Гречка з мясом – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування гречки з м’ясом і томатною пастою

В каструлі відварюється нарізане м’ясо. На сковороді обсмажується цибулю з томатною пастою. Потім зажарка готова відправляється в каструлю з м’ясом, після чого туди засипається гречана крупа. Блюдо тушкується до готовності і розкладається по тарілках.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • М’ясо – 400 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку добре промиваємо під проточною водою м’ясо, після чого обсушуємо його на паперовому рушнику і нарізаємо невеликими шматочками. Далі перекладаємо його в підходящу каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо м’ясо до готовності.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо.

3. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ній цибулю протягом двох хвилин. Потім додаємо туди 3 ложки томатної пасти і обсмажуємо до напівготовності лука.

4. Відправляємо готову засмажку в каструлю з м’ясним бульйоном, солимо за смаком і перемішуємо. Гречану крупу ретельно промиваємо під холодною водою кілька разів, після чого засипаємо її до м’яса з цибулею і томатною пастою.

5. Тепер додаємо туди чорний мелений перець за смаком і перемішуємо.

6. Тушкуємо гречку під кришкою до готовності. За 5 хвилин до закінчення гасіння додаємо лавровий лист. Потім вимикаємо вогонь і даємо страви потомитися ще пару хвилин.

7. Розкладаємо гречку з м’ясом і томатною пастою по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!