Дуже смачний гуляш із курячої грудки з помідорами
Коли не знаєте, що приготувати з курячої грудки – ніжний гуляш з доступних інгредієнтів прийде вам на допомогу. Апетитне, соковите і ситне блюдо, яке ідеально поєднується з розсипчастим рисом, вареною картоплею і гречкою, готується дуже просто і швидко.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 2 шт.
- Вода – 1 склянка
- Вершки 10% — 8 ст. л.
- Томати – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – 2 гр.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
- Горіх мускатний – 3 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти: м’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо і зачищаємо від білих плівок, великий помідор також обполіскуємо.
2. Філе нарізаємо невеликими кубиками.
3. Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно кришимо.
4. У сковороді розігріваємо столову ложку олії і обсмажуємо курку до рум’яності.
5. Далі, засипаємо в сковороду подрібнену цибулю, перемішуємо і готуємо до його прозорості.
6. Морква «звільняємо» від шкірки і натираємо на тертці.
7. Подрібнену моркву відправляємо до м’яса з цибулею, приправляємо сіллю, двома видами перцем і мускатним горіхом. Гарненько перемішуємо і готуємо на помірному вогні протягом 6 хвилин.
8. З томату знімаємо шкірку і подрібнюємо за допомогою терки.
9. Кашку з томату переміщаємо на сковороду, так само додаємо вершки і заливаємо все 3/4 склянки кип’яченої води. У воді, що залишилася розводимо борошно і додаємо в гуляш для загустіння. За кілька хвилин до готовності кладемо в посуд лаврушку.
10. До столу подаємо в гарячому вигляді з будь-яким гарніром і овочевим салатом. Приємного апетиту!