Хачапурі по-імеретинськи – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Хачапурі по-імеретинськи з сиром в духовці

Хачапурі по-імеретинськи з картоплею в духовці – це ситне і досить жирне страва грузинської кухні, яке давно набуло популярності і в наших широтах. Але це зовсім не дивно, адже хто встоїть перед дріжджовим тестом з величезною кількістю сиру, та ще й присмаченим вершковим маслом.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

Для тіста:

  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Сир «сулугуні» – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ч. л.

Додатково:

  • Масло вершкове – 30-40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з опари: у миску наливаємо теплу воду і додаємо дріжджі, цукровий пісок, сіль і рослинне масло.

Крок 2. Вводимо близько 350 грам борошна і розмішуємо за допомогою лопатки.

Крок 3. Продовжуємо поступово підсипати борошно, замішуючи тісто руками до тих пір, поки маса не перестане прилипати до долонь – прикриваємо льняною серветкою і переміщаємо в тепло на 30-40 хвилин.

Крок 4. Паралельно готуємо начинку: сир подрібнюємо за допомогою бурачной терки і об’єднуємо з борошном і збитим яйцем.

Крок 5. Сирно-яєчну масу ділимо на дві рівні частини і скачуємо в кульки.

Крок 6. Через півгодини тісто збільшилося вдвічі.

Крок 7. Тісто також поділяємо навпіл і розгортаємо в коржі, на середину викладаємо начинку.

Крок 8. Піднімаємо краї тіста до центру і щільно скріплюємо.

Крок 9. Розрівнюємо заготівлю назад в корж і після розкачуємо до товщини не більше сантиметра.

Крок 10. Викладаємо напівфабрикат на деко, устеленный пергаментом. В центрі робимо невеликий отвір для вільного виходу пари.

Крок 11. Готуємо хачапурі в духовій шафі, розігрітій до 250 градусів, протягом 10-12 хвилин. По закінченні термічної обробки, присмачую верхівку вершковим маслом.

Крок 12. Не чекаючи охолодження – знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!