Хачапурі по-імеретинськи – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Хачапурі по-імеретинськи на мацоні

Хачапурі по-імеретинськи на мацоні – це смачні та ситні коржі з сирною начинкою. Для начинки ви можете використовувати будь-який сир, який вам подобається, наприклад, бринзу, сулугуні або імеретинський – орієнтуйтеся на свої смакові вподобання і пропонований асортимент продуктових магазинів.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Сир – 300-400 гр.
  • Мацоні – 100 мл
  • Борошно – 2,5-3 склянки
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Переливаємо кефір в посуд, зручну для вимішування, підсипаємо сіль і соду.

Крок 2. Перемішуємо і додаємо просіяне борошно і олію.

Крок 3. Вимішуємо компоненти до моменту відставання від посуду. Затягуємо масу харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин.

Крок 4. В цей час робимо начинку: сир натираємо на тертці з великими отворами, додаємо яйце і сіль при необхідності.

Крок 5. Гарненько перемішуємо складові.

Крок 6. Тісто ділимо на 4 частини, розгортаємо в коло і в середину викладаємо сирну масу.

Крок 7. Над начинкою скріплюємо.

Крок 8. Перевертаємо заготівлю і розминаємо пальцями.

Крок 9. Розігріту сковорідку трохи промазуємо вершковим маслом, викладаємо хачапурі скріпленим краєм вниз і печемо до рум’яного кольору, сиру бік змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Крок 10. Перевертаємо і підсмажуємо з другої сторони.

Крок 11. Приємного апетиту!