Хумус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Простий і смачний рецепт хумуса з грибами в домашніх умовах

Ароматний хумус з грибами, яскраво різноманітить ваше меню. Закуску можна подавати разом із гарячими стравами або хлібом. Продукт не втомить кулінарним процесом. Використайте швидкий і перевірений рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Нут консервований – 250 гр.
  • Гриби – 200 гр.
  • Тахін – 120 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Сік лимонний – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Для подачі:

  • Горіхи кедрові – 1 ст. л.
  • Нут консервований – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо і відварюємо гриби. Пару штук можна відкласти для подачі.

2. Консервований нут з’єднуємо в блендері з часником, тахін, оливковою олією і лимонним соком. Подрібнюємо.

3. Доповнюємо масу вареними грибами.

4. Знову перемелюємо масу у блендері.

5. Повинна вийти ніжна і повітряна суміш.

6. За смаком додаємо сіль і спеції.

7. Продовжуємо перемелювати заготовку. Якщо вона виходить дуже густий, можна влити трохи води.

8. Для подачі, що залишилися лисички, обсмажуємо з нутом.

9. Кедрові горіхи можна також обсмажити або підсушити в духовці.

10. Приготовлені продукти для подачі укладаємо в центр грибного хумуса. Можна пробувати!