Як запекти гречку з м’ясом в рукаві в духовці?
На сковороді обсмажується цибуля з морквою і фаршем. В рукав закладається гречка, обсмажене м’ясо з овочами, кріп і приправу. Потім все залити кип’яченою водою і готується в духовці при 180 o с протягом години. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Крупа гречана – 2.5 склянки
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вода питна – 5 ст.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Кріп – 1 пучок.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо в холодній воді гречану крупу кілька разів. Потім перекладаємо її в рукав для запікання, який щільно зав’язуємо з однієї стороні. Рукав відправляємо в зручну форму для запікання.
2. Лук очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ній цибулю протягом 5-8 хвилин, поки він не придбає золотавий колір.
3. Тепер відправляємо до цибулі фарш, перемішуємо і смажимо близько 20 хвилин.
4. Моркву очищаємо, натираємо на тертці і додаємо до цибулі з фаршем. Все перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.
5. Відправляємо обсмажений фарш з овочами поверх гречаної крупи в рукав. Додаємо туди дрібно нарізану зелень кропу.
6. Далі додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і прованські трави.
7. Тепер кип’ятимо воду і заливаємо нею гречку з м’ясом.
8. Щільно затягуємо інший кінець рукава і відправляємо все в духовку на годину, яку попередньо розігріваємо до 180оС.
9. Через деякий час розрізаємо рукав, перемішуємо все і перекладаємо в зручну ємність.
10. Нарешті розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!