Грудинка в цибульному лушпинні – це дуже м’яке і смачне варене м’ясо з невеликими прошарками сала. Вона може стати повноцінним гарячим блюдом або частиною домашніх бутербродів. Одним з головних його переваг є те, що воно може зберігатися в морозильній камері протягом досить довгого часу. Однак ви з’їсте цю грудинку всього лише за пару днів.
Як приготувати грудинку з свинини в цибулинні в домашніх умовах?
Це рецепт дуже простий холодної закуски, яку можна приготувати для всієї родини. Любителям м’яса обов’язково варто його спробувати. Це блюдо не вимагає великої силовий витрати. Єдине, що вам знадобиться, – це терпіння.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свиняча грудинка 600 гр.
- Вода 1 л
- цибулиння 5 гр.
- Сіль 100 гр.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець духм’яний 5 шт.
- Часник 6 зуб.
Процес приготування:
- Як приготувати грудинку в цибулинні в домашніх умовах? Для початку ми готуємо всі інгредієнти: свинячу грудинку, лушпиння цибулі, часник, перець духмяний, лавровий лист, воду і сіль. Цибулю необхідно добре промити в холодній воді. На ньому не повинно залишитися піску і іншого бруду. Очищаємо від лушпиння і ще раз промиваємо у воді. У вас вийде 5 грам лушпиння, якщо ви почистіть десь 6 великих цибулин.
- Грудку ви можете готувати на плиті або скористатися мультиварка. Зварити м’ясо можна в будь-якої ємності, але необхідно враховувати той факт, що цибулиння може сильно пофарбувати світлу каструлю. Тому рекомендується взяти темну посуд. Промиту цибульне лушпиння переносимо в каструлю, заливаємо 1 літром води і ставимо на вогонь. Її необхідно довести до кипіння. Якщо ви вирішили приготувати все в мультиварці, то можна просто лушпиння залити окропом.
- Коли вода закипить, кладемо в каструлю 5 горошків перцю і два лаврових листочка, після додаємо сіль. У результаті в нас має вийти сольовий розчин, в якому звариться і просолится грудинка.
- Свинину ріжемо на кілька великих шматочків і кладемо її в розчин. Дуже важливо, щоб шматки були повністю покриті сольовим розчином. Якщо вам не вистачило розсолу, варто додати ще холодної води. Однак на 600 грам м’ясо повинно цілком вистачити одного літра води. Знову повертаємо каструлю на плиту. Нам необхідно довести вміст до кипіння. Після цього ставимо її на маленький вогонь і варимо протягом 30 хвилин, накривши кришкою. Три зубчики часнику чистимо й нарізаємо на невеликі пластинки. Кидаємо їх в каструлю через 20 хвилин після того, як вміст закипіло. Через тридцять хвилин свиняча грудинка буде готова. Сигналом для вас стане аромат, який заповнить всю кухню.
- Після приготування даємо грудинці повністю охолонути. Переносимо м’ясо в холодильник на 11-12 годин. Заздалегідь необхідно помістити грудинку разом з іншим вмістом каструлі в невелику ємність. Рекомендується використовувати кришку, якщо ви не хочете, щоб запах вареного м’яса з часником просочив собою весь холодильник. В такому випадку продукти придбають дивний і не дуже приємний присмак.
- Якщо ви зваріть грудинку ввечері, то вранці вже зможете спробувати це смачне блюдо. Дістаємо наш розсіл з холодильника. Грудинку перекладаємо на паперові серветки і прибираємо з неї зайву вологу. Сольовий розчин з усіма іншими інгредієнтами виливаємо.
- Очищаємо три зубчики свіжого часнику. Нарізаємо їх ножем на невеликі шматочки. М’ясо натираємо часником. Нам необхідно загорнути в пергаментний папір. Ви можете також загорнути м’ясо у харчову фольгу або плівку. Відправляємо грудинку в холодильник на 2-3 години, щоб вона встигла просочитися ароматом часнику. Якщо ви любите гостру їжу, можете ще раз натерти грудинку як часником, так і меленим перцем або іншими приправами на ваш смак.
