Молочно-гречана каша з фруктами
Гречана каша для багатьох людей – це смак дитинства, улюблений сніданок ситна і корисна їжа. Пропонуємо вам приготувати це чудове блюдо для своєї сім’ї за нашим рецептом.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Крупа гречана – 200 гр.
- Молоко – 2 склянки
- Вода – 1,5 склянки
- Нектарин – 100-150 гр.
- Зливу – 100-150 гр.
- Горіхи – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. Гречану крупу перебираємо, позбавляючи від сміття і зіпсованих зерен. Висипаємо її в сито і добре промиваємо теплою проточною водою. Викладаємо гречку в каструлю і ставимо ємність на плиту. Доводимо до кипіння очищену воду і заливаємо нею гречку.
2. Включаємо плиту. Варимо гречану крупу до кипіння, а потім ще 10 хвилин до готовності на невеликому вогні.
3. Коли гречка насититься водою і стане м’якше, додаємо в каструлю молоко. Помішує кашу і продовжуємо варити до загустіння.
4. Вимиваємо нектарини і сливи проточною водою. Нарізаємо їх часточками і видаляємо у процесі подрібнення кісточки.
5. Вибираємо горіхи по своєму смаку. Подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.
6. Накладаємо смачну і ароматну молочну гречану кашу на тарілки. Додаємо в блюдо нарізані нектарини і сливи. Посипаємо кашу подрібненими горіхами.
Приємного апетиту!