Холодний борщ з буряків з ковбасою – 5 рецептів класичного холодника з фото покроково

Холодний борщ з буряків з ковбасою на кефірі

Цей суп чудово підходить в жарку пору року. Він певною мірою схожий на окрошку, але з-за буряків набуває зовсім інший смак. Разом зі свіжими овочами і сметаною, він стане освіжаючим і дуже смачним.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Буряк – 3-4 шт.
  • Огірки свіжі – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кефір – 1 л
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода питна – 200 мл

Процес приготування:

1. Починаємо готувати борщ з підготовки буряків. Ретельно її моєму під проточною водою і ставимо варитися до повної готовності. Перевіряємо це з допомогою виделки. Готовий продукт повинен бути повністю м’яким. Перекладаємо з каструлі на тарілку і даємо повністю охолонути.

2. Тепер варимо круто яйця, даємо їм охолонути й нарізаємо невеликими кубиками. Таким же чином нарізаємо свіжі огірки. Кріп миємо під прохолодною водою і дрібно рубаємо ножем.

3. Остиглу буряк чистимо і натираємо на крупній тертці.

4. Тепер нарізані огірки, яйця і кріп відправляємо в глибоку каструлю. Додаємо сіль за смаком і 4 столові ложки сметани. Ретельно все перемішуємо.

5. Потім заливаємо інгредієнти кефіром і додаємо холодну воду. Її кількість залежить від відсотка жирності кефіру і бажаної густоти готового борщу.

6. Далі додаємо натерту буряк і ще раз все перемішуємо.

7. Відправляємо борщ в холодильник приблизно на півгодини. За цей час він повинен настоятися і охолодитися.

8. Тепер розливаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з вареною картоплею. Приємного апетиту!