Це дуже смачне і ароматне печиво, яке виходить таким, завдяки спеціям. Вона дуже добре підходить до чаю або кави в холодну пору року, а особливо – в новий рік. Тому пропонуємо вам 10 варіантів приготування цього десерту в домашніх умовах.
Класичне імбирне печиво з глазур’ю
В каструлю відправляється цукор, мед, вершкове масло, спеції і все доводиться до кипіння. Далі туди додається яйце, борошно і замішують тісто. Потім воно розкочується, з нього вирізають фігурки і все запікається 12-14 хвилин. Готове печиво прикрашається глазур’ю і подається до столу.
Інгредієнти на
10 порц.
- Для тіста:
- Цукор-пісок 100 гр.
- Мед 165 гр.
- Імбир 1.5 ч. л.
- Перець духмяний 1 ч. л.
- Кориця 1 ч. л.
- Гвоздика 1 ч. л.
- Сода харчова 1.5 ч. л.
- Масло вершкове 200 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Для глазурі:
- Білок 1 шт.
- Цукрова пудра 150 гр.
Процес приготування:
- Як спекти класичне імбирне печиво в домашніх умовах? Для початку беремо невелику каструлю або сотейник і кладемо туди мед, цукровий пісок, вершкове масло і всі спеції.
- Відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню. Потім додаємо соду і добре все перемішуємо. Суміш повинна активно вспінитися.
- Тепер розбиваємо туди одне яйце, насипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і еластичним. Кладемо тісто в холодильник на 1-1,5 години.
- За закінчення зазначеного часу, виймаємо з холодильника готове тісто і ділимо на дві рівні частини, одну з яких загортаємо в харчову плівку і відкладаємо в сторону. Інший шматочок тіста розкачуємо за допомогою качалки в пласт 0.5 см завтовшки. Потім беремо фігурні формочки і вирізаємо ними печиво.
- Перекладаємо заготовки на деко і відправляємо в духовку на 12-14 хвилин при температурі 170 o с. Краї печива повинні зарум’янитися. Повторюємо те ж саме з другою частиною тіста.
- В цей час готуємо глазур. Яєчний білок збиваємо до пишної піни, після чого засипаємо туди цукрову пудру і продовжуємо збивати до отримання однорідної в’язкої маси.
- Перекладаємо глазур в поліетиленовий пакет, зрізаємо у нього куточок і прикрашаємо, таким чином, печиво будь-якими малюнками.
- Далі даємо печінкою підсохнути, після чого можна подавати його до столу разом з гарячим чаєм, кавою або какао. Приємного апетиту!
Домашнє імбирне печиво з корицею
підходящої ємності змішується яйце з сіллю, цукром, меленим імбиром, корицею і маргарином. Далі туди всипається борошно і замішують тісто. Потім воно розкочується, з нього вирізається печиво випікається 15 хвилин, після чого посипається цукровою пудрою і подається до столу.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Маргарин – 120 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Імбир сухий мелений – 1 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Беремо глибоку ємність і розбиваємо в неї одне куряче яйце.
2. Далі насипаємо туди 5 столових ложок цукрового піску і половину чайної ложки солі.Ласунам можна збільшити кількість цукру.
3. Тепер додаємо чайну ложку сухого меленого імбиру і така ж кількість меленої кориці.
4. Маргарин розрізаємо на невеликі шматочки, щоб його було простіше розмішати, і відправляємо його до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішуємо, після чого засипаємо пшеничне борошно і замішуємо еластичне тісто. Воно повинно вийти по консистенції схожим на пісочне тісто.
5. Тепер розгортаємо готове тісто за допомогою качалки в пласт товщиною 5-7 мм, Потім беремо фігурні формочки і вирізаємо ними печиво потрібної форми.
6. Далі беремо аркуш для випічки або деко, змащуємо його соняшниковою олією або маргарином і викладаємо туди печиво. Попередньо розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо наші вироби протягом 15 хвилин, поки вони не придбають золотистий колір. Потім виймаємо печиво з духовки, перекладаємо його на тарілку, накриваємо серветкою або рушником і даємо трохи охолонути. Так воно вийде м’яким. Потім злегка присипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Як спекти імбирне печиво з медом на Різдво?
