Гуляш зі свинини з підливкою на сковороді – це апетитна гаряча страва, яка чудово підходить для збалансованого і дуже смачного сімейного обіду або вечері. Завдяки тривалому томлінню в домашньому соусі, м’ясо стає неймовірно ніжним і в буквальному значенні слова розходиться по волокнах, при найменшому тиску приладами. Рекомендується подавати свинину, приготовлену в такий спосіб, з гарніром, щедро литим насиченим підливом. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете використовувати як доповнення, томатну пасту, вершки або сметану – смачно буде в будь-якому випадку!
Класичний гуляш зі свинини на сковороді з підливою
Класичний гуляш зі свинини на сковороді з підливою – це страва, яка знайома кожному ще з часів СРСР. Гуляш взагалі можна приготувати не тільки зі свинини, але також з птиці, яловичини, проте, використовуючи, наприклад, тазостегнову частину, страва виходить неймовірно соковитою.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (Великий)
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – 50 мл.
- Томатная паста – 3 ст.л.
- Мука – 2 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для свинини – за смаком
Процес приготування:
Гуляш із свинини з підливою на сковороді готується дуже просто. М’ясо зачищаємо від плівок і прожилок, обдаємо водою і розрізаємо на пластини або бруски.
У сковороді з високими бортами розжарюємо олію і закидаємо свинину, випарюємо вологу і підрум’янюємо. Солимо.
Не гаючи часу, натираємо на тертці моркву і нарізаємо цибулину.
Вказану кількість пасти з томатів розводимо в половині склянки води.
Цибулеві шматочки висипаємо до м’яса і обсмажуємо 10 хвилин. Далі заливаємо інгредієнти томатним соком і посипаємо приправами.
Додаємо морквину, перемішуємо і томимо на повільному вогні 20 хвилин.
Потім вливаємо воду, що залишилася і вводимо борошно, ретельно перемішуємо і гасимо під прочиненою кришкою ще 15 хвилин.
За пару хвилин до готовності, занурюємо у підливу лавровий лист.
Гуляш із свинини з підливою на сковороді готовий! Подаємо страву в глибоких порційних піалах, відразу після приготування. Смачного!
Свинячий гуляш з підливою з борошна, як у радянській їдальні
Свинячий гуляш з підливкою з борошна, як у радянській їдальні – це страва, яка ніколи не втратить своєї популярності та актуальності, тому що немає нічого смачнішого, ніж невеликі м’ясні шматочки, згашені до м’якості в густому та шалено ароматному підливі, приготовленому з простих компонентів.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Свинина – 600 гр.
- Олія вершкове – 40 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Мука – 1,5 ст.л.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 600 мл.
- Цукор-пісок – 0,3 ч.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обполіскуємо під струменем води та обсушуємо будь-яким зручним способом, ріжемо на шматочки середнього розміру.
Крок 2. У сковороду наливаємо олію і прогріваємо, обсмажуємо свинину до утворення характерної скоринки.
Крок 3 М’ясні шматочки перекладаємо в тарілку, а в сковороду засипаємо дрібні кубики цибулі, пасеруємо до золотистості і змішуємо з цукром.
Крок 4. Повертаємо свинину в жароміцний посуд і заливаємо 600 мл води, зменшуємо полум’я і томимо під кришкою 40 хвилин.
Крок 5. Після закінчення зазначеного часу кілька половників бульйону відливаємо. В іншій сковорідці розтоплюємо вершкове масло і вливаємо трохи рослинного, всипаємо борошно і при постійному помішуванні обсмажуємо.
Крок 6. До борошна вливаємо бульйон і проварюємо до загусання, отриманим соусом заливаємо свинину і добре перемішуємо склад.
Крок 7. Доповнюємо гуляш томатною пастою, сіллю та спеціями. Перемішавши, готуємо під кришкою ще 20 хвилин.
Крок 8. Гарячий гуляш розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!
Як приготувати гуляш зі свинини з томатною пастою
Як приготувати свинину з томатною пастою? Для готування нам знадобляться інгредієнти, наведені нижче, а також зовсім небагато вільного часу. Спочатку гуляш був традиційною їжею угорських пастухів, однак, згодом, страва стала популяризована по всьому світу, адже це дуже смачно!
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Корейка свиняча – 450 гр.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Мука – 1 ч.л.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода – 400 мл.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія – 0,5 ст.л.
- Паприка солодка мелена – до смаку.
- Суміш перців – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо складові: м’ясо ріжемо великим кубиком, моркву нарізаємо брусками, а цибулину дрібно рубаємо.
Крок 2. На сковороду з олією викладаємо свинину і обсмажуємо 5-7 хвилин, потім додаємо цибулю та приправи.
Крок 3. Компоненти перемішуємо та вводимо морквину, злегка обсмажуємо та всипаємо борошно – активно розмішуємо, щоб усі скибочки покрилися тонким шаром борошна.
Крок 4. Доповнюємо склад пастою з протертих томатів та водою, також закидаємо лаврушку та солимо. Заважаємо і гасимо під кришкою близько півгодини.
