Голубці зі свіжої капусти – 10 рецептів з покроковими фото

Ніжні голубці з підливою з сметанного соусу

Готувати голубці можна по-різному, проте, зараз мова піде не про класичному рецепті. Більшість тушкують голубці в томатній пасті, адже приготувати таке гаряче страву можна і в сметані. До того ж, якщо перед гасінням голубці ще й обсмажити, то вони вийдуть хрусткими зовні і дуже ніжними всередині.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8-10.

Склад:

  • Капуста – 1 качан.
  • Фарш – 800 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • Вода – 250 мл
  • Часник – 3-5 зуб.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для начинки необхідно заздалегідь відварити 200 грамів рису, промити і остудити його. Після, в глибокій посуді змішуємо фарш, рис, улюблені спеції, сіль і перець за смаком – ретельно перемішати.

2. При взаємодії з капустою, насамперед вирізаємо качан і акуратно відокремлюємо листочки від качана. Цілі аркуші відварюємо в підсоленій киплячій воді 3-5 хвилин для м’якості.

3. Приступаємо до збірки. На м’який лист капусти кладуть невелику кількість м’ясної начинки, звертаємо в конвертик і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла.

4. В іншій сковороді з’єднуємо сметану, воду, сіль, спеції – перемішуємо і ставимо на повільний вогонь прогріватися.

5. Коли голубці придбають золотистий колір, акуратно перекладаємо їх у соус і даємо закипіти. Потім, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 20-25 хвилин.

6. До столу подаємо в гарячому вигляді і за бажанням прикрашаємо свіжою січеною зеленню. Приємного апетиту!