Форель на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Форель, смажена на сковороді гриль

Для початку риба натирається сіллю зі спеціями. Далі вона змащується апельсиновим соком і обсмажується на сковороді гриль з двох сторін до готовності. У підсумку виходить дуже смачне, ситне і просте у приготуванні блюдо, яке ідеально поєднується з будь-яким гарніром.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Стейки свіжої форелі – 2 шт.
  • Апельсин – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку готуємо стейки. Очищаємо їх від луски, ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперових рушниках і солимо з усіх сторін за смаком.

Крок 2. Далі присипаємо чорним меленим перцем і при бажанні іншими приправами.

Крок 3. Тепер злегка видавлюємо на рибу з апельсина трохи соку і змащуємо стейки рослинним маслом.

Крок 4. Добре прогріваємо сковороду гриль, змащуємо її невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо туди стейки. Обсмажуємо з двох боків до готовності, перевернувши один раз.

Крок 5. Перекладаємо готову форель на тарілки і подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню або іншим гарніром. Приємного апетиту!