Як приготувати смачні хачапурі з сиром і сиром
Пишні і ситні хачапурі можна приготувати з начинкою з сиру і сиру. Апетитне блюдо можна подавати окремо або в якості закуски. Порадуйте близьких оригінальним кулінарним рішенням.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Кефір – 1 склянка
 - Яйце – 1 шт.
 - Борошно – 2 склянки
 - Сіль – 1 ч. л.
 - Сода – ½ Ч. л.
 - Масло рослинне – для смаження.
 
Для начинки:
- Сир – 200 гр.
 - Сир – 200 гр.
 - Масло вершкове – 2 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений за смаком.
 
Процес приготування:
1. З’єднуємо борошно з кефіром, розбиваємо яйце і додаємо сіль з содою. Вимішуємо тісто до щільного і гладкого кома.
2. Поки тісто відпочиває, приступимо до приготування начинки. У глибокий посуд натираємо сир і додаємо до нього дві столові ложки вершкового масла.
3. Викладаємо до сиру сир, солимо і перчимо. Ретельно розмішуємо до однорідної маси.
4. Поділяємо тісто на 8 рівних шматочків. Трохи розминаємо кожен з них.
5. Розкачуємо кожен шматочок в тонкий пласт. На серединку кладемо по 2-3 ложки начинки і закриваємо її краями. Акуратно прихлопуємо руками товсті коржі.
6. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і по черзі обсмажуємо кожен коржик з обох сторін по 2-3 хвилини. Також страву можна запекти в духовці.
7. Хачапурі з сиром і сиром подаються до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!












