Хачапурі на кефірі по-імеретинськи
Хачапурі на кефірі по-імеретинськи відрізняється своєю неймовірною текстурою, яка включає в себе невагоме м’яке тісто, приготоване на основі кисломолочного продукту і ситної, жирної і тягнеться начинки з солонуватого сиру і яєць курячих – пальчики оближеш!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 600-700 гр.
- Кефір – 500 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сода – 2/3 ч. ложки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Для начинки:
- Сир «сулугуні» – 800 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 60 гр. + 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Для тіста виливаємо в миску кефір і додаємо соду – ретельно перемішуємо вінчиком.
Крок 2. Додаємо олію, сіль та цукровий пісок – розчиняємо в кисломолочному продукті.
Крок 3. Поступово вводимо борошно і перемішуємо масу ложкою, а після, переходимо на ручний заміс, припудривши робочу поверхню борошном.
Крок 4. Вимішуємо тісто до м’якої й еластичної консистенції, борошна може знадобитися менше, ніж зазначено у списку інгредієнтів. Збираємо масу в грудку і даємо близько 20 хвилин для відпочинку.
Крок 5. Для начинки в чаші змішати натертий сир, яйця і 60 грам м’якого вершкового масла.
Крок 6. Старанно заважаємо компоненти до однорідності.
Крок 7. Приступаємо до формування: від пшеничного маси відокремлюємо сегмент, розміром із середнє яблуко і розгортаємо в тонкий коло, по центру викладаємо достатню кількість сиру з яйцями і маслом.
Крок 8. Піднімаємо краю основи і скріплюємо, як показано на фото.
Крок 9. Перевертаємо заготівлю швом вниз і злегка розтягуємо руками, після проходимся качалкою і наш напівфабрикат готовий.
Крок 10. Сковороду трошки промазуємо вершковим маслом і обсмажуємо хачапурі близько 3-5 хвилин з двох сторін під кришкою.
Крок 11. Виклавши коржі на тарілку, змащуємо вершковим маслом, укладаємо стопкою для збереження тепла.
Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!