Вершкове масло розтирається з цукром, потім туди додається яйце, мед, і суміш борошна з імбиром, корицею, гвоздикою і розпушувачем. Готове тісто відправляємо в холодильник, після чого розкочується, з нього вирізається печиво, яке запікається 5-10 хвилин і покривається глазур’ю.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 50 хв.
Порції – 13.
Склад:
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Мед – 50 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Імбир мелений – 2 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Гвоздика мелена – ½ ч. л.
- Розпушувач – ½ ч. л.
Для глазурі:
- Білок курячий – 1 шт.
- цукрова Пудра – 150 гр.
- Посипання кольорова – за смаком.
Процес приготування:
1. Розм’якшене вершкове масло перекладаємо в підходящу ємність, додаємо до нього цукровий пісок і все добре перетираємо.
2. Далі розбиваємо туди одне яйце і перемішуємо.
3. Тепер додаємо мед (якщо він густий, то розтоплюємо його в мікрохвильовій печі і остуджуємо) і знову все перемішуємо.
4. В окремій ємності змішуємо борошно пшеничне з меленим імбиром, корицею, гвоздикою і розпушувачем. Поступово додаємо сухі інгредієнтами до рідким, і ретельно все перемішуємо ложкою кожен раз.
5. Ліпимо з отриманого тіста кулю і відправляємо його в холодильник на 1 годину, щоб його було легше працювати.
6. Через деякий час присипаємо робочу поверхню борошном. Викладаємо туди третю частину тіста, а решта поки прибираємо в холодильник. Розкачуємо все в пласт товщиною 2-3 мм, щоб печиво вийшло хрустким. Потім беремо фігурні формочки і вирізаємо при їх допомозі печиво.
7. Беремо деко застеляємо його пергаментним папером і викладаємо туди наші заготовки. Тісто перетворимо в кулю, знову розгортаємо і вирізаємо печиво.
8. Духовку розігріваємо до 180оС і ставимо туди деко на 5-10 хвилин.
9. Готове печиво перекладаємо на тарілку і даємо йому охолонути.
10. В цей час готуємо глазур. У глибокій ємності збиваємо міксером білок, поступово підсипаючи до нього цукрову пудру, поки не вийде густа в’язка маса. Перекладаємо її в щільний пакет, у якого відрізаємо невеликий куточок.
11. Прикрашаємо, таким чином, печиво, зображаючи на них будь-який малюнок.
12. При бажанні прикрашаємо кольоровою посипкою. Далі чекаємо, поки глазур трохи підсохне, після чого можна подавати печиво до столу разом з гарячим чаєм, кавою або какао. Приємного апетиту!
Святкове імбирне печиво на Новий рік
В окремій ємності змішується вершкове масло з сіллю, яйцем, розпушувачем, борошном, імбиром і іншими спеціями. Далі тісто розкочується, з нього вирізається печиво, яке запікається 5-7 хвилин при 220 градусах. Далі воно покривається глазур’ю і подається до столу.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 50 хв.
Порції – 15.
Склад:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Імбир мелений – 3 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для глазурі:
- Пудра цукрова – 1 склянка
- Білок яєчний – 1 шт.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Барвники харчові – за смаком.
Процес приготування:
1. Половину розм’якшеного вершкового масла перекладаємо в глибоку ємність, додаємо до нього цукровий пісок і все добре перетираємо.
2. Другу половину масла розтоплюємо в сотейнику на невеликому вогні і переливаємо його до першої половині з цукром. Далі розбиваємо туди одне яйце, додаємо сіль, розпушувач і ретельно все перемішуємо.
3. Борошно просіваємо через сито і засипаємо її в масляну суміш. Тепер додаємо туди мелений імбир, інші прянощі, при бажанні, і замішуємо тісто. Загорнути його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
4. Через деякий час дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо його качалкою в пласт 0.5 см завтовшки і вирізаємо печиво за допомогою фігурних форм.
5. Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо її маслом і викладаємо туди печиво. У кількох місцях наколюємо його виделкою.
6. Розігріваємо духовку до 220оС і відправляємо туди деко на 5-7 хвилин. Печиво повинне злегка зарум’яниться.
7. В цей час готуємо глазур. Міксером збиваємо яєчний білок разом з цукровою пудрою. До однієї частини додаємо харчовий барвник, а до іншої – какао-порошок. Можна також використовувати такі природні барвники як куркума, морквяний або буряковий сік. Прикрашаємо готове печиво глазур’ю, потім даємо йому трохи підсохнути, після чого можемо подавати до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
ПП імбирне печиво в домашніх умовах
Вершкове масло прогрівається разом з медом, потім туди додається сода і все знімається з вогню. В отриману масу відправляється підсолоджувач, яйце, кориця, гвоздика, імбир, борошно і замішують тісто. Потім воно розкочується, з нього вирізається печиво, яке запікається 5-10 хвилин.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Мед – 60 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Кориця мелена – 0.5 ч. л.
- Імбир мелений – 0.5 ч. л.
- Гвоздика мелена – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне цільнозернові – 60 гр.
- Мука кукурудзяна – 40 гр.
- Борошно рисова – 40 гр.
- Сода – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
1. У невеликій сотейник відправляємо нарізане шматочками вершкове масло, додаємо до нього мед і ставимо на середній вогонь.
2. Прогріваємо його до гарячого стану, потім додаємо соду і варимо ще хвилину, постійно помішуючи. Суміш повинна збільшитися в кілька разів і покритися піною.
3. Знімаємо сковороду з вогню, перелити вміст у глибоку ємність і даємо охолонути. Якщо солодощі меду недостатньо, то додаємо трохи підсолоджувача. Далі розбиваємо в суміш яйце, насипаємо мелену корицю, гвоздику, імбир і все добре перемішуємо.
4. Тепер додаємо всі види борошна і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким і не прилипати до долонь. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
5. Через деякий час перекладаємо тісто на силіконовий килимок, накриваємо його шаром харчової плівки і розкочуємо качалкою в пласт приблизно 3 мм завтовшки.
6. Далі беремо фігурні формочки і вирізаємо з їх допомогою печиво.
7. Деко застеляємо пергаментним папером або килимком для випічки і викладаємо на нього печиво. Обрізки тіста знову розгортаємо і вирізаємо ще одну порцію виробів.
8. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і відправляємо туди деко на 5-10 хвилин, поки печиво не стане рум’яним. Важливо, щоб воно не підгоріло.
9. Остуджуємо готове печиво, перекладаємо в зручну тарілку і подаємо до столу разом з гарячим чаєм, кавою або какао. Приємного апетиту!
Як приготувати домашнє шоколадно-імбирне печиво?
Для початку міксером змішується вершкове масло, цукор, спеції, сіль і сода. Далі туди додається патока, свіжий імбир, борошно, какао та шоколадна стружка. Від охолодженого тіста відщипують кульки, які обвалюються в цукрі і все запікається 11-13 хвилин.
Час готування: 2 ч. 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 24.
Склад:
- Масло вершкове – 115 гр.
- Цукор тростинний – 0.5 склянки
- Імбир мелений – 1.5 ч. л.
- Кориця мелена – ¾ ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Гвоздика мелена – ¼ ч. л.
- Горіх мускатний мелений – ¼ ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- чорна Патока – 150 гр.
- Імбир свіжий тертий – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Стружка шоколадна – 1 склянка
- Цукор-пісок – ¼ склянки
Процес приготування:
1. Злегка розм’якшене вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо їх у чашу міксера. Додаємо до нього тростинний цукор, мелений імбир, корицю, чорний перець, гвоздику, мускатний горіх сіль і соду. Все перемішуємо до однорідності за допомогою крюка для тесту.
2. Тепер додаємо до отриманої масі чорну патоку, свіжий тертий імбир і знову все добре перемішуємо. Далі додаємо пшеничне борошно, какао-порошок і ретельно перемішуємо. В кінці засипаємо шоколадну стружку і замішуємо тісто.
