Харчо з свинини – 8 рецептів класичного супу харчо з покроковими фото

Як зварити ароматне харчо з свинини з волоськими горіхами?

Якщо ви любите ситні обіди, то цей апетитний і густий суп доведеться вам за смаком. Єдине, що знадобиться для приготування цього рецепту крім інгредієнтів, – терпіння. Зате в результаті ви отримуєте дуже смачне перше блюдо, яке доведеться з’їсти за один присід.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Рис білий – 120 гр.
  • Волоський горіх – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Часник сушений – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Мука кукурудзяна – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 10 шт.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» – 2 ч. л.
  • Зелень — за смаком.
  • Вода – 2 л
  • Томати в соку – 150 гр.

Процес приготування:

1. Заздалегідь підготуйте продукти, які можуть нам знадобитися під час приготування. Добре промиваємо свинину від можливих забруднень. Вибирати м’ясо для страви потрібно відповідально. Якщо є можливість, купуйте його у перевіреного м’ясника. Свинина повинна бути рожевою, чергуються з прошарками сала і м’яса. Якщо на ній присутні темні плями, значить м’ясо вже старе і брати його не рекомендується. Свинину нарізаємо на невеликі шматки, які повинні бути приблизно одного розміру. М’ясо переносимо в каструлю. Додаємо в неї воду, яку обов’язково потрібно посолити. Каструлю ставимо на середній вогонь і чекаємо моменту, коли закипить вода. Не забувайте постійно знімати піну, що утворюється на поверхні бульйону. Вогонь потрібно зменшити. Продовжуємо варити м’ясо протягом 40 хвилин.

2. Волоські горіхи промиваємо і розколюємо. Переносимо їх в ступку, заздалегідь перевіривши, щоб до них не потрапила шкаралупа. Подрібнюємо горіхи. Ви також можете скористатися блендером або звичайним кухонним молотком. Постарайтеся не перетворіть горіхи в борошно.

3. 120 грам рису кілька разів добре промиваємо. Переносимо його в бульйон. Знову доводимо до кипіння. Варити потрібно на середньому вогні протягом 20 хвилин. Не забувайте помішувати, щоб крупа не утворювала грудки.

4. Цибуля промиваємо, очищаючи його від піску та інших забруднень. Знімаємо з нього лушпиння. Гострим ножем нарізаємо на маленькі шматочки. Ставимо сковороду на плиту. Не забудьте змастити її олією. Кладемо на сковороду цибулю і смажимо до золотистого відтінку. До нього додаємо кукурудзяне борошно, волоські горіхи, лаврові листочки, а також чорний перець і коріандр. Ретельно перемішуємо. Отриману суміш додаємо до м’ясного бульйону.

5. Заздалегідь підготуйте всі необхідні спеції. У каструлю додаємо корицю, хмелі-сунелі і червоний мелений перцем. Ретельно перемішуємо. Продовжуємо варити харчо на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Слідкуйте за ступенем готовності супу, так як ви ризикуєте зробити його занадто густим.

6. Помідори у власному соку необхідно розім’яти в пюре. Зробити це можна за допомогою звичайної виделки Ви також можете використовувати блендер. Зелень промити в холодній воді. Зайву вологу можна прибрати паперовими рушниками. Подрібнюємо ножем. Ви можете вибрати будь-яку зелень на свій смак, проте краще всього брати кинзу і петрушку. Додаємо ці інгредієнти в каструлю. Заважаємо її вміст протягом декількох хвилин. В кінці додаємо в бульйон сушений часник. Доводимо харчо до кипіння, постійно помішуючи наш суп.

7. Після приготування знімаємо каструлю з вогню. Даємо супу постояти 15 хвилин і трохи охолонути. За цей час смак спецій стане ще більш насиченим, і харчо отримає неймовірний аромат. Суп необхідно подавати порційно, в невеликих, але глибоких тарілках. Ви можете прикрасити страву подрібненою зеленню і горіхами. З’їдати харчо необхідно, коли суп ще гарячий, за один присід. Якщо він буде довго стояти, то рис в супі перетвориться на кашу. Тому швидше накривайте на стіл і пробуйте це ароматне блюдо.