Гречана каша на молоці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Молочно-гречана каша з фруктами

Гречана каша для багатьох людей – це смак дитинства, улюблений сніданок ситна і корисна їжа. Пропонуємо вам приготувати це чудове блюдо для своєї сім’ї за нашим рецептом.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Крупа гречана – 200 гр.
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода – 1,5 склянки
  • Нектарин – 100-150 гр.
  • Зливу – 100-150 гр.
  • Горіхи – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Гречану крупу перебираємо, позбавляючи від сміття і зіпсованих зерен. Висипаємо її в сито і добре промиваємо теплою проточною водою. Викладаємо гречку в каструлю і ставимо ємність на плиту. Доводимо до кипіння очищену воду і заливаємо нею гречку.

2. Включаємо плиту. Варимо гречану крупу до кипіння, а потім ще 10 хвилин до готовності на невеликому вогні.

3. Коли гречка насититься водою і стане м’якше, додаємо в каструлю молоко. Помішує кашу і продовжуємо варити до загустіння.

4. Вимиваємо нектарини і сливи проточною водою. Нарізаємо їх часточками і видаляємо у процесі подрібнення кісточки.

5. Вибираємо горіхи по своєму смаку. Подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

6. Накладаємо смачну і ароматну молочну гречану кашу на тарілки. Додаємо в блюдо нарізані нектарини і сливи. Посипаємо кашу подрібненими горіхами.

Приємного апетиту!