Гороховий суп з копченостями – поживна і дуже цікава ідея для вашого домашнього столу. Для приготування беріть на замітку наші яскраві ідеї і радуйте близьких смачними гарячими обідами. Ароматний суп з апетитними копченими продуктами нікого не залишить байдужим. Спробуйте!
Як правильно зварити гороховий суп з копченими реберцями?
Суп з горохом і копченими реберцями виходить ситним і наваристим. Спробуйте оригінальний рецепт для вашого обіднього меню. Домашні по достоїнству оцінять апетитне блюдо.
Інгредієнти на
8 порц.
- Свинячі ребра 300 гр.
- Свинина 200 гр.
- Горох 200 гр.
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Зелень 1 пучок
- Сода харчова ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Вода-3 л
Процес приготування:
- Як приготувати гороховий суп з копченостями? Замочуємо Горох холодною водою на 30 хвилин. Для того, щоб продукт розм’як так швидко, слід розчинити у воді половину чайної ложки соди.
- Копчені реберця поділяємо поштучно, якщо в цьому є необхідність. Свинину ріжемо невеликими кубиками.
- М’ясні продукти кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту, варимо 30 хвилин після кипіння.
- Подрібнюємо цибулю ножем.
- Очищаємо моркву натираємо на тертці.
- Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо цибулю 1-2 хвилини.
- Додаємо до цибулі моркву, розмішуємо і продовжуємо обсмажити до м’якості овочів.
- Картоплю чистимо і ріжемо кубиками. Половину реберець дістаємо з каструлі, знімаємо з кісточок м’ясо і подрібнюємо його.
- Кладемо в суп картопля, м’ясо і горох. За смаком додаємо сіль і спеції.
- Промиваємо свіжу зелень і дрібно ріжемо її.
- Відправляємо в суп пасеровку з цибулі і моркви, а також зелень. Продовжуємо підготовку, поки картопля не стане м’яким.
- Розливаємо гарячий гороховий суп з копченими реберцями по тарілках. Подаємо страву до столу разом з хлібом або сухариками. Приємного апетиту!
Класичний гороховий суп з копченостями в каструлі
Гороховий суп з копченостями, приготований за класичним рецептом, можна подавати з хрусткими грінками з білого хліба. Спробуйте оригінальне і апетитне блюдо для вашого домашнього обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Ребра копчені – 500 гр.
- Бекон – 100 гр.
- Горох – 250 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Зелень – 1 пучок.
- Гірчиця – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 3,5 л.
Процес приготування:
1. Горох слід заздалегідь замочити в холодній воді. Для його розм’якшення знадобиться приблизно 3-4 години.
2. Копчені ребра поділяємо на невеликі частини і кладемо їх у каструлю. Вливаємо воду і ставимо посуд на вогонь.
3. Коли вода скипить, додаємо в блюдо горох. Також солимо і посипаємо спеціями за смаком.
4. Чистимо овочі і приступаємо до їх нарізці. Цибулю подрібнюємо, картоплю і моркву поділяємо на дрібні кубики.
5. Картоплю кладемо в каструлю. Цибулю і моркву обсмажуємо в олії 3-4 хвилини і також кладемо на блюдо.
6. Далі подрібнюємо часник і зелень. Ріжемо Тонкими смужками бекон.
7. Коли картопля і горох стануть м’якими, додаємо в суп залишилися підготовлені продукти. Також додаємо гірчицю. Розмішуємо і варимо блюдо 5 хвилин, знімаємо з плити.
8. Гарячий суп гороховий з копченостями розливаємо по тарілках. Приємного апетиту!
Як приготувати смачний гороховий суп з копченостями в мультиварці?
Ароматний і ситний суп з горохом і копченими продуктами можна приготувати в мультиварці. Страва порадує простотою приготування і оригінальним смаком. Спробуйте рецепт для вашого сімейного обіду.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Ребра копчені – 400 гр.
- Ковбаса копчена – 200 гр.
- Горох – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Дрібно ріжемо цибулину, а моркву натираємо на крупній тертці.
2. Копчену ковбасу ріжемо на невеликі шматочки будь-яким зручним способом. Ребра поділяємо поштучно.
3. Включаємо мультиварку в режимі «смаження». На рослинному маслі готуємо моркву, цибулю і ковбасу. Помішуємо протягом 5 хвилин.
4. Довго і старанно промиваємо горох в холодній воді.
5. Чистимо картоплю і ріжемо його на невеликі кубики.
6. Кладемо до обсмаженим продуктам ребра, картопля і промитий горох.
