Гречана каша на молоці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачна гречана каша на молоці з горіхами

Рецепт приготування ласощів дещо незвичний і відрізняється від стандартного алгоритму варіння гречаної каші на молоці. Проте в результаті страва виходить не менш смачним.

Час готування – 2 ч. 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор – за смаком.
  • Молоко – 1 л
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Горіхи – за смаком.

Процес приготування:

1. Стакан гречаної крупи перебираємо. Позбавляємося від зіпсованих крупинок і сміття. Для того щоб гречка швидше зварилася, промиваємо її теплою водою, а потім заливаємо рідиною на пару годин, щоб збільшилася в розмірі.

2. Зливаємо рідину, в якій була замочена крупа, і знову промиваємо гречку. Заливаємо очищену воду в розмірі двох склянок в каструлю і викладаємо туди ж гречану крупу. Доводимо масу до кипіння і солимо. Перемішуємо крупу з водою до повного розчинення солі і варимо ще 10 хвилин на середньому вогні.

3. В окрему ємність виливаємо літр молока (при бажанні його можна посолити). Ставимо посуд з молоком на вільну конфорку і доводимо до кипіння. Щоб прискорити процес, додайте в молоко цукор.

4. Зливаємо зайву рідину з каструлі з гречкою і викладаємо в глибокі тарілки. Заливаємо молоком. Відрізаємо невеликі шматочки вершкового масла і відправляємо в кашу. Якщо у страві не вистачає цукру, можна додати.

5. Подрібнюємо горіхи. Вибираємо ті, які вам до смаку, – волоські, мигдаль, кедрові. Подрібнюємо їх і додаємо в кашу.

Приємного апетиту!