Хачапурі по-імеретинськи з сиром в духовці
Хачапурі по-імеретинськи з картоплею в духовці – це ситне і досить жирне страва грузинської кухні, яке давно набуло популярності і в наших широтах. Але це зовсім не дивно, адже хто встоїть перед дріжджовим тестом з величезною кількістю сиру, та ще й присмаченим вершковим маслом.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
Для тіста:
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Вода – 250 мл
- Борошно – 400-450 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
Для начинки:
- Сир «сулугуні» – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ч. л.
Додатково:
- Масло вершкове – 30-40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з опари: у миску наливаємо теплу воду і додаємо дріжджі, цукровий пісок, сіль і рослинне масло.
Крок 2. Вводимо близько 350 грам борошна і розмішуємо за допомогою лопатки.
Крок 3. Продовжуємо поступово підсипати борошно, замішуючи тісто руками до тих пір, поки маса не перестане прилипати до долонь – прикриваємо льняною серветкою і переміщаємо в тепло на 30-40 хвилин.
Крок 4. Паралельно готуємо начинку: сир подрібнюємо за допомогою бурачной терки і об’єднуємо з борошном і збитим яйцем.
Крок 5. Сирно-яєчну масу ділимо на дві рівні частини і скачуємо в кульки.
Крок 6. Через півгодини тісто збільшилося вдвічі.
Крок 7. Тісто також поділяємо навпіл і розгортаємо в коржі, на середину викладаємо начинку.
Крок 8. Піднімаємо краї тіста до центру і щільно скріплюємо.
Крок 9. Розрівнюємо заготівлю назад в корж і після розкачуємо до товщини не більше сантиметра.
Крок 10. Викладаємо напівфабрикат на деко, устеленный пергаментом. В центрі робимо невеликий отвір для вільного виходу пари.
Крок 11. Готуємо хачапурі в духовій шафі, розігрітій до 250 градусів, протягом 10-12 хвилин. По закінченні термічної обробки, присмачую верхівку вершковим маслом.
Крок 12. Не чекаючи охолодження – знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!