Солодка гарбуз шматочками з цукром на сковороді
Рецепт для тих, хто віддає перевагу гарбуз на десерт. Серед інгредієнтів – яблука, кориця, родзинки і волоський горіх, що робить приготовлену таким чином гарбуз цим царським стравою.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Гарбуз – 500 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яблуко – 3 шт.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Кориця – 1 щіпка.
- Вода – 100 мл
- Родзинки – 50 гр.
- Горіх волоський – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарбуз треба очистити до м’якоті, знявши шкірку і видаливши насіння. М’якоть гарбуза нарізають невеликими шматочками і складають у миску.
2. З яблук знімають шкірку, прибирають серцевину і ріжуть на шматочки пропорційно гарбузі.
3. У глибоку сковороду кладуть шматочок вершкового масла, розтоплюють його і всипають скибочки гарбуза і яблука. Зверху посипають половиною цукру і корицею, вливають воду. Все перемішується, і вміст сковороди тримають на середньому вогні під кришкою 25 хвилин, щоб гарбуз стала м’якою.
4. Родзинки промивають і викладають на сковороду разом з рештою цукру, перемішують і готують, поки рідина не випарується повністю. Після цього необхідно ще трохи готувати страву, постійно помішуючи, щоб скибочки карамелізувались.
5. Готову страву подають як гарячим, так і після охолодження, прикрасивши подрібненим волоським горіхом.