Грибна ікра з рижиков на зиму – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового столу. Такий продукт порадує насиченим смаком і апетитним виглядом. Його можна використовувати у приготуванні закусок або просто їсти з хлібом. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку кулінарну збірку з чотирьох рецептів з покроковими фотографіями.
Грибна ікра з рижиков на зиму в банках
Грибна ікра з рижиков на зиму в банках – це оригінальне частування, яке урізноманітнює домашній стіл. Продукт можна подавати як соус або використовувати в приготуванні закусок. Для заготівлі на тривале зберігання беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.
Інгредієнти на
0.7 л.
- Рижики свіжі 1 кг
- Вода 900 мл
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Сіль 25 гр.
- Оцет столовий 9% 10 мл
- Масло рослинне 35 мл
- Часник 10 гр.
- Листя хрону 2 шт.
Процес приготування:
- Заготовимо грибну ікру з рижиков на зиму в банках. Відміряємо потрібну кількість грибів.
- Очищаємо і гриби промиваємо в холодній проточній воді. Підготовлені гриби опускаємо в киплячу підсолену воду, зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин до повної готовності.
- На розігрітій сковороді обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю, близько 2-3 хвилин.
- Додаємо до цибулі відварені гриби. Масу перемішуємо і смажимо близько 25 хвилин.
- Після цього прокручуємо через м’ясорубку і доповнюємо оцтом.
- На дно стерилізованою банки викладаємо листя хрону і часник, заповнюємо ємність грибний заготівлею і заливаємо залишився в сковороді рослинним маслом. Закатуємо і даємо повністю охолонути.
- Грибна ікра з рижиков на зиму в банках готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Грибна ікра з рижиков з морквою і цибулею
Грибна ікра з рижиков з морквою і цибулею порадує вас своїм яскравим смаком і апетитним виглядом. Намазуйте грибний продукт на хліб або подавайте з гарячими стравами. Частування відмінно поєднується з овочевими гарнірами. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим рецептом.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби рижики – 0,5 кг
- Вода – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 120 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Перець чорний мелений – 5 гр.
- Сіль – 15 гр.
- Оцет 9% – 20 мл
- Кріп – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розповідаємо про приготування грибної ікри з рижиков з морквою і цибулею. Гриби перебираємо, промиваємо і відварюємо в киплячій воді близько 30 хвилин.
Крок 2. Відкидаємо гриби на друшляк і даємо повністю стекти воді.
Крок 3. Розрізаємо гриби на шматочки і обсмажуємо в сковороді з рослинним маслом. Доповнюємо продукт подрібненою цибулею і тертою морквою.
Крок 4. Солимо і перчимо частування, перемішуємо і тушкуємо до готовності всіх інгредієнтів.
Крок 5. Перемелюємо вміст блендером, доповнюємо кропом і оцтом. Гарненько перемішуємо.
Крок 6. Розкладаємо частування по підготовленим банкам. Ставимо їх у каструлю з водою і рушником на дні. Доводимо до кипіння на повільному вогні. Відразу після закипання дістаємо заготовки, закриваємо їх кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Грибна ікра з рижиков з морквою і цибулею готова. Забирайте заготовки на зберігання в прохолодне місце.
Ікра з рижиков через м’ясорубку на зиму
Ікра з рижиков через м’ясорубку на зиму порадує вас ніжною текстурою і цікавим смаком. Приготувати апетитну частування в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею. Готову ікру подавайте разом із гарячими стравами або просто намазуйте на хліб.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Гриби рижики варені – 2 кг
- Часник – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 80 мл
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість грибів для заготівлі ікри з рижиков через м’ясорубку на зиму.
Крок 2. Перебираємо, промиваємо і відварюємо гриби.
Крок 3. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими шматочками.
Крок 4. Відварені гриби прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 5. Підсмажуємо цибулю до прозорості в сковороді з рослинним маслом. Сюди ж викладаємо грибну масу, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Доповнюємо частування подрібненим часником, сіллю і перцем.
Крок 6. Перемішуємо заготівлю, тушкуємо 10 хвилин і доповнюємо оцтом. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо їх, перевертаємо догори дном і закутуємо в ковдру.
Крок 7. Ікра з рижиков через м’ясорубку на зиму готова. Прибирайте на зберігання.
Грибна ікра з рижиков з часником
Грибна ікра з рижиков з часником порадує вас цікавим смаком і апетитним ароматом. Таке частування можна їсти з хлібом або подавати разом з гарячою стравою. Приготувати оригінальну ікру з грибів нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 0,7 л.
Інгредієнти:
- Гриби рижики – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Петрушка – 3 гілки.
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 6% – 20 мл
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для заготівлі грибної ікри з рижиков з часником. Відміряємо потрібну кількість грибів.
Крок 2. Перебираємо і добре промиваємо рижики.
Крок 3. Заливаємо водою, солимо і варимо, поки гриби не осядуть. У процесі варіння обов’язково знімаємо піну.
Крок 4. Відкидаємо продукт на друшляк і прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 5. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до готовності. Потім подрібнюємо блендером.
Крок 6. З’єднайте гриби з цибулею, тушкуємо 20 хвилин. Доповнюємо частування подрібненою петрушкою, часником, сумішшю перців. Перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин і вливаємо сюди оцет. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Грибна ікра з рижиков з часником готова. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!