Індичка з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування соковитої запеченої індички

Ніжна і м’яка індичка, запечена з картоплею в сметані

Дуже смачними м’ясні страви виходять, якщо запікати їх у духовці. А якщо брати філе індички, то ви не тільки смачно нагодувати сім’ю, але і зробите це з користю для організму. Пропонуємо запекти індичку разом з картоплею в сметані.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1-2.

Склад:

  • Індичка – 100-150 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Масло вершкове – 0,5 ст. л.
  • Кріп – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для птиці – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю, цибулю і часник очистіть і промийте проточною водою. Картоплю наріжте шматочками середнього розміру, цибулю і часник подрібніть ножем. М’ясо індички наріжте кубиками.

2. Візьміть глиняний горщик або іншу термостійку форму. Першим шаром викладіть картоплю, потім індичку і цибулю.

3. Якщо розмір форми дозволяє, то повторіть шари ще раз в тому ж порядку. Кожен шар трохи посоліть і приправте.

4. Додайте лавровий лист, вершкове масло і сметану. Поставте горщик в духовку, розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.

5. Потім прикрийте горщик кришкою і готуйте ще 30-35 хвилин. Після цього додайте трохи води, покладіть часник і запікайте ще 40 хвилин.

6. Готове блюдо викладіть на тарілку, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!