Гречка з куркою в духовці – апетитне і неймовірно поживне блюдо для домашнього столу. Таке частування можна подавати до обіду, вечері або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку яскраві покрокові рецепти з нашої збірки. Порадуйте близьких ніжним м’ясом і наваристим гарніром.
Як смачно приготувати гречку з куркою на деку?
Для простого і апетитного сімейного обіду можна приготувати гречку з куркою в духовці. Блюдо виходить досить соковитим завдяки випікання. Спробуйте універсальний домашній рецепт.
Інгредієнти на
8 порц.
- Курка 1 шт.
- Гречка 350 гр.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для курки, за смаком
- Масло рослинне 60 мл
Процес приготування:
- Як приготувати гречку з куркою в духовці? Чистимо овочі, потім цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертку.
- Гречку гарненько промиваємо під холодною водою.
- Обсмажуємо підготовлені інгредієнти в рослинному маслі до м’якості.
- Промиваємо курку і поділяємо її на невеликі частини.
- На деко викладаємо гречку з овочевою піджаркою, далі розмішуєм курку і посипаємо її сіллю і спеціями. Заливаємо блюдо водою, щоб крупа була повністю в неї занурена, і ставимо в духовку.
- Випікаємо гречку з куркою 1 годину при температурі 180 градусів. Після подаємо гарячу страву до столу. Готово!
Простий і дуже смачний рецепт гречки з куркою по-купецькому в духовці
Рецепт гречки з куркою по-купецькому цікавий і не дуже складний у приготуванні. Готову страву порадує вас ніжним смаком, ароматом і своєї ситністю. Спробуйте для оригінального сімейного обіду.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Гречка – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Чорнослив – 5 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Гречку гарненько промиваємо.
2. Далі крупу повністю заливаємо окропом і залишаємо під кришкою, для набухання.
3. В цей час невеликими шматочками куряче філе нарізаємо.
4. До філе додаємо подрібнений часник, чорнослив, сіль, перець і сметану.
5. Розмішуємо і даємо масі настоятися.
6. Чистимо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.
7. Через крупну тертку пропускаємо попередньо очищену моркву.
8. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому цибулю, моркву до м’якості. Приблизно, 2-4 хвилини.
9. Повертаємося до гречки. Якщо вода з крупи повністю зникла, то вона готова. Розмішуємо і відразу укладаємо у форму для запікання, обмащений вершковим маслом. Солимо за смаком.
10. До набряклої крупі додаємо овочеву піджарку. Викладаємо її рівним шаром.
11. Зверху укладаємо мариноване м’ясо.
12. Відправляємо блюдо в духовку на 1 годину. Випікаємо при 180 градусах.
13. Гречку з куркою акуратно розмішуємо і розкладаємо по тарілках. Прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу!
Соковита і м’яка курка, фарширована гречкою в духовці
Для оригінального обіду або вечері можна запекти курку, фаршировану гречкою. Завдяки такому способу приготування, крупа виходить соковитою і дуже ароматною. А м’ясо, в свою чергу, золотавим і хрустким.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Курка – 2 кг
- Гречка – 160 гр.
- Гриби печериці – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 6 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Заздалегідь розморожуємо курку, акуратно розрізаємо її в області грудей, по можливості витягаємо кістку і ретельно промиваємо під водою. Потім натираємо продукт часником, сіллю і перцем. Робимо це всередині і зовні.
2. Нарізаємо цибулю і гриби, обсмажуємо в рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо до вмісту заздалегідь відварену гречку. Солимо за смаком і тушкуємо 3-5 хвилин.
3. Занадто порвані частини курки скріплюємо зубочисткою. Достатньо залишити невеликий отвір внизу.
4. Начиняємо курку гречкою. Залишився отвір знову закріплюємо зубочистками, перекладаємо продукт у форму для випікання, посипаємо подрібненим часником і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
5. Акуратно розрізаємо готову курку. Подаємо рум’яні шматочки разом з соковитою та ароматною гречкою. Приємного апетиту!
Ароматна гречка з куркою, запечена в рукаві в духовці
Ароматна і ситна гречка з куркою, запечена в рукаві, — відмінна ідея для корисного і смачного обіду або вечері. Крупа добре просочиться соками м’яса і вийде наваристою і ніжною.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Окорочок курячий – 4 шт.
- Гречка – 1 склянка
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти за рецептом. Стегенця відразу маринуємо в сметані з сіллю і спеціями.
2. Гречку заливаємо окропом і залишаємо під кришкою на 10-15 хвилин. Продукт повинен розбухнути.
3. В рукав для випікання кладемо набряклу крупу, зверху викладаємо стегенця. Додаємо шматочки вершкового масла і зубчики часнику. Зав’язуємо рукав з обох сторін. Блюдо відправляємо в духовку на 1 годину.
4. Випікаємо при температурі 180 градусів. За 10-15 хвилин можна розрізати рукав. Так курка вийде більш румянок.
5. Отримуємо готову страву з рукава і викладаємо на порційні тарілки. Готово, можна подавати до столу!
Покроковий рецепт приготування курки з гречкою в горщику
Соковита і апетитна гречка з куркою виходить при випіканні в горщику. Ви отримаєте відразу і гаряче, і гарнір. Оцініть простий і цікавий рецепт для вашого домашнього обіду.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 2 шт.
- Крила курячі – 2 шт.
- Гречка – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо акуратно відокремлюємо від кісточок і нарізаємо на невеликі шматочки.
2. До м’яса додаємо подрібнену цибулю і майонез.
3. Сюди ж додаємо сіль, паприку і мелений чорний перець.
4. Розмішуємо масу і викладаємо її в горщик.
