Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Соковита індичка з грибами в сметанному соусі

Смачно приготувати індичку в домашніх умовах можна з грибами в ніжному сметанному соусі. Частування відмінно поєднується з будь-якими гарнірами. Подавайте до обіднього столу або до вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гомілку індички – 0,5 кг
  • Гриби – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана — 4 ст. л.
  • Сік апельсина – 5 ст. л.
  • Цедра апельсинова – 1 ст. л.
  • Розмарин сушений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички знімаємо з кістки і ріжемо невеликими шматочками.

Крок 2. Промиті гриби також дрібно нарізаємо.

Крок 3. У сковороді обсмажуємо гриби, поки не випарується зайва волога.

Крок 4. Окремо обсмажуємо в олії шматочки індички.

Крок 5. Доповнюємо м’ясо тонко порізаним цибулею.

Крок 6. Викладаємо до м’яса гриби. Солимо вміст, доповнюємо апельсиновою цедрою, розмарином і соком апельсина. Тушкуємо три хвилини.

Крок 7. Вливаємо вказану кількість сметани, розмішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 8. Апетитне частування з індички і грибів в сметанному соусі готово!