Гречка з мясом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як запекти гречку з м’ясом в рукаві в духовці?

На сковороді обсмажується цибуля з морквою і фаршем. В рукав закладається гречка, обсмажене м’ясо з овочами, кріп і приправу. Потім все залити кип’яченою водою і готується в духовці при 180 o с протягом години. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 1 ч. 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Крупа гречана – 2.5 склянки
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода питна – 5 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо в холодній воді гречану крупу кілька разів. Потім перекладаємо її в рукав для запікання, який щільно зав’язуємо з однієї стороні. Рукав відправляємо в зручну форму для запікання.

2. Лук очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ній цибулю протягом 5-8 хвилин, поки він не придбає золотавий колір.

3. Тепер відправляємо до цибулі фарш, перемішуємо і смажимо близько 20 хвилин.

4. Моркву очищаємо, натираємо на тертці і додаємо до цибулі з фаршем. Все перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

5. Відправляємо обсмажений фарш з овочами поверх гречаної крупи в рукав. Додаємо туди дрібно нарізану зелень кропу.

6. Далі додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і прованські трави.

7. Тепер кип’ятимо воду і заливаємо нею гречку з м’ясом.

8. Щільно затягуємо інший кінець рукава і відправляємо все в духовку на годину, яку попередньо розігріваємо до 180оС.

9. Через деякий час розрізаємо рукав, перемішуємо все і перекладаємо в зручну ємність.

10. Нарешті розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!