- Грудинка може зберігатися в холодильнику протягом кількох днів. Якщо вам необхідно, щоб вона збереглася довше, просто перемістіть її в морозильну камеру. Грудинку можна покласти на скибочку чорного хліба, а зверху додати ложечку гірчиці або хрону. Прикрашаємо все зеленою цибулею, кропом або петрушкою. Тепер ви можете насолодитися смаком цієї апетитної холодної закуски.
Як зварити грудинку за 25 хвилин в цибулинні в каструлі на плиті?
Якщо ви не знаєте, яку смачну закуску вибрати для святкового столу, вам варто спробувати приготувати це блюдо. Грудка буде варитися всього лише 25 хвилин, а після просочиться ароматом часнику і різних спецій. Цей рецепт можна сміливо назвати самим смачним, швидким і легким у своєму приготуванні.
Час готування: 5 годин 30 хвилин.
Час приготування: 5 годин.
Порцій – 7.
Склад:
- Грудинка свиняча – 800 гр.
- цибулиння – 6 гр.
- Холодна вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець запашний – 4 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Паприка мелена – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Приготування починаємо з підготовки цибулиння. Нам необхідно очистити 7-8 великих цибулин, попередньо промиву їх під проточною водою. Лушпиння ще раз промиваємо в холодній воді, очищаючи від залишків піску і іншого бруду. Перекладаємо її в каструлю і заливаємо водою. Ставимо цибульну лушпиння на середній вогонь.
2. У каструлю до лушпинні додаємо чотири лаврових листа, дві столові ложки солі, чорний перець, запашний перець. Ретельно перемішуємо вміст.
3. Переходимо до підготовки свинячої грудки. Багато зрізають з неї шкіру, однак її варто залишити. З шкірою грудинка набагато краще зберігає свою форму. У підсумку вона стане м’якою, і сама грудка буде смачніше. М’ясо ретельно промиваємо та нарізаємо на кілька шматочків. Наприклад, на 2-3 частини. Переносимо грудку в каструлю невеликого обсягу (бажано, щоб вона була темного кольору). Вода повинна повністю покривати м’ясо. Доводимо все до кипіння, а після не забуваємо зменшити вогонь. Грудинка буде варитися протягом 25 хвилин. Після цього свинячу грудку потрібно дістати з каструлі і дати їй охолонути (необхідно приблизно 20 хвилин).
4. У невеликій глибокій мисці змішуємо 6 зубчиків часнику, який необхідно заздалегідь видавити з допомогою преса, 8 горошків чорного перцю і 2 чайні ложки меленої паприки. Також ви можете додати інші спеції на свій смак. Ретельно перемішуємо суміш.
5. З остиглої грудинки прибираємо зайву вологу з допомогою паперових рушників. Сумішшю спецій і часнику змащуємо м’ясо з усіх боків. Тепер нам необхідно залишити грудинку в холодильнику. Перекладаємо її в невелику ємність. М’ясо необхідно накрити кришкою, так як аромат грудки може просочити інші продукти, які будуть знаходитися поряд з нею. Замість ємності ви можете загорнути м’ясо у звичайну харчову фольгу або плівку. Переносимо свинячу грудинку в холодильник на 5 годин.
6. Дістаємо м’ясо з холодильника. Готова грудинка може стати як гарячим блюдом, так і холодною закускою. До неї нарізаємо помідори, чорний хліб і чистимо кілька зубчиків часнику. У підсумку ви отримуєте дуже смачні і ситні бутерброди. Свиняча грудинка є досить зручним стравою, так як вона може зберігатися протягом декількох днів. Необхідно просто покласти м’ясо в морозильну камеру. Кладемо грудку на шматочок чорного хліба і починаємо пробувати. Цей рецепт вимагає невеликої кількості часу, зате результат змусить вас приємно здивуватися. Приємного апетиту!
найсмачніший рецепт грудинки з свинини в лушпинні цибулі з часником
Свинину не можна віднести до дієтичних продуктів, однак в цьому рецепті в одній порції страви міститься менше 400 ккал. Якщо ви вирішили подбати про своє здоров’я і сісти на дієту, але хочете побалувати себе чим-небудь смачним, цей рецепт заслуговує вашої уваги.
Час готування: 14 годин 30 хвилин.
Час приготування: 14 годин.
Порцій – 6.
Склад:
- Свиняча грудинка – 700 гр.
- Вода – 1 л
- цибулиння – 6 гр.
- Сіль поварена – 100 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 6 зуб.