Крок 5. Розподіляємо гуляш по тарілках з гарніром і починаємо трапезу. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Класичний гуляш зі свинини з підливою на сковороді, як у СРСР
Класичний гуляш зі свинини з підливкою на сковороді, як у СРСР – це ситна і соковита гаряча страва, яка відмінно підходить для сімейної трапези, після якої всі залишаться ситими та задоволеними. Подавати гуляш слід, щедро полив соусом і доповнивши гарніром.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 2-3.
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Паста томатная – 20 гр.
- Мука – 20 гр.
- Вода – 400 мл.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Промите та обсушене м’ясо нарізаємо шматочками вагою близько 30 грам, окремо подрібнюємо сало. У сковорідці витоплюємо жир і злегка підрум’янюємо м’якоть.
Крок 2. М’ясні шматочки перекладаємо в сотейник, а в тій же сковороді пасеруємо дрібно нарізану цибулю до прозорості. Змішуємо з томатною пастою.
Крок 3. Прогріваємо овочі в соусі ще 5-7 хвилин.
Крок 4. Зажарку викладаємо до свинини, також додаємо лаврушку, сіль та мелений перець – заливаємо 350 мл води і томимо на повільному вогні під кришкою 40-45 хвилин.
Крок 5. За пару хвилин до готовності розводимо борошно в 50 мл води.
Крок 6. Борошняний розчин переливаємо до гуляшу, помішуючи, доводимо до кипіння і проварюємо до загусання.
Крок 7. Сервіруємо страву, щедро полив апетитним підливом. Смачного!
Свинячий гуляш з підливою зі сметани
Свинячий гуляш з підливкою зі сметани – це ніжна страва, яка чудово гармонує з усілякими гарнірами. Наприклад, ви можете подати м’які м’ясні кубики до столу разом із розсипчастою гречкою або рисом, відвареною пастою або однорідним картопляним пюре.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 90 гр.
- Олія – для смаження.
- Морквина – 100 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Зелень – 50 гр.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Трави прованські – до смаку.
Для підливки:
- Вершки – 200 мл.
- Вода – 400 мл.
- Часник – 1 зуб.
- Мука – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу очищаємо та подрібнюємо овочі: моркву натираємо на тертці, а цибулю дрібно подрібнюємо. Свинину розрізаємо на кубики.
Крок 2. Сковорідку ставимо на вогонь і вливаємо олію, швидко обсмажуємо м’ясо до появи скоринки.
Крок 3. До рум’яної свинини висипаємо підготовлені овочі, чорний перець та сіль – перемішуємо та смажимо протягом 10 хвилин.
Крок 4. Для підливки в ємності з борти змішуємо воду з борошном, сметаною і часником, пропущеним через прес.
Крок 5. До м’яса з овочевим асорті додаємо лавровий лист та ароматні трави, заливаємо сметанним соусом і накриваємо кришкою. Стомлюємо на слабкому вогні 50 хвилин.
Крок 6. Викладаємо ніжний гуляш до гарніру та дегустуємо. Смачного!
Простий гуляш зі свинини з цибулею та морквою
Простий гуляш зі свинини з цибулею та морквою – це апетитна страва, яка розлітається з тарілок в одну мить, бо неможливо встояти перед м’ясними скибочками, протушкованими до стану розпаду по волокнах, та ще й у поєднанні з овочами.
Час приготування – 1 год.
Час приготування – 15-20 хв.
Порцій – 5-6.
Інгредієнти:
- Свинина – 700 гр.
- Морквина – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Мука – 1,5 ст.л.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Олія соняшникова – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Приправи – до смаку
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти згідно зі списком: очищаємо і промиваємо овочі, ополіскуємо м’ясо.
Крок 2. Свинину розрізаємо на досить великі сегменти та висипаємо на прогріту сковороду із олією.
Крок 3. Підрум’янюємо шматочки з усіх боків.
Крок 4. Тим часом ріжемо моркву півкільцями.
Крок 5. Дрібно рубаємо голівку цибулі.
Крок 6. Овочі, включаючи рубаний часник, відправляємо до м’яса, помішуючи, обсмажуємо компоненти 5-7 хвилин.
Крок 7. Далі вмішуємо до складу борошно та сіль.
Крок 8. У невеликій кількості води розводимо пасту з томатів.
Крок 9. Томатний розчин переливаємо до свинини, додаємо ще трохи води, лавровий лист та спеції за смаком.
Крок 10. Тушимо гуляш під кришкою годину або трохи більше, нагрівання має бути невеликим.
Крок 11. Гаряча страва сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!
Гуляш зі свинини з підливою, як у дитячому садку
Гуляш зі свинини з підливою, як у дитячому садку можна запросто приготувати, провівши біля плити менш ніж шістдесят хвилин. Весь секрет успіху цієї страви полягає у правильному виборі м’яса: рекомендується використовувати ніжну м’якоть з тонкими прошарками сала, саме вона й надасть особливої соковитості.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Свинина – 600 гр.
- Сметана – 120 гр.
- Паста томатная – 4 ст.л.
- Вода – 1 ст.