7. Додаємо сіль і спеції. Вливаємо в чашу холодну воду, закриваємо каструлю кришкою і вмикаємо режим гасіння.
8. Готуємо суп 1 годину. За 10 хвилин до нього можна додати лавровий лист.
9. Подаємо наваристий гороховий суп гарячим. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт горохового супу-пюре з копченостями
Гороховий суп-пюре – це ніжний і поживний варіант для вашого сімейного обіду. Додавання копченостей додасть страві оригінальний насичений аромат і смак. Оцініть простий домашній рецепт.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Ребра копчені – 200 гр.
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Горох – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Промиваємо під горох холодною водою, потім відварюємо до готовності.
2. Одну картоплю ріжемо дуже дрібними кубиками.
3. Іншу – великими часточками. Моркву нарізаємо товстими колами.
4. Ребра акуратно відокремлюємо один від одного.
5. З’єднуємо ребра і сирі овочі (крім кубиків картоплі). Сюди ж додаємо порізаний на четвертинки ріпчасту цибулю. Заливаємо вміст водою і відварюємо до м’якості продуктів.
6. В кінці готування додаємо горох, з копчених ребер акуратно виймаємо м’ясо і відправляємо його назад в каструлю.
7. Отриману масу солимо і перемелюємо в блендері.
8. Подрібнюємо продукт до утворення однорідного пюре.
9. У суп додаємо горошини чорного перцю, лаврове листя і дрібні кубики картоплі. Варимо страву до готовності сирого овоча.
10. Дрібно нарізаємо копчену ковбасу і додаємо її в уже готовий суп.
11. Гороховий суп-пюре з копченостями готовий. Можна прикрасити його свіжою зеленню і подавати до столу!
Ситний і наваристий гороховий суп з копченостями і картоплею
Суп з гороху, картоплі і копченостей виходить ситним і з оригінальним яскравим ароматом. Подавати страву можна для домашнього обіду. Оцініть не складний у виконанні рецепт!
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Ребра копчені – 400 гр.
- Грудинка копчена – 200 гр.
- Горох – 300 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 3,5-4 л.
Процес приготування:
1. Копчені реберця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо 30 хвилин.
2. Коли ребра добре розваряться, то їх слід дістати з каструлі і остудити. А після відокремити м’ясо від кістки.
3. У холодній воді ретельно промиваємо горох. Можна його також замочити на деякий час.
4. М’ясо з ребер повертаємо в бульйон і знову ставимо на плиту.
5. Також відправляємо в каструлю і промитий горох.
6. Далі чистимо цибулю і дрібно ріжемо його.
7. Моркву натираємо на крупній тертці.
8. Копчену грудинку ділимо на невеликі тонкі смужки.
9. Після підготовки продуктів, розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю до прозорості.
10. Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо готувати до її розм’якшення.
11. В окремому посуді обсмажуємо грудинку протягом 3-4 хвилин.
12. Чистимо картоплю від шкірки і ріжемо овоч невеликими кубиками.
13. Кладемо картоплю в суп.
14. Далі викладаємо обсмажену грудинку.
15. Додаємо піджарку з овочів. Розмішуємо суп і варимо на помірному вогні до готовності картоплі.
16. Доповнюємо страву сіллю, горошинами чорного перцю і лавровим листком. Тримаємо на плиті 5 хвилин.
17. Гороховий суп з копченостями і картоплею готовий до подачі. Приємного апетиту!
Ароматний суп гороховий з копченою куркою
Суп з гороху і копченої курки виходить ніжним і менш жирним, ніж з іншими видами подібних м’ясних продуктів. Простий рецепт зможе стати вашим улюбленим рішенням для домашнього обіду. Спробуйте!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка копчена – 200 гр.
- Горох – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо від шкірки. Горох промиваємо під холодною водою.
2. Далі бобові заливаємо водою, солимо за смаком і відварюємо 40 хвилин на середньому вогні.
3. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Занурюємо сюди подрібнену цибулю та моркву. Обсмажуємо 3-5 хвилин.
4. Нарізаємо картоплю невеликими кубиками.
5. Через 40 хвилин, до гороху додаємо картоплю.
6. Після того, як овоч стане м’яким, опускаємо в каструлю піджарку і заздалегідь нарізану копчену курку.
7. Солимо і перчимо суп. Додаємо в нього подрібнену зелень і прибираємо з вогню.
8. Розливаємо гаряче блюдо по порціях і подаємо до столу. Готово!
