Гречка з тушонкою і овочами
Гречану кашу, як смачну і корисну саму по собі, багато нерідко готують для сімейного столу, а тушонка робить її більш ситної. Гречку з тушонкою можна доповнити різними овочами: цибулею, морквою, кабачками, солодким перцем, селерою та іншими, що робить її більш корисною і смачною.
Час готування: 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Крупа гречана – 1.5 склянки
- Гриби – 300 гр.
- Вода – 3 склянки
- Тушонка – 1 банку.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку чистимо і промиваємо моркву і цибулину. Потім їх шаткуємо дрібним кубиком і перекладаємо в спеціальну каструлю для гасіння. До нарізаних овочів наливаємо трохи олії і ставимо каструлю на вогонь.
2. Обсмажуємо овочеву нарізку протягом 5-7 хвилин до легкого золотистого кольору.
3. Гречану крупу добре промиваємо і пересипаємо до обсмаженою овочам.
4. Потім наливаємо до гречки теплу воду в співвідношенні до крупі 1:2 або, щоб вона була вище шару гречки на 2 пальці.
5. Гречку трохи солимо і варимо на маленькому вогні і під закритою кришкою до готовності. Гречка зазвичай готується 20 хвилин.
6. Потім у зварену кашу перекладаємо банку тушонки, розділивши великі шматочки м’яса ножем або виделкою.
7. Гречку з тушонкою ложкою добре перемішуємо і знімаємо пробу.
8. Готову страву розкладаємо в порційні тарілки, декоруємо по своєму смаку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!