Гороховий суп-пюре з копченостями
Поєднання відвареного гороху і копченого м’яса – це завжди смачно і дуже ароматно, приготувавши суп з цих інгредієнтів, ви напевно здивуйте свою сім’ю і гостей. А на приготування такої страви потрібно витратити лише трохи часу і закупити продукти за списком.
Час готування – 7 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Горох (сушений) – 250 гр.
- Сода — 1 ч. л.
- Морква – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 60 гр.
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
- Приправа «хмелі-сунелі» — 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Горох перебираємо і гарненько промиваємо, після заливаємо прохолодною водою, додаємо соду і залишаємо в прохолодному місці на 6-8 годин. Набряклі горошини повторно обполіскуємо водою.
Крок 2. Перекладаємо нут в каструлю, заливаємо водою так, щоб вона покривала горох на 2 сантиметри вище і ставимо на плиту, знімаємо утворюється при варінні пінку.
Крок 3. На мінімальному вогні повністю развариваем бобові.
Крок 4. В цей час пасеруємо подрібнену цибулю і моркву до легкої золотавості.
Крок 5. До розм’якшеним овочів додаємо копчену ковбасу, нарізану соломкою.
Крок 6. Відправляємо ароматну зажарку в суп. Солимо й додаємо хмелі-сунелі.
Крок 7. Проварюємо компоненти на повільному вогні ще близько 7 хвилин, і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!