Покроковий рецепт приготування гречки з м’ясом і томатною пастою
В каструлі відварюється нарізане м’ясо. На сковороді обсмажується цибулю з томатною пастою. Потім зажарка готова відправляється в каструлю з м’ясом, після чого туди засипається гречана крупа. Блюдо тушкується до готовності і розкладається по тарілках.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Крупа гречана – 1 склянка
- М’ясо – 400 гр.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку добре промиваємо під проточною водою м’ясо, після чого обсушуємо його на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. Далі перекладаємо його в підходящу каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо м’ясо до готовності.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.
3. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ній цибулю протягом двох хвилин. Потім додаємо туди 3 ложки томатної пасти і обсмажуємо до напівготовності лука.
4. Відправляємо готову засмажку в каструлю з м’ясним бульйоном, солимо за смаком і перемішуємо. Гречану крупу ретельно промиваємо під холодною водою кілька разів, після чого засипаємо її до м’яса з цибулею і томатною пастою.
5. Тепер додаємо туди чорний мелений перець за смаком і перемішуємо.
6. Тушкуємо гречку під кришкою до готовності. За 5 хвилин до закінчення гасіння додаємо лавровий лист. Потім вимикаємо вогонь і даємо страви потомитися ще пару хвилин.
7. Розкладаємо гречку з м’ясом і томатною пастою по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!