Холодний борщ з буряків з ковбасою на кефірі
Цей суп чудово підходить в жарку пору року. Він певною мірою схожий на окрошку, але з-за буряків набуває зовсім інший смак. Разом зі свіжими овочами і сметаною, він стане освіжаючим і дуже смачним.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Буряк – 3-4 шт.
- Огірки свіжі – 3 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Кріп свіжий – 1 пучок.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Кефір – 1 л
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода питна – 200 мл
Процес приготування:
1. Починаємо готувати борщ з підготовки буряків. Ретельно її моєму під проточною водою і ставимо варитися до повної готовності. Перевіряємо це з допомогою виделки. Готовий продукт повинен бути повністю м’яким. Перекладаємо з каструлі на тарілку і даємо повністю охолонути.
2. Тепер варимо круто яйця, даємо їм охолонути й нарізаємо невеликими кубиками. Таким же чином нарізаємо свіжі огірки. Кріп миємо під прохолодною водою і дрібно рубаємо ножем.
3. Остиглу буряк чистимо і натираємо на крупній тертці.
4. Тепер нарізані огірки, яйця і кріп відправляємо в глибоку каструлю. Додаємо сіль за смаком і 4 столові ложки сметани. Ретельно все перемішуємо.
5. Потім заливаємо інгредієнти кефіром і додаємо холодну воду. Її кількість залежить від відсотка жирності кефіру і бажаної густоти готового борщу.
6. Далі додаємо натерту буряк і ще раз все перемішуємо.
7. Відправляємо борщ в холодильник приблизно на півгодини. За цей час він повинен настоятися і охолодитися.
8. Тепер розливаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з вареною картоплею. Приємного апетиту!