Гострі баклажани з болгарським і гірким перцем на зиму
Баклажан – важливий продукт для грузинської кухні. Тому, за традиційними рецептами, смачніше всього готувати овоч для зимового зберігання. Закуска готова порадує своєю поживністю і соковитістю.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 5 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 кг
- Перець болгарський – 2 кг
- Перець чилі – 3 шт.
- Часник – 200 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор – 1 склянка
- Оцет – 1 склянка
- Масло рослинне – 2 склянки
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани під водою, зрізаємо плодоніжки.
2. Далі овоч нарізаємо кубиками і засипаємо сіллю.
3. Розмішуємо продукт і залишаємо на 2 години.
4. Промиваємо болгарські перці і очищаємо від насіння.
5. Через дві години баклажани перекладаємо у велику каструлю.
6. Ріжемо підготовлені болгарські перці шматочками. Сюди ж подрібнюємо і перець чилі.
7. Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо його на зубчики.
8. Перець і часник занурюємо в блендер.
9. Пучок кропу дрібно нарізаємо.
0. Масу з перців і часнику подрібнюємо до однорідного стану.
11. Овочеву суміш і зелень кладемо в каструлю з баклажанами.
12. Засипаємо цукром продукти.
13. Вливаємо сюди оцет.
14. Далі додаємо рослинне масло.
15. Перемішуємо вміст і ставимо його на плиту.
16. Доводимо до кипіння і після варимо ще 20 хвилин.
17. Розливаємо продукт по стерилізованим банкам і закриваємо їх стерилізованими кришками.
18. Даємо заготівлях охолонути і відправляємо їх на зберігання. Гострі баклажани на зиму за грузинським рецептом готові.