Хаш – 8 рецептів приготування вірменського хашу в домашніх умовах

Покроковий рецепт приготування хашу з яловичих ніжок

Приготування східного хашу – процес не складний, але довгий, якщо все робити за правилами. А подають його з чаркою горілки рано вранці. Вважається, що хаш здатний наповнити організм силами на весь майбутній день.

Час готування: 2 діб.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Ніжки яловичі – 1 кг
  • Рубець яловичий – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець горошком – за смаком.

Процес приготування:

1. Яловичі ніжки помийте, очистіть, разрубите навпіл, залийте холодною водою і залиште на добу. Потім знову промийте м’ясо і помістіть його в об’ємну каструлю. Рубець помийте гарячою водою, видаліть і замочіть на 2 діб. Воду міняйте кожні 2-3 години.

2. Рубець наріжте на шматочки, ніжки також розріжте на кілька частин. Складіть м’ясо в каструлю і залийте водою.

3. Рівень рідини в каструлі повинен перевищувати шар м’яса на 2 сантиметри Поставте каструлю на плиту, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть 8 годин, періодично знімайте пінку.

4. Через 3 години додайте цибулю прямо в лушпинні. За годину до готовності додайте сіль, лавровий лист і перець горошком.

5. Яловичину вийміть з бульйону, відокремте м’ясо від кісток. Бульйон процідіть. У каструлю знову влийте бульйон і покладіть м’ясо, доведіть хаш до кипіння. Окремо подрібніть часник і змішайте його з 3-4 столовими ложками бульйону. Подавайте гарячий хаш з лавашем і часниковою заправкою.

Приємного апетиту!