М’ясо гармошкою з чорносливом
М’ясо гармошкою з чорносливом виглядає апетитно і незвично. Звичайно, таке поєднання продуктів частіше можна побачити на святкових столах, але чому б не побалувати себе і своїх близьких чимось оригінальним серед буднів? Пропонуємо вам дуже смачний і простий рецепт приготування свинини.
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 25-35 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Корейка свиняча – 1,5 кг
- Чорнослив без кісточок – за смаком.
- Сіль поварена – за смаком.
- Лимон – для подачі.
Для соусу:
- Майонез – 50 мл
- Суміш перців мелена – 5 гр.
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Крок 1. Для рецепту візьміть якісну свинячу корейку, добірний чорнослив і майонез висококалорійний.
Крок 2. Свинина буде запікатися цілісним шматком, але щоб вона краще пропеклась, будемо робити на ній глибокі надрізи. Щоб було зручніше працювати ножем, трохи подморозьте м’ясо. Гострим ножем зробіть глибокі поперечні надрізи по всьому шматку на відстані 1,5-2 сантиметри один від одного.
Крок 3. Зубчики часнику очистіть і натріть на тертці з дрібними отворами.
Крок 4. Додати до часнику майонез і спеції, перемішайте.
Крок 5. Свинину натріть сіллю, особливу увагу приділяйте розрізах.
Крок 6. Потім натріть шматок м’яса майонезно-часниковим соусом з усіх боків і всередині розрізів.
Крок 7. Чорнослив промийте гарячою водою. Коли сухофрукти обсохнуть, вкладіть їх в розрізи, які зроблені на м’ясі.
Крок 8. Далі покладіть м’ясо в рукав для запікання, закріпіть його краю. Готуйте гармошку з свинини з чорносливом в розігрітій духовці протягом 1,5 годин.
Крок 9. Готову рум’яну гармошку з свинини з чорносливом цілком викладіть на тарілку, прикрасьте по своєму смаку. Приємного апетиту!