Гармошка з мяса свинини в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Гармошка зі свинини з сиром і помідорами

Гармошка зі свинини з сиром і помідорами – приголомшливе блюдо, яке готується в два рахунки, зате виглядає оригінально і дуже апетитно. Найважливіше – це вибрати якісну і свіжу свинячу м’якоть, а в іншому дотримуйтесь докладним інструкцій рецепта.

Час готування – 2,5 ч.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • М’якоть свинини – 1 кг
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердих сортів – 200 гр.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу м’якоть покладіть на фольгу. Ножем зробіть глибокі надрізи впоперек, але не розріжте м’ясо наскрізь. Ширина відрізків повинна становити 1,5-2 сантиметри.

Крок 2. Щедро посипте м’ясо спеціями і втирайте всередину надрізів.

Крок 3. Сир беріть будь-який, який вам більше до душі. Наріжте шматок сиру тонкими смужками і вкладіть їх в розрізи.

Крок 4. Помідори помийте, виріжте місця кріплення плодоніжок. Овочі наріжте кружечками і так само, як і сир, розкладіть по надрізах.

Крок 5. М’ясо щільно загорніть у фольгу. Заготівлю покладіть на деко і запікайте в духовці при 180 градусах протягом 1-1,5 годин. Щоб отримати на м’ясі підсмажену рум’яну кірочку, розгорніть фольгу і запікайте м’ясо у відкритому вигляді 10-15 хвилин.

Крок 6. Гармошку зі свинини з сиром і помідорами подавайте в гарячому вигляді з гарніром із запеченої картоплі. Приємного апетиту!