5. Чистимо зубчики часнику і також закидаємо їх в посуд для випікання.
6. Промиваємо гречку і викладаємо її до м’яса.
7. Заливаємо вміст водою і додаємо лавровий лист.
8. Закриваємо горщик кришкою і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
9. Виймаємо готову страву з духовки. Знімаємо кришку.
10. Акуратно розмішуємо вміст і подаємо до столу в горщику. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт гречки з куркою, запеченої під фольгою
Курка з гречкою – звичне обідня страва у багатьох сім’ях. Його можна зробити набагато оригінальніше і більш насиченим смаком. Для цього спробуйте рецепт приготування в духовці під фольгою. М’ясо вийде соковитим, а крупа – неймовірно ароматною.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 година 15 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 1 кг
- Гречка – 300 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Окремо промиваємо під водою гречку і курячі стегна.
2. Гречку кладемо у форму для випікання рівномірним шаром.
3. Курку ретельно натираємо сіллю і подрібненим часником.
4. Ароматне м’ясо викладаємо на гречку, після чого вливаємо кип’ячену воду. Вона повинна з запасом закривати крупу.
5. Щільно накриваємо блюдо фольгою і відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо страву 1 годину.
6. Через годину знімаємо фольгу і продовжуємо готування ще 10-15 хвилин, щоб скоринка курки підрум’янилася.
7. Готове блюдо викладаємо на порційні тарілки. За бажанням, можна доповнити овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Ситна і неймовірно смачна гречка з куркою і грибами в духовці
Швидкий спосіб приготувати ситний і неймовірно смачна вечеря – це запекти в духовці гречку з грибами і куркою. Блюдо виходить нежирним, ароматним і корисним. Спробуйте!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 350 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Гречка – 200 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сир твердий – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Ріжемо печериці на кілька частин і обсмажуємо їх зі спеціями в рослинному маслі до готовності. Приблизно 5-7 хвилин.
2. Викладаємо гриби у форму для випікання і додаємо до них добре промиту гречку.
3. На невеликі тонкі шматочки куряче філе ріжемо. Можна відразу його обсипати сіллю і спеціями.
4. Форму з продуктами заливаємо водою так, щоб крупа була повністю в неї занурена. Зверху щільно укладаємо куряче філе.
5. Блюдо обмазуємо сметаною і посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Готову страву виймаємо з форми на порційні тарілки. Можна подавати до столу!
Як приготувати смачну гречку з куркою і сметаною в духовці?
Курка з гречкою в духовці виходить особливо ніжною і соковитою з додаванням сметани. Страва виходить не дуже калорійним, але при цьому досить поживним, що ідеально підходить для смачного сімейного обіду.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 6 шт.
- Гречка – 300 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Куркума – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячі гомілки промиваємо, даємо їм обсохнути і поливаємо сметаною.
2. Додаємо до курки, сіль і куркуму. Розмішуємо і залишаємо в холодильнику на 1 годину.
3. Гречку промиваємо і розкладаємо по формі для випікання. Заливаємо крупу водою з запасом в 1-1,5 см.
4. Після того, як курка замаринується, викладаємо її на гречку.
5. Посипаємо блюдо чорним меленим перцем і кропом. Відправляємо на 1 годину в духовці, розігрітій до 200 градусів.
6. Гарячу і ароматну курку з гречкою в сметані викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Готово!
Ароматна гречка з рисом і куркою в духовці
Оригінальне блюдо для вашого обіду можна приготувати в духовці з курки, гречки і рису. Таке кулінарне рішення вийде неймовірно поживним і ароматним. Оцініть простий домашній рецепт!
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Курка – 400 гр.
- Рис – 120 гр.
- Гречка – 120 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1/3 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Базилік сушений – за смаком.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Крупу і курку промиваємо окремо в холодній воді.
2. Далі м’ясо маринуємо в майонезі, кетчупі і гірчицю. Відразу ж додаємо сіль, подрібнений часник і базилік.
3. Змішуємо гречку і рисом і викладаємо рівним шаром у форму для випікання.
4. Зверху розкладаємо шматочки м’яса. Вливаємо в форму кип’ячену воду так, щоб вона з запасом закривала свій з круп.
5. Закриваємо блюдо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
6. За 10-15 хвилин до готовності знімаємо фольгу, щоб скоринка курки придбала яскравий золотистий відтінок.
7. Готове гаряче блюдо викладаємо на тарілки і подаємо до столу. Можна доповнити свіжими овочами. Приємного апетиту!
Соковита і ніжна курка з гречкою і овочами в духовці
Гречка з куркою стане ще апетитніше з додаванням овочів. Приготуйте страву в духовці, що дозволить зберегти всі соки і аромати продуктів. Ідеально для ситного домашнього обіду!
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 6 шт.
- Гречка – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- томатна Паста – 50 гр.
- Куркума – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Курячі гомілки ретельно натираємо сіллю й усіма спеціями. Розмішуємо і залишаємо м’ясо на деякий час.
2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді до м’якого стану.
3. Чистимо моркву, пропускаємо її через крупну тертку і також відправляємо в сковороду. Готуємо ще 3-4 хвилини.
4. Промиваємо гречку і викладаємо її до овочів. Розмішуємо інгредієнти і знімаємо з плити.
5. Гречку з овочами рівним шаром укладаємо на деко.
6. Зверху викладаємо пряні курячі гомілки.
7. Склянку кип’яченої води змішуємо з томатною пастою і подрібненим часником. Поливаємо цим страву.
8. Випікаємо гречку з куркою і овочами 40 хвилин (необхідна температура – 180 градусів). Після апетитне гаряче блюдо готове до подачі!