Хачапурі по-імеретинськи на мацоні
Хачапурі по-імеретинськи на мацоні – це смачні та ситні коржі з сирною начинкою. Для начинки ви можете використовувати будь-який сир, який вам подобається, наприклад, бринзу, сулугуні або імеретинський – орієнтуйтеся на свої смакові вподобання і пропонований асортимент продуктових магазинів.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Сир – 300-400 гр.
- Мацоні – 100 мл
- Борошно – 2,5-3 склянки
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Переливаємо кефір в посуд, зручну для вимішування, підсипаємо сіль і соду.
Крок 2. Перемішуємо і додаємо просіяне борошно і олію.
Крок 3. Вимішуємо компоненти до моменту відставання від посуду. Затягуємо масу харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.
Крок 4. В цей час робимо начинку: сир натираємо на тертці з великими отворами, додаємо яйце і сіль при необхідності.
Крок 5. Гарненько перемішуємо складові.
Крок 6. Тісто ділимо на 4 частини, розгортаємо в коло і в середину викладаємо сирну масу.
Крок 7. Над начинкою скріплюємо.
Крок 8. Перевертаємо заготівлю і розминаємо пальцями.
Крок 9. Розігріту сковорідку трохи промазуємо вершковим маслом, викладаємо хачапурі скріпленим краєм вниз і печемо до рум’яного кольору, сиру бік змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Крок 10. Перевертаємо і підсмажуємо з другої сторони.
Крок 11. Приємного апетиту!