Простий і смачний рецепт фаршированих макаронних гнізд з вершками
Виварені в вершковому соусі паста і курячий фарш набувають дуже ніжний і приємний смак, який відмінно доповнять гриби і зелень.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гнізда з макаронів – 4 шт.
- Шампіньйони – 6 шт.
- Філе куряче – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки – 200 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
Процес приготування:
1. Куряче філе промийте під проточною водою, очистіть від плівок і перекрутіть на м’ясорубці або дрібно порубаєте ножем. Додайте сіль і перець і ретельно перемішайте інгредієнти. Розігрійте сковороду з вершковим маслом і обсмажте на ньому фарш до готовності, постійно його помішуючи. Довго смажити немає необхідності, пари хвилин буде цілком достатньо. Готовий фарш разом з маслом і соками перекладіть поки в окрему ємність.
2. Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Викладіть на сковороду, в якій до цього обсмажували фарш, додайте трохи вершкового масла і смажте до прозорості, постійно помішуючи.
3. Печериці покришіть невеликими кубиками і додайте до цибулі. Обсмажуйте, помішуючи, на середньому вогні кілька хвилин, поки гриби трохи не сядуть, а цибуля не набуде золотистий відтінок.
4. Влийте в сковороду вершки і додайте курячий фарш. Ретельно перемішайте і залиште гаситися на кілька хвилин, поки вершки не загустеют. Періодично помішуйте соус, щоб нічого не пригоріло.
5. Тим часом відваріть пасту до стану «аль денте». Уважно стежте за тим, щоб початкова форма макаронів збереглася і гнізда не розпалися. Для цього їх краще варити в посуді з бортом, наприклад, в глибокій сковороді, і без зайвої води, її потрібно наливати в один рівень з макаронами. Також укладайте гнізда максимально щільно один до одного.
6. Акуратно злийте воду з макаронів і додайте до них вершкову начинку. Тушкуйте в ній пасту ще кілька хвилин під закритою кришкою до повної готовності макаронів.
Приємного апетиту!