3. Перекладаємо готове тісто на харчову плівку, формуємо пласт 2-3 см завтовшки і обертаємо плівкою. Відправляємо все в холодильник мінімум на 2 години або на ніч.
4. Деко застеляємо пергаментним папером. Тісто дістаємо з холодильника, відщипуємо від нього невеликий шматочок по 3-4 см, ліпимо з нього кульку і обвалюємо його в цукровому піску, який висипаємо в невелику ємність. Робимо так з усім тестом. Викладаємо наше печиво на деко і відправляємо його в холодильник на 20 хвилин.
5. Духовку попередньо розігріваємо до 170 o с і відправляємо туди наші вироби на 11-13 хвилин. Далі даємо печінкою охолонути на деку 10 хвилин, після чого перекладаємо його на тарілку і охолодити до кімнатної температури. Подаємо ароматний десерт до столу, разом з чашкою чаю або кави. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування імбирного печива без яєць
Мед змішується з цукром, спеціями і все доводиться до кипіння. Далі туди додається сода, вершкове масло, борошно і замішують тісто. Потім всі розкачується в тонкий пласт і з нього вирізається печиво, яке запікається в духовці 5-10 хвилин і покривається глазур’ю.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 15.
Склад:
- Мед – 170 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Імбир мелений – 1.5 ч. л.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
- Сода – 2 ч. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
Для глазурі:
- Лимон – ½ шт.
- цукрова Пудра – 200 гр.
Процес приготування:
1. Для початку беремо невеликий сотейник або каструлю і відправляємо туди мед, цукровий пісок, а також мелений імбир з корицею.
2. Відправляємо все на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
3. Далі знімаємо сковороду з вогню, перелити вміст в окрему глибоку ємність і додаємо туди соду. Все добре перемішуємо.
4. Після того як суміш почне підніматися, додаємо туди розм’якшене вершкове масло і знову перемішуємо.
5. Тепер частинами додаємо борошно пшеничне і починаємо замішувати тісто.
6. Коли воно стане досить густим, перекладаємо його на робочу поверхню і місимо тісто руками.
7. Далі розгортаємо його за допомогою качалки в тонкий пласт 3-4 мм завтовшки.
8. Потім беремо фігурні формочки і вирізаємо з їх допомогою печиво. Залишки тесту скачуємо в кулю, знову розгортаємо і робимо заготовки.
9. Перекладаємо майбутнє печиво на деко, який застеляємо пергаментним папером і відправляємо в попередньо розігріту до 160-180оС духовку на 5-10 хвилин. При другому і третьому підході уважно стежимо за печивом, так як до цього моменту духовка добре розігріється. Готові вироби перекладаємо на плоску поверхню і даємо йому охолонути.
10. Тепер готуємо глазур. З половини лимона вичавлюємо сік і проціджують його через сито. Потім додаємо цукрову пудру і все добре перемішуємо до однорідної густої маси.
11. Перекладаємо глазур в поліетиленовий пакет, відрізаємо у нього кінчик і створюємо візерунки на печиво. Після того як все застигне, перекладаємо вироби на тарілку і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Як зробити корисне імбирне печиво без цукру?
Розтоплений мед з рослинним маслом змішується з яйцями, содою, імбиром і борошном. Готове тісто розкочується в тонкий пласт і з нього вирізається печиво, яке запікається в духовці 5-10 хвилин. Виходить смачний і ароматний десерт до чаю.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Мед – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сода – 1 щіпка.
- Імбир мелений – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 90-110 гр.
Процес приготування:
1. Для початку беремо невеликий сотейник або каструлю і виливаємо туди рослинне масло разом з медом. Відправляємо на невеликий вогонь і чекаємо, поки мед розтопиться.
2. Далі знімаємо сковороду з вогню, даємо вмісту трохи охолонути, після чого розбиваємо туди курячі яйця. Слідом додаємо соду і все добре перемішуємо. Потім додаємо мелений імбир і ще раз перемішуємо.
3. Тепер засипаємо борошно пшеничне.
4. Все добре перемішуємо і замішуємо м’яке тісто.
