Як запекти гречаники з фаршем в сметанному соусі в духовці?
Смачно запекти гречаники з м’ясним фаршем можна в сметанному соусі. Так продукт вийде неймовірно ніжним, м’яким і соковитим. Порадуйте своїх близьких поживним обідом або вечерею.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фарш курячий – 600 гр.
- Крупа гречана відварна – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Для соусу:
- Сметана – 300 гр.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Натираємо моркву на тертці і подрібнюємо цибулю.
Крок 2. Обсмажуємо овочі в олії до м’якого стану.
Крок 3. У готову гречану кашу додаємо обсмажені овочі і все перемішуємо.
Крок 4. Сюди ж кладемо курячий фарш, сіль і мелений перець.
Крок 5. Розбиваємо в масу курячі яйця і гарненько все перемішуємо.
Крок 6. Формуємо з отриманого фаршу акуратні кульки. Кладемо їх у форму для запікання. Ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин.
Крок 7. В окремому посуді розмішуємо сметану з часником, сіллю і перцем.
Крок 8. Напівготове блюдо дістаємо з духовки.
Крок 9. Змащуємо частування рясно сметаною і готуємо ще 10 хвилин.
Крок 10. Ніжні і соковиті гречаники в духовці готові. Пробуйте!