Дуже смачна гречана каша на молоці з горіхами
Рецепт приготування ласощів дещо незвичний і відрізняється від стандартного алгоритму варіння гречаної каші на молоці. Проте в результаті страва виходить не менш смачним.
Час готування – 2 ч. 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Крупа гречана – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 2 склянки
- Цукор – за смаком.
- Молоко – 1 л
- Масло вершкове – 50 гр.
- Горіхи – за смаком.
Процес приготування:
1. Стакан гречаної крупи перебираємо. Позбавляємося від зіпсованих крупинок і сміття. Для того щоб гречка швидше зварилася, промиваємо її теплою водою, а потім заливаємо рідиною на пару годин, щоб збільшилася в розмірі.
2. Зливаємо рідину, в якій була замочена крупа, і знову промиваємо гречку. Заливаємо очищену воду в розмірі двох склянок в каструлю і викладаємо туди ж гречану крупу. Доводимо масу до кипіння і солимо. Перемішуємо крупу з водою до повного розчинення солі і варимо ще 10 хвилин на середньому вогні.
3. В окрему ємність виливаємо літр молока (при бажанні його можна посолити). Ставимо посуд з молоком на вільну конфорку і доводимо до кипіння. Щоб прискорити процес, додайте в молоко цукор.
4. Зливаємо зайву рідину з каструлі з гречкою і викладаємо в глибокі тарілки. Заливаємо молоком. Відрізаємо невеликі шматочки вершкового масла і відправляємо в кашу. Якщо у страві не вистачає цукру, можна додати.
5. Подрібнюємо горіхи. Вибираємо ті, які вам до смаку, – волоські, мигдаль, кедрові. Подрібнюємо їх і додаємо в кашу.
Приємного апетиту!