Гороховий суп з копченостями – 10 покрокових рецептів приготування з фото

суп Гороховий з копченою грудинкою

Домашній суп з гороху і копченої грудинки – цікаве рішення для вашого сімейного обіду. Спробуйте простий рецепт ароматної наваристого страви.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Грудинка копчена – 100 гр.
  • Горох – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Куркума – 20 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Горох заздалегідь отмачиваем в холодній воді, потім відварюємо його протягом 30-40 хвилин.

2. Поки бобові отмачиваются, підготуємо моркву, цибулю і грудинку. Овочі нарізаємо дрібно, а грудинку будь-яким зручним способом.

3. Далі обсмажуємо підготовлені продукти на сковороді в рослинному маслі. Достатньо 5-7 хвилин.

4. Після обсмажування додаємо куркуму і лавровий лист, розмішуємо і прибираємо з вогню.

5. Чистимо картоплю і ріжемо його кубиками.

6. Коли горох розвариться, його можна подрібнити блендером відразу в каструлі. Це зробить страву більш густим.

7. Додаємо в суп картопля варимо до готовності і викладаємо піджарку. Солимо за смаком, кип’ятимо не більше 5 хвилин і знімаємо з плити.

8. Перед подачею суп гороховий з копченою грудинкою можна доповнити дрібкою чорного меленого перцю. Готово!