Гречана каша для багатьох людей – це смак дитинства. Існує дуже багато рецептів її приготування, які здаються абсолютно простими. Але все не так просто. Як мінімум, необхідно правильно підбирати крупу для каші і дотримуватися пропорції, щоб блюдо вийшло смачним.
Гречана каша на молоці у каструлі
Гречана каша – найкраща їжа для тих, хто хоче схуднути без втрати м’язової маси і «обвисання шкіри. Вона відмінно втамовує голод на довгий час і легко перетравлюється.
Інгредієнти на
6 порц.
- Гречка 1 склянка
- Молоко коров’яче 3 склянки
- Вода-1 склянка
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Масло вершкове 30 гр.
- Сіль 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як зварити гречану кашу на молоці у каструлі? Займемося гречкою. Висипаємо зерна на стіл, вибираємо сміття і чорні крупинки. Якщо вам не дуже добре видно сміття, висипте гречку на білу поверхню – аркуш паперу або тарілку.
- Избавленную від сміття гречку викладаємо в друшляк або миску. Промиваємо її проточною водою, перебираючи в процесі пальцями руки.
- Можемо влити в каструлю холодну воду очищену і довести її до кипенія, однак радимо спочатку закип’ятити воду в електрочайнику, а потім влити її в каструлю і поставити на включену плиту. Так буде швидше. Викладаємо у воду гречку.
- Нам знадобиться від 8 до 10 хвилин, щоб зварити гречану крупу на середньому вогні. За цей час гречка вбере в себе рідину, тому слідкуємо за тим, щоб каша не пригоріла до дна або стінок каструлі.
- Вливаємо в кашу молоко і варимо на невеликому вогні в процесі кипіння 15 хвилин. Перемішувати масу немає необхідності. Якщо до кінця варіння ви помітите, що молока недостатньо, додайте невелику його кількість в кашу.
- Додаємо в гречану кашу масло, сіль і цукор. Перемішуємо масу і накриваємо каструлю кришкою. Даємо каші настоятися 10-15 хвилин.

Приємного апетиту!