Хычины на кефірі з сиром в домашніх умовах
Тісто на кефірі, борошні, соді і солі розрізається на рівні частини і туди закладається начинка з бринзи і зелені. Далі все розкачується в тонкі коржі і обсмажується на сухій сковороді до рум’яної скоринки. Готові хычины змащуються маслом і подаються до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 45 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл
- Борошно пшеничне – 2.5 склянки
- Сода – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Кріп – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Бринза – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Починаємо з приготування тіста. Кефір виливаємо в глибоку ємність, додаємо до нього соду, перемішуємо і даємо постояти приблизно 5 хвилин. Далі додаємо сіль і борошно, яку перед цим просіваємо через сито. Замішуємо м’яке тісто, після чого накриваємо його рушником і даємо відпочити приблизно півгодини, щоб воно стало більш еластичним.
2. Далі готуємо начинку. Кріп з петрушкою добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо. Дрібно кришимо бринзу в підходящу ємність, додаємо до неї зелень і все добре перемішуємо.
3. Через 30 хвилин беремо тісто, ділимо його на 6 рівних частин і з кожної робимо невелику коржик. У центр кладемо начинку.
4. Збираємо краї тіста і щільно защипуємо їх в центрі. Далі придавлюємо одержаний кулю руками, щоб він повернувся в стан невеликий коржі.
5. Тепер акуратно розгортаємо тісто за допомогою качалки у тонкий корж, діаметром з дном сковороди, в якій ми будемо обсмажувати хычины.
6. Добре розігріваємо сковорідку з товстим дном і обсмажуємо на ній хычины з двох сторін до рум’яної скоринки.
7. Перекладаємо готові коржі на тарілку і кожну змащуємо розтопленим вершковим маслом. Далі розрізаємо на 4 частини і подаємо до столу. Приємного апетиту!