Голубці зі свіжої капусти – 10 рецептів з покроковими фото

Голубці з капусти з фаршем і рисом в духовці

Цікавий спосіб приготувати улюблені голубчики – запекти їх в духовці дуже ароматне і оригінальному томатному соусі. Така страва стане окрасою будь-якого столу і моментом «розлетиться» по тарілках гостей.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1,5 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кріп сушений – 2 ч. л.
  • Фарш – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Томати у власному соку – 500 мл
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом займемося білокачанної: гострим ножем робимо глибокі надрізи біля кочережки для того, щоб листя легше відходили.

2. Качан відправляємо в мікрохвильову пічку качаном вгору, вмикаємо максимальну потужність і на таймері встановлюємо 6-8 хвилин, в залежності від вашої печі.

3. Коли капуста розм’якшилася – виймаємо й даємо час злегка остудитися. Відокремлюємо великі красиві листочки.

4. Залишки качана знову кладемо в мікрохвильовку і ще раз прогріваємо протягом 4 хвилин.

5. Поки капустяні листочки розм’якшуються і остигають – відварюємо необхідну кількість рису до напівготовності.

6. Також для начинки нам потрібно цибуля: очищаємо дві цибулини і подрібнюємо їх. Одну обсмажуємо з перцем і кропом до прозорості, а другу залишаємо для соусу.

7. У глибокому посуді з’єднуємо всі інгредієнти для апетитною начинки: м’ясний фарш, рис і обсмажену цибулю.

8. Гарненько перемішуємо всі складові.

9. Приготуємо соус. У сковороді розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо подрібнені цибуля та часник.

10. Також на плиту відправляємо натерту на крупній тертці моркву і орегано для аромату.

11. Томати у власному соку розминаємо виделкою або перебиваємо заглибним блендером для однорідності і відправляємо в сковороду до інших овочів. Тушкуємо під кришкою на повільному вогні близько 10-12 хвилин.

12. Приступимо до формування голубців. Жорстку частину капустяного листа трохи відбиваємо кулінарним молотком для розм’якшення.

13. На центр листочка викладаємо невелику котлетку з начинки.

14. Звертаємо за типом конвертика капусту з м’ясом.

15. Стирчить край намагаємося заправити в кишеньку з бічних частин для того, щоб під час гасіння голубці зберегли свою форму і не розвалилися.

16. У форму для запікання щільно один до одного викладаємо заготовки.

17. Заливаємо близько сантиметра води на дно (щоб уникнути пригорання), а зверху виливаємо ароматний соус. Закриваємо форму фольгою або кришкою і випікаємо 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!