Процес приготування:
1. Готуємо всі компоненти, необхідні для цього рецепта: цибулини, свинячу грудинку, спеції і воду. Ретельне промиваємо 6 великих цибулин від піску та інших забруднень. Знімаємо з них лушпиння, перекладаємо її в глибоку миску і ще раз добре промиваємо під холодною водою.
2. Промиту лушпиння перекладаємо у велику каструлю. Не рекомендується брати посуд зі світлими стінками і дном, оскільки у результаті вони можуть пофарбуватися. Заливаємо лушпиння 1 літром води. Доводимо все до кипіння. Якщо ви бажаєте заощадити свій час, можете залити лушпиння вже закип’ятила водою. Коли вміст каструлі закипить, додаємо 3 лаврових листа, 100 грам солі і горошини чорного перцю. Не бійтеся переборщити з сіллю, так як така кількість необхідно, щоб м’ясо добре просолилось. Свиняча грудинка не вбере в себе більше, ніж їй необхідно.
3. М’ясо потрібно вибирати дуже уважно. Свіжа свиняча грудинка буде рожевого кольору. Якщо ж вам пропонують темне м’ясо, значить тварина була вже у віці. Свинячу грудинку необхідно ретельно промити під проточною водою. Після кладемо її в каструлю до цибулинні. Занурити м’ясо потрібно так, щоб воно було повністю покрито водою. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Після варимо все на невеликому вогні протягом 30 хвилин.
4. Очищаємо 3 зубчики часнику. Їх необхідно порубати на невеликі шматочки. Дуже важливо саме порізати часник, а не вичавлювати з допомогою преса. Кладемо його до нашої свинячої грудки за 10 хвилин до готовності м’яса. Цибульне лушпиння дістаємо з каструлі. Нам необхідно укутати свинячу грудку, щоб вона добре і рівномірно прокрасилась. Потім ми залишаємо м’ясо настоюватися в розсолі. Необхідно дати сольовому розчину охолонути, потім прибираємо його в холодильник на 12 годин. Накриваємо м’ясо кришкою, щоб аромат спецій не розпрощався з вашого холодильника.
5. Дістаємо м’ясо з холодильника. Сольовий розчин ми просто зливаємо, так як більше він нам не знадобиться. Потім нам необхідно прибрати зайву вологу з поверхні грудинки з допомогою паперових рушників. 3 зубчики часнику вичавлюємо пресом. Натираємо їм нашу свинячу грудинку.
6. М’ясо необхідно обернути в два шари пергаментного паперу. Ви також можете використовувати харчову фольгу. Свинячий грудці потрібно дати настоятися в холодильнику протягом 2 годин.
7. Коли час вийде, дістаємо м’ясо з холодильника і розгортаємо його. За бажанням ви можете змастити грудинку додатковими спеціями. Нарізаємо її на невеликі пластинки. Подавати це блюдо можна як гарячим, так і холодним. До нього нарізаємо овочі і скибочки чорного хліба. Цікавим фактом є те, що грудинка просто ідеально поєднується з бородінським хлібом і зеленим цибулею. Зверху на м’ясо можна також покласти ложечку гірчиці. Готова грудинка може зберігається у вашому холодильнику протягом 3-4 днів. Якщо ви хочете зберегти блюдо довше, покладіть м’ясо в морозильну камеру. Із звичайного шматка свинини ви отримуєте саму смачну закуску. Можна подавати на стіл.
Ніжна грудинка в цибулинні в духовці в рукаві
Це дуже простий, але смачний рецепт. Для нього вам не потрібно шукати і купувати велику кількість продуктів. На приготування цієї страви ви не витратите багато часу, зате зможете порадувати свою сім’ю його ніжним і соковитим смаком.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Свиняча грудинка – 1 кг
- Сіль морська – 2 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Спеції до сала – 1 ст. л.
- Перець чорний подрібнений – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Чорнослив – 10 шт.
- цибулиння – 7 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку ретельно чорнослив промити під холодною водою. Потім переміщуємо сухофрукти в глибоку ємність і заливаємо їх окропом. Чорносливу потрібно дати постояти протягом 30 хвилин.
2. У невеликій мисці змішуємо 2 чайні ложки морської солі, 1 чайну ложку червоного меленого перцю і 1 чайну ложку подрібненого чорного перцю, 1 чайну ложку паприки і 1 столову ложку спецій до сала. Ретельно перемішуємо суміш і відкладаємо її в бік.
