Гречка з тушонкою – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка з тушонкою і овочами

Гречану кашу, як смачну і корисну саму по собі, багато нерідко готують для сімейного столу, а тушонка робить її більш ситної. Гречку з тушонкою можна доповнити різними овочами: цибулею, морквою, кабачками, солодким перцем, селерою та іншими, що робить її більш корисною і смачною.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Крупа гречана – 1.5 склянки
  • Гриби – 300 гр.
  • Вода – 3 склянки
  • Тушонка – 1 банку.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Спочатку чистимо і промиваємо моркву і цибулину. Потім їх шаткуємо дрібним кубиком і перекладаємо в спеціальну каструлю для гасіння. До нарізаних овочів наливаємо трохи олії і ставимо каструлю на вогонь.

2. Обсмажуємо овочеву нарізку протягом 5-7 хвилин до легкого золотистого кольору.

3. Гречану крупу добре промиваємо і пересипаємо до обсмаженою овочам.

4. Потім наливаємо до гречки теплу воду в співвідношенні до крупі 1:2 або, щоб вона була вище шару гречки на 2 пальці.

5. Гречку трохи солимо і варимо на маленькому вогні і під закритою кришкою до готовності. Гречка зазвичай готується 20 хвилин.

6. Потім у зварену кашу перекладаємо банку тушонки, розділивши великі шматочки м’яса ножем або виделкою.

7. Гречку з тушонкою ложкою добре перемішуємо і знімаємо пробу.

8. Готову страву розкладаємо в порційні тарілки, декоруємо по своєму смаку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!