- Мука – 2 ст.л.
- Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
- Спеції – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо перераховані вище продукти.
Крок 2. Розморожене м’ясо нарізаємо кубиками однакового розміру.
Крок 3. На розігрітій олії обсмажуємо свинину 15-20 хвилин.
Крок 4. Паралельно на сухій сковорідці обсмажуємо борошно до появи аромату, висипаємо до м’яса і добре перемішуємо. Через 10 хвилин вводимо спеції та сіль.
Крок 5. Для підливки в піалі змішуємо воду, томатну пасту та сметану.
Крок 6. Виливаємо соус до м’ясних шматочків, помішуємо та прогріваємо компоненти ще 5-8 хвилин.
Крок 7. Не чекаючи остигання, подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!
М’який та соковитий гуляш зі свинини з грибами
М’який і соковитий гуляш зі свинини з грибами – це страва, що має чарівний аромат і неймовірну текстуру, яка закохує в себе при першій же дегустації, тому що м’ясо, що розпадається по волокнах, при мінімальному тиску приладами – це захоплення!
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4-5.
Інгредієнти:
- Свинина – 600 гр.
- Печериці – 400 гр.
- Вершки – 200 мл.
- Бульйон/вода – 400 мл.
- Сік лимона – 1 год.
- Петрушка – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обполіскуємо та насухо промокуємо паперовими рушниками, ріжемо пластинами.
Крок 2. Печериці розрізаємо на 2-4 частини, залежно від розміру.
Крок 3. Знімаємо лушпиння з цибулини і дрібно рубаємо голівку.
Крок 4. На розігрітій олії смажимо свинину до зміни кольору, посипаємо сіллю і перекладаємо в тарілку.
Крок 5. На тій же сковороді підрум’янюємо цибулю та гриби.
Крок 6. До засмаження повертаємо слайси свинини, заливаємо склад бульйоном та вершками. Приправляємо та досолюємо на свій смак.
Крок 7. Додаємо невелику кількість кислого цитрусового соку і томимо страву 8-10 хвилин після закипання. Подаємо, прикрасивши петрушкою. Смачного!
Угорський гуляш зі свинини
Угорський гуляш зі свинини традиційно готується з такими овочами як картопля, солодкий болгарський перець і, звичайно ж, цибулею з морквою. Відповідно, вам не доведеться окремо морочитися над гарніром, економте час правильно: смачно, соковито та ароматно!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Картопля – 1,5 кг.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Морквина – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Томати у власному соку – 250 гр.
- Олія – для смаження.
- Вода – 500 мл.
- Сіль за смаком.
- Цукор-пісок – до смаку.
- Суміш перців – до смаку.
- Паприка солодка мелена – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Очищену цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на олії в каструлі до м’якості та зміни відтінку.
Крок 2. Додаємо невеликі кубики свинини, перемішуємо та обсмажуємо разом 4-5 хвилин.
Крок 3. Засипаємо скибочки моркви.
Крок 4. Через кілька хвилин додаємо нарізану м’якоть болгарського перцю.
Крок 5. Ще через 2-3 хвилини викладаємо в жароміцний посуд томати у власному соку.
Крок 6. Вливаємо трохи води до свинини з овочами, всипаємо сіль та спеції. Томимо під кришкою 15 хвилин.
Крок 7. Доповнюємо склад картопляними скибочками та водою, рідина повинна повністю покривати інгредієнти. Продовжуємо гасіння ще 30-35 хвилин.
Крок 8. Соковитий та ароматний гуляш розподіляємо по тарілках і насолоджуємось вечерею. Смачного!
Правильний гуляш зі свинини з картоплею
Правильний гуляш зі свинини з картоплею – це комплексна страва, яка відразу включає м’ясну складову і овочевий гарнір, максимально просочений соками і ароматами свинини. Подайте таку вечерю своїй родині, і кожен домочадець буде вам безмежно вдячний!
Час приготування – 1 год. 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти :
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Олія – для смаження.
- Паста томатная – 3 ст.л.
- Паприка солодка мелена – 1 год.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець запашний горошок – 3 шт.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
- Вода – 3 ст.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину обдаємо водою та обсушуємо, нарізаємо скибочками середнього розміру.
Крок 2. Овочі очищаємо, промиваємо та ріжемо так, як показано на фото.
Крок 3. У глибокому жароміцному посуді розжарюємо олію і протягом 10 хвилин обсмажуємо м’ясо.
Крок 4. До м’ясних шматочків висипаємо моркву та цибулю, помішуючи, смажимо ще 4-5 хвилин.
Крок 5. Додаємо картопляні кубики, 2 склянки води та сіль – гасимо під кришкою 40 хвилин.
Крок 6. Далі вводимо до складу томатну пасту, розведену в склянці води, горошини перцю та інші прянощі – томимо ще 15 хвилин.
Крок 7. Потім приправляємо гуляш часником, пропущеним через прес – тримаємо на плиті ще 5 хвилин і вимикаємо.
Крок 8. Подаємо до столу відразу після закінчення приготування. Готуйте та отримуйте задоволення!