Гнізда з макаронів з фаршем на сковороді – 7 рецептів з фото покроково

Макаронні гнізда з фаршем і сметаною на сковороді

Цей рецепт відмінно підійде тим, хто хоче ситне, але при цьому ніжне, соковите і не дуже важке блюдо. Сметанний соус в цьому випадку буде хорошою альтернативою соусу бешамель.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гнізда з макаронів – 9 шт.
  • Фарш – 280 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок;
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Масло рослинне – для змазування;

Процес приготування:

1. Очистіть цибулину від лушпиння і дрібно покришіть. За бажанням можете подрібнити її в блендері до отримання однорідної кашки. Перемішайте цибулю разом з фаршем, сіллю і перцем до однорідності. Отриману масу відбийте, щоб вигнати зайве повітря.

2. Дно глибокої сковороди змастіть рослинною олією, щоб паста не прилипала, і викладіть макаронні гнізда.

3. Скачайте з фаршу тефтелі, відповідні по діаметру під вашу пасту. Розкладіть їх зверху в поглиблення і злегка втисніть.

4. В окремій мисці змішати до однорідності сметану і томатну пасту. Розбавте соус водою до отримання консистенції, схожою на кефір.

5. Вилийте сметанний соус в сковороду, він повинен покривати макарони приблизно на половину. При необхідності додайте ще трохи води, щоб збільшити об’єм рідини.

6. Поставте блюдо на середній вогонь і доведіть до кипіння. Тушкуйте протягом 35 хвилин із закритою кришкою. Готові гнізда перед подачею прикрасьте свіжою дрібно покришеної зеленню.

Приємного апетиту!