Грузинський салат – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат Тбілісі — класичний рецепт

Салат Тбілісі – класичний рецепт, який точно варто взяти на замітку. Яскраве колоритна страва нікого не залишить байдужим. Ваші домашні або гості відзначать цікавий смак і яскраву подачу. Для приготування обов’язково використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Яловичина відварна – 300 гр.
  • Квасоля консервована – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Горіхи волоські очищені – 50 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Оцет винний/бальзамічний – 1 ст. л.
  • Гранат – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Яловичину попередньо відварюємо в підсоленій воді.

Крок 2. З консервованої квасолі зливаємо рідину. Сам інгредієнт відправляємо в глибокий салатник.

Крок 3. Відварну яловичину ріжемо невеликою соломкою.

Крок 4. Подрібнюємо болгарський перець, який попередньо очищаємо від насіння.

Крок 5. Ріжемо Тонкими півкільцями червоний ріпчаста цибуля.

Крок 6. Подрібнюємо перець чилі.

Крок 7. Також дрібно рубаємо ножем часник.

Крок 8. Складаємо всі інгредієнти в загальний салатник.

Крок 9. Волоські горіхи пару хвилин обсмажуємо на розпеченій сковороді.

Крок 10. Далі горіхи дрібно рубаємо ножем.

Крок 11. Викладаємо горіхи в салатник. Сюди ж відправляємо подрібнену кінзу.

Крок 12. Додаємо сіль і хмелі-сунелі.

Крок 13. Заправляємо рослинною олією і винним оцтом (можна використовувати бальзамічний).

Крок 14. Перемішуємо частування. Перед подачею можна прикрасити зернами граната.

Крок 15. Салат Тбілісі за класичним рецептом готовий. Можна пробувати!