Макаронні гнізда з фаршем і сметаною на сковороді
Цей рецепт відмінно підійде тим, хто хоче ситне, але при цьому ніжне, соковите і не дуже важке блюдо. Сметанний соус в цьому випадку буде хорошою альтернативою соусу бешамель.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гнізда з макаронів – 9 шт.
- Фарш – 280 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Зелень – 1 пучок;
- Вода – 300 мл
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Масло рослинне – для змазування;
Процес приготування:
1. Очистіть цибулину від лушпиння і дрібно покришіть. За бажанням можете подрібнити її в блендері до отримання однорідної кашки. Перемішайте цибулю разом з фаршем, сіллю і перцем до однорідності. Отриману масу відбийте, щоб вигнати зайве повітря.
2. Дно глибокої сковороди змастіть рослинною олією, щоб паста не прилипала, і викладіть макаронні гнізда.
3. Скачайте з фаршу тефтелі, відповідні по діаметру під вашу пасту. Розкладіть їх зверху в поглиблення і злегка втисніть.
4. В окремій мисці змішати до однорідності сметану і томатну пасту. Розбавте соус водою до отримання консистенції, схожою на кефір.
5. Вилийте сметанний соус в сковороду, він повинен покривати макарони приблизно на половину. При необхідності додайте ще трохи води, щоб збільшити об’єм рідини.
6. Поставте блюдо на середній вогонь і доведіть до кипіння. Тушкуйте протягом 35 хвилин із закритою кришкою. Готові гнізда перед подачею прикрасьте свіжою дрібно покришеної зеленню.
Приємного апетиту!