Хачапурі по-імеретинськи на молоці
Хачапурі по-імеретинськи на молоці – це борошняний виріб з ситної начинкою з сиру, доповнимо її бринзою, і свіжою зеленню. Напівфабрикати будемо смажити на гарячій сковороді до апетитної скоринки, а після, промащувати маслом для додаткової соковитості.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
Для тіста:
- Молоко – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 350 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Для начинки:
- Сир твердих сортів – 150 гр.
- Бринза – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кріп – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність відправляємо розпушувач, сіль і просіяне борошно.
Крок 2. Сухі компоненти перемішуємо, по центру робимо лунку і вливаємо тепле молоко, також вбиваємо яйце.
Крок 3. Заважаємо, поки борошно не вбере все добавки, вводимо соняшникову олію.
Крок 4. Викладаємо масу на стіл, присипаний борошном, і вимішуємо тісто близько 5 хвилин, збираємо його в кулю і даємо трохи часу відпочити.
Крок 5. В окремий посуд натираємо сир, додаємо подрібнений кріп і розбиваємо яйце.
Крок 6. Вимішуємо до однорідної консистенції.
Крок 7. Борошняну основу поділяємо на 6-8 сегментів однакового розміру і ваги.
Крок 8. Кожен шматок розтягуємо в коржик, в центр кладемо приблизно 2-3 чайних ложки сирної маси.
Крок 9. Скріплюємо краю і розкачуємо напівфабрикат до діаметра 13-15 сантиметрів.
Крок 10. Підсмажуємо хачапурі на сухій розігрітій сковороді з обох боків до утворення апетитною скоринки і рум’яності.
Крок 11. Гарячі грузинські коржі присмачую вершковим маслом і складаємо один на одного.
Крок 12. До столу подаємо «з пилу, з жару». Приємного апетиту!