Ніжний і м’який гусак шматочками з картоплею в духовці
В чавунець закладається нарізану картоплю, ріпчасту цибулю та моркву. Зверху викладаються шматочки гусака, що перед цим натираються сіллю з чорним меленим перцем. Далі туди заливається 200 грам води і поставити в духовку на 2 години. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 2 ч. 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Гусак – 300-400 гр.
- Картопля – 1 кг
- Морква – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Гусяче м’ясо ретельно промиваємо під проточною водою, після чого обсушуємо його на паперовому рушнику, натираємо сіллю з чорним меленим перцем і робимо надрізи на шкірі.
Крок 2. Картопля очищаємо, ретельно промиваємо під проточною водою, нарізаємо невеликими шматочками, половину перекладаємо в чавунець і присипаємо сіллю.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо його зверху на картоплю.
Крок 4. Моркву ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо його від шкірки, натираємо на крупній тертці і відправляємо в чавунець до репчатому цибулі з картоплею.
Крок 5. Тепер викладаємо гусяче м’ясо і присипаємо його залишилися картоплею, щоб воно лише трохи визирало з-під шару картоплі. Таким чином, м’ясо залишиться соковитим. Далі вливаємо в чавунець 200 грам води і ставимо його в попередньо розігріту до 180оС духовку на 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 150оС і запікаємо ще півтори години.
Крок 6. Дістаємо гусяче м’ясо, картопля перемішуємо, розкладаємо все по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!