суп Гороховий з копченою грудинкою
Домашній суп з гороху і копченої грудинки – цікаве рішення для вашого сімейного обіду. Спробуйте простий рецепт ароматної наваристого страви.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Грудинка копчена – 100 гр.
- Горох – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Куркума – 20 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 40 мл
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Горох заздалегідь отмачиваем в холодній воді, потім відварюємо його протягом 30-40 хвилин.
2. Поки бобові отмачиваются, підготуємо моркву, цибулю і грудинку. Овочі нарізаємо дрібно, а грудинку будь-яким зручним способом.
3. Далі обсмажуємо підготовлені продукти на сковороді в рослинному маслі. Достатньо 5-7 хвилин.
4. Після обсмажування додаємо куркуму і лавровий лист, розмішуємо і прибираємо з вогню.
5. Чистимо картоплю і ріжемо його кубиками.
6. Коли горох розвариться, його можна подрібнити блендером відразу в каструлі. Це зробить страву більш густим.
7. Додаємо в суп картопля варимо до готовності і викладаємо піджарку. Солимо за смаком, кип’ятимо не більше 5 хвилин і знімаємо з плити.
8. Перед подачею суп гороховий з копченою грудинкою можна доповнити дрібкою чорного меленого перцю. Готово!