Гарбуз на сковороді – 8 рецептів смаженої гарбуза з покроковими фото

Солодка гарбуз шматочками з цукром на сковороді

Рецепт для тих, хто віддає перевагу гарбуз на десерт. Серед інгредієнтів – яблука, кориця, родзинки і волоський горіх, що робить приготовлену таким чином гарбуз цим царським стравою.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Кориця – 1 щіпка.
  • Вода – 100 мл
  • Родзинки – 50 гр.
  • Горіх волоський – за смаком.

Процес приготування:

1. Гарбуз треба очистити до м’якоті, знявши шкірку і видаливши насіння. М’якоть гарбуза нарізають невеликими шматочками і складають у миску.

2. З яблук знімають шкірку, прибирають серцевину і ріжуть на шматочки пропорційно гарбузі.

3. У глибоку сковороду кладуть шматочок вершкового масла, розтоплюють його і всипають скибочки гарбуза і яблука. Зверху посипають половиною цукру і корицею, вливають воду. Все перемішується, і вміст сковороди тримають на середньому вогні під кришкою 25 хвилин, щоб гарбуз стала м’якою.

4. Родзинки промивають і викладають на сковороду разом з рештою цукру, перемішують і готують, поки рідина не випарується повністю. Після цього необхідно ще трохи готувати страву, постійно помішуючи, щоб скибочки карамелізувались.

5. Готову страву подають як гарячим, так і після охолодження, прикрасивши подрібненим волоським горіхом.