3. Приступаємо до підготовки свинячої грудинки. Не рекомендується зрізати з м’яса шкіру, так як завдяки їй страву збереже свою форму. В кінці приготування шкірка стане м’якою, а смак грудинки буде набагато насиченішим. М’ясо ретельно промиваємо під водою. Просушуємо його з усіх боків за допомогою паперових рушників. Нарізаємо свинячу грудку на кілька невеликих шматочків. Беремо вже готову суміш спецій і солі і змащуємо їй м’ясо з усіх боків. Кладемо грудинку на тарілку і даємо їй трохи постояти і просочитися.
4. Переходимо до підготовки цибулиння. Для 7 грам нам знадобитися десь 8 великих цибулин. Спочатку ми повинні промити їх під водою, прибираючи пісок і інші забруднення. Зчищаємо лушпиння і переносимо її в глибоку миску. Промиваємо її ще раз під холодною водою.
5. Нарізаємо на пластинки 4 зубчики часнику. Свинячу грудинку кладемо в рукав для запікання. Зверху кладемо чорнослив, часник і промиту цибульне лушпиння. Ставимо м’ясо в духовку. Вона повинна бути розігріта до 200 градусів. Випікаємо свинячу грудинку протягом 60 хвилин.
6. Дістаємо м’ясо з духовки. Ні в якому разі не розрізаємо рукав відразу. Залишаємо в ньому свинячу грудинку остигати десь на 20 хвилин. Якщо ви розріжете рукав, м’ясо вийде сухим і запеченою. У нашому ж випадку воно вийде дуже соковитим. Також стежте, щоб вага м’яса не перевищував 1 кілограма, так як порція більшого розміру може не пропектися повністю. Неймовірно смачна і ніжна печена грудка готова. Тепер ви можете насолодитися її неймовірним смаком і ароматом.
Як приготувати грудинку в цибулинні з рідким димом?
Такий рецепт набагато корисніше будь-яких копченостей, а також перевершує їх своїм смаком. Це відмінний варіант закуски, якщо ви збираєтеся на пікнік або вам ніколи готувати масштабні сніданки. Рецепт максимально простий, як і його інгредієнти.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 4 години 30 хвилин.
Порцій – 7.
Інгредієнти:
- Свиняча грудинка – 700 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Часник – 14 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- цибулиння – 50 гр.
- Сумах – 2 гр.
- Рідкий дим – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні інгредієнти для нашого страви. Промиваємо під проточною водою 50 грам цибулиння. На ній не повинні залишитися пісок і інші забруднення. Перекладаємо все в більшу каструлю і заливаємо водою. Варто подбати про те, щоб посуд був темного кольору і не забарвилася пігментом цибулиння. Ставимо каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, додаємо в каструлю чорний мелений перець, 2 лаврових листа, сіль, сумах, 2 столові ложки меду і 2 чайні ложки рідкого диму. У цьому розчині звариться і просолится наша свиняча грудинка.
2. Якщо ви хочете вибрати якісну свинину, досить просто подивитися на її зріз. У шматку повинні чергуватися смужки сала і м’яса. Грудинка повинна бути рожевого кольору. Якщо на м’ясі є темні плями, що не варто брати такий продукт. Свинячу грудинку необхідно ретельно промити. Ви можете очистити шкіру або залишити її. В кінці приготування вона стане м’якою і не зіпсує смак нашої грудки. Свинину промокаємо паперовими рушниками з усіх боків. Нарізаємо на кілька великих шматків. З 700 грам м’ясо вийде 3 великих частини.
3. Коли вода з цибулевої лушпинням і спеціями закипить, кладемо в каструлю свинячу грудку. М’ясо має бути повністю покрита розсолом. Якщо що, ви можете додати води до сольового розчину. Зверху на м’ясо кладемо неочищену головку часнику, яку необхідно заздалегідь розрізати навпіл. Після потрібно зменшити вогонь і варити м’ясо протягом 15 хвилин.
