Голубці в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжні голубці на пару в мультиварці

чи Знаєте ви, що готувати голубці можна не тільки шляхом гасіння в соусі з пасерованої цибулі, моркви і томатної пасти? Сьогодні ми поговоримо про такому способі приготування, як «на пару», і з цим завданням відмінно справляється таке чудо техніки, як мультиварка. Готову страву виходить низькокалорійним, завдяки обсмажування овочів.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • капустяне Листя – 6 шт.
  • Рис – ¼ склянки
  • Фарш курячий – 250 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Від качана молодої капусти акуратно відокремлюємо потрібну кількість аркушів і опускаємо їх у киплячу воду для розм’якшення на 2-3 хвилини. Ошпарені листочки складемо стопкою один на одного, таким чином, вони додатково пропарити.

Крок 2. Білий рис гарненько промиваємо і відварюємо до м’якості у воді з невеликим додаванням кухонної солі.

Крок 3. Для начинки в глибокій тарі змішуємо фарш, готовий рис (попередньо промити і дати стекти надлишків води), сіль і чорний мелений перець за смаком.

Крок 4. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці або ріжемо тонкою соломкою – пересипаємо до м’яса і знову розмішуємо.

Крок 5. Соковиту начинку перекладаємо на широке підстава листа (білу прожилку вирізаємо з потреби), достатньо однієї-двох столових ложок.

Крок 6. Звертаємо заготовки так, щоб капустяний лист повністю покривав фарш з овочами та рисом. Формуємо всі голубці і викладаємо їх на решітку для приготування на пару, в чашу наливаємо 400 мілілітрів води.

Крок 7. Тісно закриваємо кришку і включаємо програму «Варка на пару», на таймері виставляємо 40 хвилин.

Крок 8. Перед подачею прикрашаємо страву свіжою зеленню і за бажанням поливаємо улюбленими соусами і заправками. Приємного апетиту!