Гострі баклажани на зиму

Гострі баклажани з болгарським і гірким перцем на зиму

Баклажан – важливий продукт для грузинської кухні. Тому, за традиційними рецептами, смачніше всього готувати овоч для зимового зберігання. Закуска готова порадує своєю поживністю і соковитістю.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 кг
  • Перець болгарський – 2 кг
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 200 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Цукор – 1 склянка
  • Оцет – 1 склянка
  • Масло рослинне – 2 склянки

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани під водою, зрізаємо плодоніжки.

2. Далі овоч нарізаємо кубиками і засипаємо сіллю.

3. Розмішуємо продукт і залишаємо на 2 години.

4. Промиваємо болгарські перці і очищаємо від насіння.

5. Через дві години баклажани перекладаємо у велику каструлю.

6. Ріжемо підготовлені болгарські перці шматочками. Сюди ж подрібнюємо і перець чилі.

7. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо його на зубчики.

8. Перець і часник занурюємо в блендер.

9. Пучок кропу дрібно нарізаємо.

0. Масу з перців і часнику подрібнюємо до однорідного стану.

11. Овочеву суміш і зелень кладемо в каструлю з баклажанами.

12. Засипаємо цукром продукти.

13. Вливаємо сюди оцет.

14. Далі додаємо рослинне масло.

15. Перемішуємо вміст і ставимо його на плиту.

16. Доводимо до кипіння і після варимо ще 20 хвилин.

17. Розливаємо продукт по стерилізованим банкам і закриваємо їх стерилізованими кришками.

18. Даємо заготівлях охолонути і відправляємо їх на зберігання. Гострі баклажани на зиму за грузинським рецептом готові.