Індичка в сметанному соусі — страва, яка чудово підійде для домашнього обіду або вечері. М’ясо індички славиться своїми корисними та поживними властивостями. Смачно приготувати птицю можна в сметанному соусі. Такий продукт вийде неймовірно ніжним і м’яким. Беріть на замітку кулінарну збірку з 7-і рецептів з покроковими фотографіями.
Філе індички в сметанному соусі на сковороді
Проста у виконанні і неймовірно смачне блюдо для вашого обіднього столу можна приготувати з грудки індички. Тушкуйте м’ясо птиці в сметанному соусі і порадуйте домашніх ніжним частуванням.
Інгредієнти на
2 порц.
- Грудка індички 1 шт.
- Сметана 3 ст. л.
- Соус соєвий 3 ч. л.
- Спеції і Приправи за смаком
- Олія оливкова 3 ст. л.
Процес приготування:
- Індичку в сметанному соусі приготувати дуже просто. Грудку промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.
- Розігріваємо сковороду з оливковою олією.
- М’ясо птиці нарізаємо дрібними шматочками.
- Кладемо їх у розігріту сковороду.
- Тушкуємо продукт, поки він не змінить колір.
- Тепер потрібно додати трохи соєвого соусу.
- Вливаємо з допомогою чайних ложок.
- Розмішуємо вміст.
- Доповнюємо спеціями за смаком.
- Додаємо вказану кількість сметани.
- Знову розмішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
- Ніжна і м’яка індичка в сметанному соусі готова!
Як запекти індичку в сметанному соусі в духовці?
Філе індички в сметанному соусі порадує особливим ніжним смаком. На приготування такої страви піде зовсім небагато часу. Оцініть простий домашній рецепт з покроковим описом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Філе індички – 200 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Чебрець – 1 гілка.
- Вода – 60 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за смаком.
Крок 2. Філе промиваємо під водою і нарізаємо н невеликими шматочками.
Крок 3. Викладаємо шматки птиці у форму для запікання.
Крок 4. У глибоку тарілку кладемо сметану.
Крок 5. Доповнюємо продукт водою, сіллю і спеціями. Вимішуємо.
Крок 6. Заливаємо м’ясо сметанним соусом.
Крок 7. Сюди ж кладемо гілочку чебрецю. Випікаємо, накривши фольгою, 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після знімаємо фольгу і готуємо ще 10 хвилин.
Крок 8. Ніжна індичка в сметанному соусі готова!
Соковита індичка з грибами в сметанному соусі
Смачно приготувати індичку в домашніх умовах можна з грибами в ніжному сметанному соусі. Частування відмінно поєднується з будь-якими гарнірами. Подавайте до обіднього столу або до вечері.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гомілку індички – 0,5 кг
- Гриби – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана — 4 ст. л.
- Сік апельсина – 5 ст. л.
- Цедра апельсинова – 1 ст. л.
- Розмарин сушений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо індички знімаємо з кістки і ріжемо невеликими шматочками.
Крок 2. Промиті гриби також дрібно нарізаємо.
Крок 3. У сковороді обсмажуємо гриби, поки не випарується зайва волога.
Крок 4. Окремо обсмажуємо в олії шматочки індички.
Крок 5. Доповнюємо м’ясо тонко порізаним цибулею.
Крок 6. Викладаємо до м’яса гриби. Солимо вміст, доповнюємо апельсиновою цедрою, розмарином і соком апельсина. Тушкуємо три хвилини.
Крок 7. Вливаємо вказану кількість сметани, розмішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
Крок 8. Апетитне частування з індички і грибів в сметанному соусі готово!
Ніжна індичка в сметанному соусі в мультиварці
Простий варіант приготування індички – в мультиварці. Для більшої м’якості і соковитості продукту доповніть його сметанним соусом. Використовуйте кулінарну ідею для вашого сімейного обіду.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Гомілку індички – 1 шт.
- Філе індички – 200 гр.
- Сметана – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 3 ст. л.
- Вода – 50 мл
- Борошно – 2 ст. л.
- Часник – 5 зубчиків.
- Масло рослинне – 20 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його шматочками середнього розміру.
