Хачапурі по-імеретинськи – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Хачапурі на кефірі по-імеретинськи

Хачапурі на кефірі по-імеретинськи відрізняється своєю неймовірною текстурою, яка включає в себе невагоме м’яке тісто, приготоване на основі кисломолочного продукту і ситної, жирної і тягнеться начинки з солонуватого сиру і яєць курячих – пальчики оближеш!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 600-700 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сода – 2/3 ч. ложки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Сир «сулугуні» – 800 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр. + 70 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста виливаємо в миску кефір і додаємо соду – ретельно перемішуємо вінчиком.

Крок 2. Додаємо олію, сіль та цукровий пісок – розчиняємо в кисломолочному продукті.

Крок 3. Поступово вводимо борошно і перемішуємо масу ложкою, а після, переходимо на ручний заміс, припудривши робочу поверхню борошном.

Крок 4. Вимішуємо тісто до м’якої й еластичної консистенції, борошна може знадобитися менше, ніж зазначено у списку інгредієнтів. Збираємо масу в грудку і даємо близько 20 хвилин для відпочинку.

Крок 5. Для начинки в чаші змішати натертий сир, яйця і 60 грам м’якого вершкового масла.

Крок 6. Старанно заважаємо компоненти до однорідності.

Крок 7. Приступаємо до формування: від пшеничного маси відокремлюємо сегмент, розміром із середнє яблуко і розгортаємо в тонкий коло, по центру викладаємо достатню кількість сиру з яйцями і маслом.

Крок 8. Піднімаємо краю основи і скріплюємо, як показано на фото.

Крок 9. Перевертаємо заготівлю швом вниз і злегка розтягуємо руками, після проходимся качалкою і наш напівфабрикат готовий.

Крок 10. Сковороду трошки промазуємо вершковим маслом і обсмажуємо хачапурі близько 3-5 хвилин з двох сторін під кришкою.

Крок 11. Виклавши коржі на тарілку, змащуємо вершковим маслом, укладаємо стопкою для збереження тепла.

Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!