Ніжне дієтичне м’ясо індички багатьом подобається більше, ніж курятина, але не всі ризикують його готувати. А між тим з ним впорається навіть початківець кулінар, чим здивує навіть найвибагливіших гурманів: індичка готується швидко і просто, а виходить дуже смачною.
Індичка з грибами у вершковому соусі на сковороді
На приготування м’яса індички за цим рецептом потрібно зовсім небагато часу і сил. Приправа каррі надає страві приємний золотистий відтінок, чудовий аромат і особливі нотки смаку.
Інгредієнти на
4 порц.
- Індиче філе 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Печериці свіжі 250 гр.
- Вершки 250 мл 22%
- Каррі 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп 1 пучок
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати індичку у вершковому соусі? М’ясо промити, обсушити і нарізати скибочками, товщина яких повинна складати близько 1 см, а потім скибочки нарізати поперек волокон смужками.
- На сильному вогні в розігрітому маслі обсмажити філе, на що буде потрібно приблизно 5-7 хвилин. Відразу солити і перчити м’ясо не потрібно, а тільки після того, як жар запечатает соки всередині, а індичка покриється красивою скоринкою.
- Вийняти м’ясо зі сковороди, а замість нього покласти нарізану смужками, цибулю і пасерувати протягом декількох хвилин.
- Гриби нарізати, покласти до цибулі і смажити все разом 2-3 хвилини, потім повернути в сковороду м’ясо, перемішати і, накривши кришкою, готувати ще 3 хвилини.
- Всипати в м’ясо з грибами приправу каррі і влити вершки, помішуючи, готувати на слабкому вогні близько 5 хвилин. В кінці приготування покласти в сковороду подрібнений кріп. Подавати з гарніром з рису або картоплі.
Філе індички у вершковому соусі, запечене в духовці
Індиче філе в соусі з вершків в духовці готується ще простіше, ніж за попереднім рецептом. Гірчиця пом’якшує м’ясо і надає йому приємний гострий смак, а вершки з сиром додають йому ніжності
Час готування:1 година 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Індичка (філе) – 650 гр.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вершки 15% — 250 мл
- Сир твердий – 170 гр.
Процес приготування:
1. М’ясо промити, обсушити за допомогою паперового рушника і нарізати невеликими шматочками, а потім обмазати частиною гірчиці, змішаної з сіллю, чорним перцем і паприкою. Замариновані шматочки індички в миску, накрити плівкою і залишити в холоді на годину.
2. На сковороді обсмажити м’ясо в маринаді до апетитної скоринки, але не доводити до готовності. Скласти шматочки індички в глибоку форму для запікання.
3. Окремо змішати вершки з рештою гірчиці, половиною сиру, який потрібно дрібно натерти, і довести до смаку чорним перцем і сіллю.
4. Залити м’ясо вершковим соусом і запікати близько 25 хвилин в духовці, включеної на 190 градусів.
5. Потім зверху висипати залишився сир і дочекатися, поки він не розплавиться, на що потрібно близько 5-7 хвилин. Приємного апетиту!
Соковиті і м’які тефтелі з індички у вершковому соусі
Нескладний рецепт смачних тюфтельок, в якому ніжне м’ясо індички поєднується з яскравим вершковим соусом, в який додають пасеровані моркву, цибулю і зелень. Можна готувати на обід або вечеря в колі сім’ї.
Час приготування:40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
Для фрикадельок:
- Фарш з м’яса індички – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис відварний – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 10% — 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- сушена Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулину для тефтелькою подрібнити в блендері або на м’ясорубці і змішати з м’ясним фаршем і відварним рисом. Приправити сіллю, перцем і сушеної зеленню.
2. Сформувати круглі тефтелі і викласти їх в глибоку форму для запікання, злегка змастивши її олією. Дати їм злегка підрум’янитися в духовці.
3. Морква і цибуля для соусу подрібнити будь-яким зручним способом і обсмажити на сковороді. Коли овочі спассируются, додати борошно і перемішати, залити все вершками і покласти шматочок вершкового масла, приправити за смаком. Залишити прогріватися на вогні кілька хвилин.
4. Дістати з духовки тефтелі, залити їх приготованим соусом і повернути допекаться на 10 хвилин.
5. Подавати тефтелі з індичатини з гарніром з крупи або картопляним пюре, щедро полив її соусом.
Покроковий рецепт приготування індички у вершковому соусі з сиром
Вишукане блюдо для цінителів смачного м’яса в поєднанні з особливою ноткою сиру з блакитною цвіллю. Він надає страві легку гостроту і унікальний смак. Блюдо краще подавати на святковий стіл у поєднанні зі спагеті або рисом.
Час приготування:30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Індичка (філе) – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Вершки (10%) – 400 мл
- Сир з блакитною цвіллю – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Філе індички нарізати кубиками невеликого розміру.
2. В окремій ємності змішати борошно з сіллю, чорним, краще свіжомеленим, перцем і тертим мускатним горіхом. Обваляти м’ясо в паніровці з приправ і борошна.
3. Подрібнити цибулю і обсмажити в олії на глибокій сковороді, поки не стане прозорим. До цибулі покласти м’ясо і готувати, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
4. У сковороду з індичкою і цибулею влити вершки і тушкувати м’ясо 3 хвилини.
