Покроковий рецепт приготування хашу з яловичих ніжок
Приготування східного хашу – процес не складний, але довгий, якщо все робити за правилами. А подають його з чаркою горілки рано вранці. Вважається, що хаш здатний наповнити організм силами на весь майбутній день.
Час готування: 2 діб.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Ніжки яловичі – 1 кг
- Рубець яловичий – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 голівки.
- Сіль – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець горошком – за смаком.
Процес приготування:
1. Яловичі ніжки помийте, очистіть, разрубите навпіл, залийте холодною водою і залиште на добу. Потім знову промийте м’ясо і помістіть його в об’ємну каструлю. Рубець помийте гарячою водою, видаліть і замочіть на 2 діб. Воду міняйте кожні 2-3 години.
2. Рубець наріжте на шматочки, ніжки також розріжте на кілька частин. Складіть м’ясо в каструлю і залийте водою.
3. Рівень рідини в каструлі повинен перевищувати шар м’яса на 2 сантиметри Поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть 8 годин, періодично знімайте пінку.
4. Через 3 години додайте цибулю прямо в лушпинні. За годину до готовності додайте сіль, лавровий лист і перець горошком.
5. Яловичину вийміть з бульйону, відокремте м’ясо від кісток. Бульйон процідіть. У каструлю знову влийте бульйон і покладіть м’ясо, доведіть хаш до кипіння. Окремо подрібніть часник і змішайте його з 3-4 столовими ложками бульйону. Подавайте гарячий хаш з лавашем і часниковою заправкою.
Приємного апетиту!