Індичка у вершковому соусі

Ніжне дієтичне м’ясо індички багатьом подобається більше, ніж курятина, але не всі ризикують його готувати. А між тим з ним впорається навіть початківець кулінар, чим здивує навіть найвибагливіших гурманів: індичка готується швидко і просто, а виходить дуже смачною.

Індичка з грибами у вершковому соусі на сковороді

На приготування м’яса індички за цим рецептом потрібно зовсім небагато часу і сил. Приправа каррі надає страві приємний золотистий відтінок, чудовий аромат і особливі нотки смаку.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Індиче філе 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Печериці свіжі 250 гр.
  • Вершки 250 мл 22%
  • Каррі 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп 1 пучок
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати індичку у вершковому соусі? М’ясо промити, обсушити і нарізати скибочками, товщина яких повинна складати близько 1 см, а потім скибочки нарізати поперек волокон смужками.
  2. На сильному вогні в розігрітому маслі обсмажити філе, на що буде потрібно приблизно 5-7 хвилин. Відразу солити і перчити м’ясо не потрібно, а тільки після того, як жар запечатает соки всередині, а індичка покриється красивою скоринкою.
  3. Вийняти м’ясо зі сковороди, а замість нього покласти нарізану смужками, цибулю і пасерувати протягом декількох хвилин.
  4. Гриби нарізати, покласти до цибулі і смажити все разом 2-3 хвилини, потім повернути в сковороду м’ясо, перемішати і, накривши кришкою, готувати ще 3 хвилини.
  5. Всипати в м’ясо з грибами приправу каррі і влити вершки, помішуючи, готувати на слабкому вогні близько 5 хвилин. В кінці приготування покласти в сковороду подрібнений кріп. Подавати з гарніром з рису або картоплі.

Філе індички у вершковому соусі, запечене в духовці

Індиче філе в соусі з вершків в духовці готується ще простіше, ніж за попереднім рецептом. Гірчиця пом’якшує м’ясо і надає йому приємний гострий смак, а вершки з сиром додають йому ніжності

Час готування:1 година 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Індичка (філе) – 650 гр.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки 15% — 250 мл
  • Сир твердий – 170 гр.

Процес приготування:

1. М’ясо промити, обсушити за допомогою паперового рушника і нарізати невеликими шматочками, а потім обмазати частиною гірчиці, змішаної з сіллю, чорним перцем і паприкою. Замариновані шматочки індички в миску, накрити плівкою і залишити в холоді на годину.

2. На сковороді обсмажити м’ясо в маринаді до апетитної скоринки, але не доводити до готовності. Скласти шматочки індички в глибоку форму для запікання.

3. Окремо змішати вершки з рештою гірчиці, половиною сиру, який потрібно дрібно натерти, і довести до смаку чорним перцем і сіллю.

4. Залити м’ясо вершковим соусом і запікати близько 25 хвилин в духовці, включеної на 190 градусів.

5. Потім зверху висипати залишився сир і дочекатися, поки він не розплавиться, на що потрібно близько 5-7 хвилин. Приємного апетиту!

Соковиті і м’які тефтелі з індички у вершковому соусі

Нескладний рецепт смачних тюфтельок, в якому ніжне м’ясо індички поєднується з яскравим вершковим соусом, в який додають пасеровані моркву, цибулю і зелень. Можна готувати на обід або вечеря в колі сім’ї.

Час приготування:40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

Для фрикадельок:

  • Фарш з м’яса індички – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис відварний – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 10% — 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • сушена Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулину для тефтелькою подрібнити в блендері або на м’ясорубці і змішати з м’ясним фаршем і відварним рисом. Приправити сіллю, перцем і сушеної зеленню.

2. Сформувати круглі тефтелі і викласти їх в глибоку форму для запікання, злегка змастивши її олією. Дати їм злегка підрум’янитися в духовці.

3. Морква і цибуля для соусу подрібнити будь-яким зручним способом і обсмажити на сковороді. Коли овочі спассируются, додати борошно і перемішати, залити все вершками і покласти шматочок вершкового масла, приправити за смаком. Залишити прогріватися на вогні кілька хвилин.

4. Дістати з духовки тефтелі, залити їх приготованим соусом і повернути допекаться на 10 хвилин.

5. Подавати тефтелі з індичатини з гарніром з крупи або картопляним пюре, щедро полив її соусом.

Покроковий рецепт приготування індички у вершковому соусі з сиром

Вишукане блюдо для цінителів смачного м’яса в поєднанні з особливою ноткою сиру з блакитною цвіллю. Він надає страві легку гостроту і унікальний смак. Блюдо краще подавати на святковий стіл у поєднанні зі спагеті або рисом.

Час приготування:30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Індичка (філе) – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Вершки (10%) – 400 мл
  • Сир з блакитною цвіллю – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Філе індички нарізати кубиками невеликого розміру.

2. В окремій ємності змішати борошно з сіллю, чорним, краще свіжомеленим, перцем і тертим мускатним горіхом. Обваляти м’ясо в паніровці з приправ і борошна.

