Хачапурі по-імеретинськи – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Хачапурі по-імеретинськи на молоці

Хачапурі по-імеретинськи на молоці – це борошняний виріб з ситної начинкою з сиру, доповнимо її бринзою, і свіжою зеленню. Напівфабрикати будемо смажити на гарячій сковороді до апетитної скоринки, а після, промащувати маслом для додаткової соковитості.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 350 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Бринза – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність відправляємо розпушувач, сіль і просіяне борошно.

Крок 2. Сухі компоненти перемішуємо, по центру робимо лунку і вливаємо тепле молоко, також вбиваємо яйце.

Крок 3. Заважаємо, поки борошно не вбере все добавки, вводимо соняшникову олію.

Крок 4. Викладаємо масу на стіл, присипаний борошном, і вимішуємо тісто близько 5 хвилин, збираємо його в кулю і даємо трохи часу відпочити.

Крок 5. В окремий посуд натираємо сир, додаємо подрібнений кріп і розбиваємо яйце.

Крок 6. Вимішуємо до однорідної консистенції.

Крок 7. Борошняну основу поділяємо на 6-8 сегментів однакового розміру і ваги.

Крок 8. Кожен шматок розтягуємо в коржик, в центр кладемо приблизно 2-3 чайних ложки сирної маси.

Крок 9. Скріплюємо краю і розкачуємо напівфабрикат до діаметра 13-15 сантиметрів.

Крок 10. Підсмажуємо хачапурі на сухій розігрітій сковороді з обох боків до утворення апетитною скоринки і рум’яності.

Крок 11. Гарячі грузинські коржі присмачую вершковим маслом і складаємо один на одного.

Крок 12. До столу подаємо «з пилу, з жару». Приємного апетиту!