Горохове пюре – 10 рецептів приготування покроковими фото

Гороховий суп-пюре з копченостями

Поєднання відвареного гороху і копченого м’яса – це завжди смачно і дуже ароматно, приготувавши суп з цих інгредієнтів, ви напевно здивуйте свою сім’ю і гостей. А на приготування такої страви потрібно витратити лише трохи часу і закупити продукти за списком.

Час готування – 7 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Горох (сушений) – 250 гр.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Морква – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Приправа «хмелі-сунелі» — 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горох перебираємо і гарненько промиваємо, після заливаємо прохолодною водою, додаємо соду і залишаємо в прохолодному місці на 6-8 годин. Набряклі горошини повторно обполіскуємо водою.

Крок 2. Перекладаємо нут в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона покривала горох на 2 сантиметри вище і ставимо на плиту, знімаємо утворюється при варінні пінку.

Крок 3. На мінімальному вогні повністю развариваем бобові.

Крок 4. В цей час пасеруємо подрібнену цибулю і моркву до легкої золотавості.

Крок 5. До розм’якшеним овочів додаємо копчену ковбасу, нарізану соломкою.

Крок 6. Відправляємо ароматну зажарку в суп. Солимо й додаємо хмелі-сунелі.

Крок 7. Проварюємо компоненти на повільному вогні ще близько 7 хвилин, і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!