок 4. Добре прогріваємо сковороду гриль, змащуємо її невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо туди стейки. Обсмажуємо з двох боків до готовності, перевернувши один раз.
Крок 5. Перекладаємо готову форель на тарілки і подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню або іншим гарніром. Приємного апетиту!