Гречаники – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як запекти гречаники з фаршем в сметанному соусі в духовці?

Смачно запекти гречаники з м’ясним фаршем можна в сметанному соусі. Так продукт вийде неймовірно ніжним, м’яким і соковитим. Порадуйте своїх близьких поживним обідом або вечерею.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фарш курячий – 600 гр.
  • Крупа гречана відварна – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,3 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Для соусу:

  • Сметана – 300 гр.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Натираємо моркву на тертці і подрібнюємо цибулю.

Крок 2. Обсмажуємо овочі в олії до м’якого стану.

Крок 3. У готову гречану кашу додаємо обсмажені овочі і все перемішуємо.

Крок 4. Сюди ж кладемо курячий фарш, сіль і мелений перець.

Крок 5. Розбиваємо в масу курячі яйця і гарненько все перемішуємо.

Крок 6. Формуємо з отриманого фаршу акуратні кульки. Кладемо їх у форму для запікання. Ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 7. В окремому посуді розмішуємо сметану з часником, сіллю і перцем.

Крок 8. Напівготове блюдо дістаємо з духовки.

Крок 9. Змащуємо частування рясно сметаною і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 10. Ніжні і соковиті гречаники в духовці готові. Пробуйте!