Гурєвська каша – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Гур’євська каша на топленому молоці

Якщо манну кашу люблять далеко не всі, то якщо ви приготуєте її гурьевски відбою від бажаючих отримати добавки точно не буде. Цей цікавий спосіб приготування манної каші належить російській кухні, при царському дворі її також подавали на сніданок.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 0,5 склянки
  • Молоко топлене – 2 ст.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 0,5 пакета.
  • Цукор коричневий – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Полуниця – для подачі.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пластівці мигдальні – 50-100 гр.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте пряжене молоко, доведіть його до кипіння, не припиняючи помішувати, всипте манну крупу, сіль і цукор. Варіть кашу до готовності.

2. Зніміть каструлю з вогню, додайте в кашу вершкове масло, перемішайте і залиште під кришкою на 10 хвилин. Жовтки відокремте від білків. Жовтки і пелюстки мигдалю додайте в кашу, перемішайте.

3. Білки збийте в густу піну і акуратно введіть у кашу.

4. Горщики змастіть вершковим маслом, розкладіть по них манну кашу, зверху посипати мигдалевими пелюстками, ванільним і коричневим цукром. Запікайте кашу в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.

5. Готову страву прикрасьте свіжою полуницею і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!