4. Коли час закінчиться, знімаємо каструлю з вогню. Залишаємо м’ясо в розсолі на 3-4 години. За цей час вона встигне настоятися і охолонути. Після перекладаємо свинячу грудку в невеликий контейнер разом з бульйоном і залишаємо його в холодильнику на ніч. Не забудьте накрити м’ясо кришкою, так як аромат спецій може просочити собою весь холодильник і продукти, які там знаходяться. Готувати грудинку краще ввечері, так як за ніч вона встигне відмінно просочитися, а вранці буде ароматної і смачної.
5. Вранці грудинку можна діставати. М’ясо перекладаємо на паперовий рушник і прибираємо з нього зайву вологу. Сольовий розчин зі спеціями просто виливаємо.
6. Часник подрібнюємо за допомогою ножа або видавлюємо пресом. Натираємо їм практично готове м’ясо. Загортаємо м’ясо в харчову фольгу і кладемо його в холодильник ще на 2-3 години. За цей час вона встигне достатньо просочитися ароматом часнику. Ви також можете додати інші спеції на свій смак. Нарізаємо свинину тонкими скибочками. Її можна подавати зі свіжими овочами, зеленню і скибочками чорного хліба. Це дуже ситна закуска, яка може сподобається як дорослим, так і дітям. Ви не пошкодуєте, якщо приготуєте цей простий і смачний рецепт. Приступайте до нього прямо зараз.
Простий і смачний рецепт рулету з грудинки в цибулинні
Якщо ви не можете придумати, якусь закуску вибрати для святкового столу, цей рецепт стане вашим порятунком. На його приготування йде трохи сил і часу, а результат здивує навіть самого прискіпливого гостя. Але головним плюсом є те, що це блюдо можна приготувати за кілька днів до свята.
Час готування: 9 годин.
Час приготування: 8 годин.
Порцій – 6.
Склад:
- Свиняча грудинка – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- сухі Спеції – за смаком.
- Порошок гірчиці – за смаком.
- Базилік – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- цибулиння – 10 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Для приготування нам необхідно взяти 1 кілограм свинячої грудки. Промиваємо під холодною проточною водою. Потім ми прибираємо зайву вологу з поверхні м’яса з допомогою паперових рушників. Шматок не повинен бути дуже товстим, так як в цьому випадку його буде важко загорнути в рулет. М’ясо потрібно розрізати впоперек. Зрізайте не до кінця одну верству за одною.
2. У невеликій глибокій тарілці змішуємо спеції для нашої свинячої грудки. Насипаємо сіль, чорний мелений перець, суху гірчицю і базилік. Ви також можете додати інші спеції на свій смак. Наприклад, паприку. Ретельно перемішуємо суміш.
3. Нам необхідно промазати спеціями всю площу свинячої грудки з усіх боків. Втирати їх руками. Не бійтеся додати дуже багато спецій. Завдяки їм м’ясо зможе набагато краще просочитися і стане ароматним.
4. Грудинку потрібно згорнути в рулет. Починаємо робити це з тієї сторони, на якій немає шкіри. Рулет необхідно туго перев’язати ниткою у кілька шарів. Тоді він точно буде надійно пов’язаний.
5. Готуємо цибульне лушпиння для нашого рулету. Нам знадобиться 8 цибулин. Їх потрібно ретельно промити, прибираючи весь бруд і пісок. Потім знімаємо цибульне лушпиння. Перекладаємо її в миску і знову промиваємо під холодною водою. Перекладаємо лушпиння в каструлю. Завдяки їй рулет придбає апетитний і золотистий відтінок. До лушпинні відправляємо наш рулет і 2 лаврових листа. Заливаємо вміст водою, яка повинна повністю покрити рулет. Ставимо каструлю на середній вогонь. Коли вода закипить, робимо його менше і варимо рулет на протязі 2 годин. Проте часом може змінюватись в залежності від товщини м’яса.
6. Коли рулет буде готовий, дістаємо його з сольового розчину і даємо охолонути. Потім йдіть його в холодильник на 2-3 години. Перед цим рекомендується змастити рулет часником. За цей час м’ясо добре просочиться і стане більш ароматним.
7. Коли рулет буде повністю готовий, дістаємо його з холодильника і нарізаємо на тонкі кружечки. Подавати страву варто зі свіжими овочами. Рулет може бути як гарячим блюдом, так і холодною закускою. У своєму розрізі він виглядає дуже красиво і апетитно. Таке блюдо можна приготувати на будь яке свято. Ви також можете прикрасити його зеленню, а після подати на стіл. Тепер гості точно здивуються вашим кулінарним здібностям.