5. Сир з блакитною цвіллю розкришити на невеликі шматочки і додати в вершковий соус, перемішати і нагрівати, поки сир не почне плавитися. Оскільки сир має досить різким і солонуватим смаком, додатково солити соус варто лише після додавання сиру.
6. Подавайте індичку в соусі з відвареними спагеті або диким рисом.
Простий і смачний рецепт індички з вершками в мультиварці
Дуже простий рецепт смачної страви, де мультиварка робить все сама: потрібно лише нарізати необхідні інгредієнти в правильному порядку відправити їх у чашу мультиварки, а потім у потрібний момент приправити за смаком. Страва підходить для обіду або вечері в сімейному колі.
Час готування:1 година 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Індичка (філе) – 500 гр.
- Вершки (30%) – 1 склянка
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Приправа для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Цибулю подрібнити в дуже невеликі кубики і готувати в мультиварці приблизно 5 хвилин, поставивши програму «Смаження», щоб він підрум’янився.
2. М’ясо нарізати невеликими смужками і покласти до цибулі, готувати ще 10 хвилин в тому ж режимі.
3. Залити в чашу до м’яса і цибулі вершки і подрібнений часник, все перемішати, приправити спеціями і сіллю.
4. Готувати в режимі «Гасіння» близько години.
5. Готове м’ясо індички в вершках подавати з гарніром з крупи або пастою, посипавши рубаною зеленню кропу або петрушки.
Паста з філе індички у вершковому соусі
Вершковий соус добре поєднується з пастою – це класичне блюдо італійської кухні. І в якості основного інгредієнта для пасти з вершковим соусом підходить м’ясо індички – ніжне і соковите. Така паста сподобається і дітям, і дорослим, а готується досить просто і не дуже довго.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Індичка (філе) – 300 гр.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Вершки (20%) – 500 мл
- Паста фігурна (ріжки, спіралі, черепашки) – 250 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. М’ясо індички нарізати на невеликі шматочки і злегка обсмажити.
2. Цибулю-порей нарізати кільцями і додати до м’яса, продовжуючи готувати 5-7 хвилин на середньому вогні і не забувати помішувати.
3. Часник подрібнити зручним способом і додати до м’яса.
4. Влити вершки, приправити перцем і сіллю, перемішати і продовжити готувати ще 2 хвилини.
5. Пасту відварити до напівготовності і перекласти в соус, готувати ще кілька хвилин, щоб вона просочилася вершками. Насолоджуйтесь!
Як смачно приготувати індичку з капустою брокколі в вершках?
Рецепт для тих, хто дотримується дієти або режиму здорового харчування. Брокколі – джерело корисних речовин і мікроелементів, а індичка – легке й поживне м’ясо. Вершковий соус додає страві вишуканості і смаку.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Індичка (філе) – 500 гр.
- Капуста брокколі заморожена – 400 гр.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Вершки – 100 мл
- Сир твердий – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Кріп – ½ пучка.
- Петрушка – ½ пучка.
Процес приготування:
1. М’ясо нарізаємо, щоб вийшли кубики середнього розміру, і смажимо його у глибокій сковороді 20 хвилин.
2. Моркву нарізаємо як для маринування по-корейськи і покласти до індичці, готуємо не більше 3 хвилин.
3. Брокколі не розморожувати і готувати з м’ясом і морквою під кришкою близько 10 хвилин, додавши трохи води.
4. У сковороду вливаємо потрібну кількість вершків, додаємо подрібнені часник і зелень, додаємо попередньо натертий сир.
5. Добре перемішати овочі і м’ясо з соусом, приправити за смаком і тушкувати кілька хвилин. Приємного апетиту!
Соковите і ніжне стегно індички у вершковому соусі
М’ясо стегна індички має більш щільною консистенцією і темним кольором, ніж грудка цієї птиці, проте страви з них виходять менш сухими і більш смачними. Овочі додають м’ясу річну нотку і свіжість. Подавати таку страву краще з гарніром з крупи або пюре з коренеплодів.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Індичка (стегно) – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Паприка мелена – 1 ст. л.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Вершки (20%) – 150 мл
Процес приготування:
1. Стегна індички нарізаємо на невеликі шматочки. Кісточки залишаємо, оскільки тоді м’ясо залишається більш соковитим, але можна готувати цю страву і філе стегна.
2. Цибулю нарізаємо так, щоб вийшли полуколечки.
3. З болгарського перцю видаляємо насіння і нарізаємо соломкою, за аналогією чинимо з морквою.
4. М’ясо обсмажуємо в олії на глибокій сковорідці, присипавши приправою для курки, близько 10 хвилин. Якщо до складу приправи входить сіль, то додатково солити не потрібно.
5. Викладаємо овочі до м’яса і паприку, перемішуємо, заливаємо вершками з невеликою кількістю чистої води і готуємо півгодини на невеликому вогні під кришкою, періодично перемішуючи вміст сковороди.
6. Подаємо м’ясо індички в соусі з гарніром з рису, кус-куса або з пюре з картоплі або кореня селери.