Дуже смачний рецепт горохового супу з копченою ковбасою
Ароматна і ситна копчена ковбаса чудово доповнить гороховий суп. Просте блюдо виходить ситним і незабутнім смаком. Пригостіть своїх рідних оригінальним домашнім кулінарним рішенням.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Ковбаса копчена – 200 гр.
- Горох – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Перебираємо і промиваємо горох, а після заливаємо його холодною водою і залишаємо на кілька годин.
2. В цей час підготуємо інші продукти. Спершу чистимо картоплю і ріжемо його невеликими брусочками.
3. Потім подрібнюємо моркву і цибулю будь-яким зручним способом. Пасеруємо овочі на сковороді з додаванням рослинної олії і томатної пасти.
4. У підсоленій воді відварюємо до готовності горох, картоплю. Після чого додаємо в овочеву страву піджарку і тонко нарізану копчену ковбасу.
5. Після кипіння, варимо суп 5 хвилин і вимикаємо. Далі розливаємо страву по тарілках, доповнюємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. Готово!
Ситний та ароматний гороховий суп з копченими крильцями
Копчені курячі крила – відмінна складова ароматний і наваристий горохового супу. Спробуйте оригінальний і смачний рецепт для вашого сімейного обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крила копчені – 4 шт.
- Горох – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Перець гострий – за смаком.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Підготуємо овочі для супу. Спочатку очистимо їх від шкірки.
2. Горох заздалегідь отмачиваем в холодній воді. Можна залишити продукт на ніч.
3. Невеликими кубиками нарізаємо цибулю. Моркву – тонкими кружечками.
4. Ріжемо картоплю відварюємо його разом з коренем петрушки, який необхідний для аромату страви.
5. Подрібнюємо зубчики часнику і кладемо їх з морквою і цибулею в каструлю. Варимо до м’якості всіх продуктів.
6. Окремо відварюємо горох, а після перемелюємо його в блендері до стану пюре.
7. Копчені крильця поділяємо руками на дві частини.
8. Відправляємо в суп м’ясо і горохове пюре. Також солимо і перчимо за смаком, доповнюємо гострим перцем і лавровим листом. Тримаємо страву на плиті ще 7-10 хвилин.
9. Розкладаємо гарячий суп з копченими крильцями по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт приготування горохового супу з копченими стегенцями
Ситний суп гороховий виходить з додаванням копчених окостів. Приготувавши по простому і швидкому рецептом, ви отримаєте ароматне і насичене блюдо, яке високо оцінять ваші домашні та гості.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- копчені Стегенця – 2 шт.
- Горох – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Спершу слід замочити горох в холодній воді на 1-2 години.
2. Після цього відварюємо вимочений горох в каструлі. Після закипання на продукти кладемо стегенця.
3. Чистимо картоплю і ріжемо його на невеликі шматочки.
4. Натираємо моркву, подрібнюємо цибулю і обсмажуємо овочі на рослинному маслі 5 хвилин.
5. Стегенця дістаємо з каструлі. Обережно відокремлюємо м’ясо від кісточок і закидаємо отримане назад в суп.
6. Відправляємо в каструлю картоплю і обсмажені овочі. Солимо і посипаємо блюдо спеціями, варимо ще 30 хвилин на середньому вогні і знімаємо з плити.
7. Гарячий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу. За бажанням можна доповнити свіжою зеленню. Приємного апетиту!
суп Гороховий з копченою грудинкою
Домашній суп з гороху і копченої грудинки – цікаве рішення для вашого сімейного обіду. Спробуйте простий рецепт ароматної наваристого страви.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Грудинка копчена – 100 гр.
- Горох – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Куркума – 20 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 40 мл
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Горох заздалегідь отмачиваем в холодній воді, потім відварюємо його протягом 30-40 хвилин.
2. Поки бобові отмачиваются, підготуємо моркву, цибулю і грудинку. Овочі нарізаємо дрібно, а грудинку будь-яким зручним способом.
3. Далі обсмажуємо підготовлені продукти на сковороді в рослинному маслі. Достатньо 5-7 хвилин.
4. Після обсмажування додаємо куркуму і лавровий лист, розмішуємо і прибираємо з вогню.
5. Чистимо картоплю і ріжемо його кубиками.
6. Коли горох розвариться, його можна подрібнити блендером відразу в каструлі. Це зробить страву більш густим.
7. Додаємо в суп картопля варимо до готовності і викладаємо піджарку. Солимо за смаком, кип’ятимо не більше 5 хвилин і знімаємо з плити.
8. Перед подачею суп гороховий з копченою грудинкою можна доповнити дрібкою чорного меленого перцю. Готово!