Ніжна і ароматна грудинка в цибулинні в мультиварці
Якщо ви хочете урізноманітнити смак м’яса, додати до нього різні трави, але при цьому зекономити свій час, варіант приготування грудинки в мультиварці ідеально вам підходить. Завдяки цьому рецепту м’ясо виходить дуже ніжним, ароматним і насиченим смаком.
Час готування: 14 годин 30 хвилин.
Час приготування: 12 годин.
Порцій – 8.
Склад:
- Свиняча грудинка – 1 кг
- Часник – 10 зуб.
- Вода – 1 л
- цибулиння – 80 гр.
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 3 щіпки.
- Сіль – 1 ст. л.
- Материнка – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Прованські трави – за смаком.
Процес приготування:
1. Необхідно дуже відповідально підійти до вибору м’яса. Свинина повинна бути рожевою. Якщо на м’ясі їсть темні плями, значить тварина була не дуже молодим. Такий продукт не рекомендується купувати. Свинячу грудинку промиваємо під проточною водою. Кладемо її на паперові рушники і висушуємо, забираючи з неї зайву рідину.
2. Моєму моркву чистимо її. Нарізаємо на невеликі тонкі смужки. Часник очищаємо від лушпиння і подрібнюємо його.
3. Гострим ножем робимо по всій поверхні свинячої грудки невеликі кишеньки. У ці поглиблення ми кладемо нарізану моркву і часник.
4. У невеликій мисці змішуємо сіль, паприку і перець. Ретельно все перемішуємо. Отриману суміш ми втираємо в наше м’ясо, розподіляючи її по всі площі грудинки.
5. Промиваємо цибулини під проточною водою. Нам необхідно прибрати весь бруд, яка могла залишитися на них. Очищаємо від лушпиння і перекладаємо її в тарілку. Ще раз все ретельно промиваємо. Тепер лушпиння потрібно просушити і розділити навпіл. Одну частину ми відразу кладемо в чашу нашої мультиварки. На лушпиння кладемо свинячу грудку. Зверху на неї кладемо часник, нарізаний на тонкі пластинки, і лавровий лист. Грудинку необхідно накрити другою частиною цибулиння. Воду потрібно закип’ятити заздалегідь і додати в неї залишилася сіль. Заливаємо сольовим розчином нашу свинячу грудинку і цибулиння. Вибираємо режим «Високий тиск» і залишаємо наше м’ясо на 30 хвилин. Коли програма завершиться, мультиварка буде випускати пар самостійно.
6. Дістаємо м’ясо з мультиварки і перекладаємо його на тарілку. Необхідно почекати, поки свиняча грудинка повністю охолоне. Потім м’ясо загортаємо в харчову фольгу або плівку. Кладемо грудинку в холодильник і залишаємо до наступного дня.
7. Дістаємо вже охолоджене м’ясо і рясно посипаємо його прованськими травами. Ви також можете використовувати інші спеції, які призначені для м’яса. Даємо грудці настоятися і просочитися ароматом трав. Після загорніть м’ясо в пакет або харчову плівку і знову приберіть в холодильник на 2-3 години. За цей час м’ясо стане більш ароматним і придбає насичений смак.
8. Коли м’ясо повністю приготується, дістаємо його з холодильника і нарізаємо на невеликі шматочки. Подавати таку закуску можна зі свіжими овочами, зеленню і чорним хлібом. Грудинка може стояти в холодильнику протягом 2-3 днів. Якщо ви хочете, щоб м’ясо збереглося довше, варто перекласти його в морозильну камеру. З простих продуктів ви отримуєте смачне і ароматне м’ясо, яке стане хорошим стравою для вечері або перекусу. Насолоджуйтесь!
Як засолити грудинку в цибулинні в домашніх умовах?
Цей варіант приготування страви просто ідеальний, якщо вам не підійшов жоден з попередніх рецептів. Вам не доведеться чекати цілу ніч, щоб спробувати результат своїх праць. Всього пара годин очікування, і ви отримуєте просто ідеальне м’ясо, яке змусить вас приготувати цей рецепт ще раз.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 5 годин.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Свиняча грудинка – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
- цибулиння – 20 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний запашний – 0,5 ч. л;
- Коріандр – 10-12 шт.