Крок 2. Включаємо мультиварку в режим для смаження. Вливаємо в чашу масло й обсмажуємо в ньому шматочки цибулі.
Крок 3. Філе індички ріжемо на порційні шматки. М’ясо з гомілки акуратно знімаємо.
Крок 4. Викладаємо шматочки до цибулі.
Крок 5. Коли м’ясо змінить свій колір, посипаємо його борошном. Перемішуємо.
Крок 6. У глибокій мисці змішуємо сметану з водою, сіллю, меленим перцем і подрібненими зубчиками часнику.
Крок 7. Заливаємо вміст мультиварки соусом. Готуємо ще 30 хвилин в режимі для гасіння.
Крок 8. Далі можна поставити режим «випічка» на 20 хвилин, щоб соус більше загус.
Крок 9. Соковита індичка в сметанному соусі готова!
Простий і смачний рецепт індички в сметанному соусі з картоплею
Готове блюдо для вашого домашнього обіду – індичка з картоплею в сметанному соусі. Порадуйте своїх близьких смачним і корисним стравою. Також продукт порадує поживними властивостями.
Час готування: 1 год
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Філе індички – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 800 гр.
- Морква – 2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 1 склянка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі розбираємо невеликими кубиками. З філе індички чинимо також.
Крок 2. У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо м’ясо близько 5 хвилин. Періодично помішуємо.
Крок 3. За цей час індичка зміниться в кольорі і пустить сік.
Крок 4. Викладаємо сюди шматочки моркви з цибулею.
Крок 5. Тушкуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. Сметану вимішуємо з подрібненим кропом і часником. Додаємо сіль за смаком і розмішуємо.
Крок 7. Обсмажені продукти перекладаємо в гусятницю, доповнюємо картоплею, сіллю і меленим перцем.
Крок 8. Далі викладаємо сметанний соус.
Крок 9. Кип’ятимо воду, вливаємо її до вмісту. Всипаємо хмелі-сунелі і тушкуємо до готовності близько 25 хвилин.
Крок 10. Соковите блюдо з індички і картоплі готове, пригощайтеся!
Як приготувати соковите азу з індички в сметанному соусі?
Оригінальний варіант приготування азу – з м’яса індички в сметанному соусі. Традиційно страву готують з додаванням пікантних спецій. Подають його самостійно або зі свіжими овочами.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе індички – 400 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Петрушка – 20 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо індички ділимо на невеликі шматочки і обсмажуємо їх на рослинному маслі до легкого рум’янцю.
Крок 2. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з грибами.
Крок 3. Посипаємо гриби борошном, розмешиваем і готуємо ще 1 хвилину. Після додаємо сюди сіль, спеції і сметану. Тушкуємо близько 3-4 хвилин.
Крок 4. Подрібнюємо петрушку і кладемо її в обжарку разом з гірчицею.
Крок 5. Дрібно ріжемо солоні огірки і також відправляємо їх в блюдо разом з індичкою. Готуємо ще три хвилини і знімаємо з плити.
Крок 6. Яскраве за смаком азу з індички в сметанному соусі готово!
Ніжна і соковита грудка індички в сметані з часником
Щоб грудка індички порадувала вас яскравим ароматом, доповніть її соусом із сметани і часнику. Так блюдо вийде ще більш насиченим смаком. Використовуйте простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе індички – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сметана – 3 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Борошно – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо філе і ріжемо його невеликими кубиками.
Крок 2. Кладемо інгредієнт в сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин.
Крок 3. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
Крок 4. Також чинимо і з зубчиками часнику.
Крок 5. Підготуємо і інші продукти в потрібній кількості.
Крок 6. Повертаємося до м’яса. Через деякий час воно зміниться в кольорі.
Крок 7. Приєднуємо до нього цибулю з часником.
Крок 8. Посипаємо сіллю і вимішуємо.
Крок 9. За смаком посипаємо чорним меленим перцем.
Крок 10. Закриваємо кришкою і тушкуємо до м’якості овочів і появи яскравого аромату.
Крок 11. Далі додаємо борошно, воду, соєвий соус і сметану. Розмішуємо і готуємо ще 7 хвилин.
Крок 12. Соковита індичка в сметанному соусі з часником готова!