5. Готове тісто перекладаємо на робочу поверхню, розкачуємо його в тонкий пласт за допомогою качалки і фігурними формами вирізаємо печиво. Далі перекладаємо заготовки на деко і відправляємо в розігріту до 180оС духовку на 10-15 хвилин, поки все злегка не зарум’яниться.
6. Готовому печінкою даємо охолонути при кімнатній температурі, після чого перекладаємо його на тарілку і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт вівсяно-імбирного печива
В окремій ємності змішується борошно, толокно, вівсянка, манка, цукор, сода, сіль, спеції, ванілін, цедра лимона, корінь імбиру, яйце, рослинне масло і сметана. Отримане тісто розкочується в пласт і з нього вирізається печиво, яке запікається 10-15 хвилин.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Толокно вівсяне – 1 склянка
- Пластівці вівсяні – 2-3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Крупа манна – 1-2 ст. л
- Сметана – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сода – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Імбир свіжий тертий – 1 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Кардамон мелений – 0.5 ч. л.
- Кориця мелена – 0.5 ч. л.
- Горіх мускатний – 0.5 ч. л.
- Гвоздика – 4 шт.
- Перець чорний духмяний горошком – 1 горошинка.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку беремо глибоку ємність, відправляємо туди борошно, вівсяне толокно, пластівці вівсяні, які перед цим раздрабливаем товкачиком через пакет, манну крупу, цукровий пісок, соду, сіль, мелену корицю, кардамон, мускатний горіх і ванілін. Гвоздику із запашним перцем подрібнюємо в ступці, додаємо до решти інгредієнтів і все добре перемішуємо. Далі натираємо туди цедру одного лимона і додаємо імбир тертий. Потім розбиваємо одне яйце, заливаємо олію і вимішуємо все руками, поки не утвориться крихта.
2. Тепер додаємо жирну сметану і замішуємо пластичне, гладке тісто. Скачуємо з нього кулю і робимо з нього корж руками.
3. Далі беремо качалку і розкачуємо тісто в пласт товщиною 1 див Потім за допомогою фігурних форм вирізаємо заготовки печива.
4. Деко застеляємо пергаментним папером, пензликом злегка змащуємо її рослинним маслом і викладаємо туди майбутнє печиво. Духовку розігріваємо до 180оС і відправляємо туди деко на 10-15 хвилин до рум’яності.
5. Готове печиво перекладаємо на тарілку, даємо йому охолонути, після чого посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Лимонно-імбирне печиво з цукатами в домашніх умовах
В окремій ємності змішуються варені жовтки, цукрова пудра, вершкове масло, цедра лимона, сушений імбир, цукати і борошно. Готове тісто скочується в ковбаску і відправляється в холодильник. Потім розрізається на печиво і запікається до рум’яності.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 65 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Пудра цукрова – 35 гр.
- Цукати – 30 гр.
- Імбир мелений – за смаком.
- Цедра лимона – 3 ст. л.
- Жовтки яєчні – 2 шт.
Процес приготування:
1. Цедру одного лимона натираємо на дрібній тертці в невелику ємність. Цукати при необхідності подрібнюємо ножем.
2. В окрему ємність відправляємо варені жовтки, додаємо до них цукрову пудру і розтираємо все до отримання однорідної маси.
3. Тепер додаємо туди розм’якшене вершкове масло, цедру лимона, мелений імбир і цукати. Все ретельно збиваємо до отримання маси, схожої на крем.
4. Далі додаємо пшеничне борошно і замішуємо тісто, яке не липне до рук. Ліпимо з нього ковбаску, загортаємо її в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
5. Через це час розрізаємо ковбаску на печиво і викладаємо їх на деко, застелений пергаментним папером. Розігріваємо духовку до 180оС і відправляємо наші вироби запікатися до легкої рум’яності.
6. Потім даємо їм трохи охолонути. В окремій ємності змішати цукрову пудру з меленим імбиром і обвалюємо в цій суміші печиво. Після цього відправляємо його в духовку ще на 3 хвилини.
7. Готове печиво подаємо до столу разом з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!