Простий і смачний рецепт хумуса з грибами в домашніх умовах
Ароматний хумус з грибами, яскраво різноманітить ваше меню. Закуску можна подавати разом із гарячими стравами або хлібом. Продукт не втомить кулінарним процесом. Використайте швидкий і перевірений рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 700 гр.
Склад:
- Нут консервований – 250 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Тахін – 120 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Масло оливкова – 60 мл
- Сік лимонний – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Для подачі:
- Горіхи кедрові – 1 ст. л.
- Нут консервований – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо і відварюємо гриби. Пару штук можна відкласти для подачі.
2. Консервований нут з’єднуємо в блендері з часником, тахін, оливковою олією і лимонним соком. Подрібнюємо.
3. Доповнюємо масу вареними грибами.
4. Знову перемелюємо масу у блендері.
5. Повинна вийти ніжна і повітряна суміш.
6. За смаком додаємо сіль і спеції.
7. Продовжуємо перемелювати заготовку. Якщо вона виходить дуже густий, можна влити трохи води.
8. Для подачі, що залишилися лисички, обсмажуємо з нутом.
9. Кедрові горіхи можна також обсмажити або підсушити в духовці.
10. Приготовлені продукти для подачі укладаємо в центр грибного хумуса. Можна пробувати!