- Часник 8 зуб.
- Паприка – 1 ч. л.
- Мелений чилі – 1/3 ч. ложки
- Сушені прованські трави – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Для цієї страви нам знадобиться багато цибулиння. Нею бійтеся брати її більше, ніж зазначено в рецепті, так як вона надає м’ясу яскравий і насичений колір. Нам знадобиться лушпиння 9-10 великих цибулин. Ви також можете заздалегідь залишати її, коли будете готувати що-небудь з цим продуктом. Цибулини необхідно дуже ретельно промити від піску та інших забруднень. Після даємо їм трохи висохнути і знімаємо піну. Перекладаємо її в миску і знову ретельно промиваємо. Щоб прибрати залишки грунту і пил з лушпиння, ви можете залитий її підігрітою водою і залишити на 10-15 хвилин.
2. Перекладаємо лушпиння в каструлю. Заливаємо 1 літром води. Для приготування цієї страви беріть ту посуд, яку вам не шкода. Швидше за все, стінки вашої каструлі стануть коричневими, і ви вже не зможете це відмити. Коли вода закипить, додаємо сіль і все перемішуємо. Не забудьте спробувати сольовий розчин на смак. Не хвилюйтеся, якщо вода буде дуже солоною: це ніяк не вплине на смак м’яса.
3. Додаємо в розсіл наші спеції: чорний запашний перець, паприку, коріандр, мелений чилі, а також лаврові листи. Тепер варимо лушпиння на протязі 10 хвилин. За цей час повинен розкриватися аромат спецій. Свинячу грудинку ми будемо класти у вже ароматний сольовий розчин.
4. М’ясо краще купувати у перевіреної людини, так як вам можуть продати продукт не дуже хорошої якості. Звертайте увагу на колір свинячої грудки. Він повинен бути рожевим, без затемнень. В хорошій свинині будуть чергуватися прошарку м’яса і сала. Грудинку необхідно промити, а потім висушити за допомогою паперових рушників. Ножем ми відскрібаємо коричневий нагар зі шкірки. Це дуже важливий етап, який не можна пропустити. Шкурка м’яса повинна бути чистою. Потім знову промиваємо свинячу грудинку.
5. М’ясо кладемо у вже ароматний і киплячий сольовий розчин. Розсіл повинен повністю покривати наше м’ясо. Якщо його не вистачило, додайте ще води і солі. Коли все закипить, на поверхні з’явиться піна, яку не потрібно прибирати. Накриваємо каструлю кришкою і робимо маленький вогонь. Так варимо нашу свинячу грудку в цибулинні протягом 40 хвилин.
6. Нарізаємо на невеликі шматочки три зубчики часнику. Додаємо їх у каструлю і даємо вмісту кипіти ще протягом 15 хвилин. В цілому на приготування м’яса у вас піде близько години. Це також може змінюватись в залежності від розміру свинячої грудки.
7. Коли грудинка буде готова, дістаємо її з сольового розчину і перекладаємо на тарілку. Даємо м’яса охолонути. Тепер завдяки цибулинні воно стане бордового кольору. Якщо хочете, щоб грудинка була ароматна і з насиченим смаком, її треба натерти сумішшю залишилися спецій. У невеликій мисці змішуємо чорний перець, паприку, чилі, а також додаємо прованські трави. Подрібнюємо часник з допомогою терки або видавлюємо пресом. Змішуємо його зі спеціями. Отриманою сумішшю змащуємо нашу грудинку з усіх боків. Втирати потрібно ретельно, щоб нічого не обсыпалось.
8. Загортаємо м’ясо в харчову фольгу або плівку. Прибираємо його на 3 години в холодильник. Ви також можете відправити його в морозильну камеру, але охолоджена грудинка набагато смачніше, ніж та, яка зберігається в морозилці. Коли пройде час, дістаємо свинячу грудинку з холодильника і пробуємо, що у нас вийшло. Її можна нарізати невеликими шматочками і подавати з гірчицею, зеленою цибулею і обов’язково хлібом. Свиняча грудинка виходить дуже ароматною і настільки м’якою, що нарізається наче масло. Любителі м’яса точно оцінять цей рецепт. Тому вам варто почати готувати його прямо зараз.