3. Подрібнити цибулю і обсмажити в олії на глибокій сковороді, поки не стане прозорим. До цибулі покласти м’ясо і готувати, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

4. У сковороду з індичкою і цибулею влити вершки і тушкувати м’ясо 3 хвилини.

5. Сир з блакитною цвіллю розкришити на невеликі шматочки і додати в вершковий соус, перемішати і нагрівати, поки сир не почне плавитися. Оскільки сир має досить різким і солонуватим смаком, додатково солити соус варто лише після додавання сиру.

6. Подавайте індичку в соусі з відвареними спагеті або диким рисом.

Простий і смачний рецепт індички з вершками в мультиварці

Дуже простий рецепт смачної страви, де мультиварка робить все сама: потрібно лише нарізати необхідні інгредієнти в правильному порядку відправити їх у чашу мультиварки, а потім у потрібний момент приправити за смаком. Страва підходить для обіду або вечері в сімейному колі.

Час готування:1 година 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Індичка (філе) – 500 гр.
  • Вершки (30%) – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибулю подрібнити в дуже невеликі кубики і готувати в мультиварці приблизно 5 хвилин, поставивши програму «Смаження», щоб він підрум’янився.

2. М’ясо нарізати невеликими смужками і покласти до цибулі, готувати ще 10 хвилин в тому ж режимі.

3. Залити в чашу до м’яса і цибулі вершки і подрібнений часник, все перемішати, приправити спеціями і сіллю.

4. Готувати в режимі «Гасіння» близько години.

5. Готове м’ясо індички в вершках подавати з гарніром з крупи або пастою, посипавши рубаною зеленню кропу або петрушки.

Паста з філе індички у вершковому соусі

Вершковий соус добре поєднується з пастою – це класичне блюдо італійської кухні. І в якості основного інгредієнта для пасти з вершковим соусом підходить м’ясо індички – ніжне і соковите. Така паста сподобається і дітям, і дорослим, а готується досить просто і не дуже довго.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Індичка (філе) – 300 гр.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Вершки (20%) – 500 мл
  • Паста фігурна (ріжки, спіралі, черепашки) – 250 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. М’ясо індички нарізати на невеликі шматочки і злегка обсмажити.

2. Цибулю-порей нарізати кільцями і додати до м’яса, продовжуючи готувати 5-7 хвилин на середньому вогні і не забувати помішувати.

3. Часник подрібнити зручним способом і додати до м’яса.

4. Влити вершки, приправити перцем і сіллю, перемішати і продовжити готувати ще 2 хвилини.

5. Пасту відварити до напівготовності і перекласти в соус, готувати ще кілька хвилин, щоб вона просочилася вершками. Насолоджуйтесь!

Як смачно приготувати індичку з капустою брокколі в вершках?

Рецепт для тих, хто дотримується дієти або режиму здорового харчування. Брокколі – джерело корисних речовин і мікроелементів, а індичка – легке й поживне м’ясо. Вершковий соус додає страві вишуканості і смаку.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Індичка (філе) – 500 гр.
  • Капуста брокколі заморожена – 400 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вершки – 100 мл
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Петрушка – ½ пучка.

Процес приготування:

1. М’ясо нарізаємо, щоб вийшли кубики середнього розміру, і смажимо його у глибокій сковороді 20 хвилин.

2. Моркву нарізаємо як для маринування по-корейськи і покласти до індичці, готуємо не більше 3 хвилин.

3. Брокколі не розморожувати і готувати з м’ясом і морквою під кришкою близько 10 хвилин, додавши трохи води.

4. У сковороду вливаємо потрібну кількість вершків, додаємо подрібнені часник і зелень, додаємо попередньо натертий сир.

5. Добре перемішати овочі і м’ясо з соусом, приправити за смаком і тушкувати кілька хвилин. Приємного апетиту!

Соковите і ніжне стегно індички у вершковому соусі

М’ясо стегна індички має більш щільною консистенцією і темним кольором, ніж грудка цієї птиці, проте страви з них виходять менш сухими і більш смачними. Овочі додають м’ясу річну нотку і свіжість. Подавати таку страву краще з гарніром з крупи або пюре з коренеплодів.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Індичка (стегно) – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Паприка мелена – 1 ст. л.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Вершки (20%) – 150 мл

Процес приготування:

1. Стегна індички нарізаємо на невеликі шматочки. Кісточки залишаємо, оскільки тоді м’ясо залишається більш соковитим, але можна готувати цю страву і філе стегна.

2. Цибулю нарізаємо так, щоб вийшли полуколечки.

3. З болгарського перцю видаляємо насіння і нарізаємо соломкою, за аналогією чинимо з морквою.

4. М’ясо обсмажуємо в олії на глибокій сковорідці, присипавши приправою для курки, близько 10 хвилин. Якщо до складу приправи входить сіль, то додатково солити не потрібно.

5. Викладаємо овочі до м’яса і паприку, перемішуємо, заливаємо вершками з невеликою кількістю чистої води і готуємо півгодини на невеликому вогні під кришкою, періодично перемішуючи вміст сковороди.

6. Подаємо м’ясо індички в соусі з гарніром з рису, кус-куса або з пюре з картоплі або кореня селери.