Ніжна і м’яка індичка, запечена з картоплею в сметані
Дуже смачними м’ясні страви виходять, якщо запікати їх у духовці. А якщо брати філе індички, то ви не тільки смачно нагодувати сім’ю, але і зробите це з користю для організму. Пропонуємо запекти індичку разом з картоплею в сметані.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1-2.
Склад:
- Індичка – 100-150 гр.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 3-4 ст. л.
- Масло вершкове – 0,5 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для птиці – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю, цибулю і часник очистіть і промийте проточною водою. Картоплю наріжте шматочками середнього розміру, цибулю і часник подрібніть ножем. М’ясо індички наріжте кубиками.
2. Візьміть глиняний горщик або іншу термостійку форму. Першим шаром викладіть картоплю, потім індичку і цибулю.
3. Якщо розмір форми дозволяє, то повторіть шари ще раз в тому ж порядку. Кожен шар трохи посоліть і приправте.
4. Додайте лавровий лист, вершкове масло і сметану. Поставте горщик в духовку, розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.
5. Потім прикрийте горщик кришкою і готуйте ще 30-35 хвилин. Після цього додайте трохи води, покладіть часник і запікайте ще 40 хвилин.
6. Готове блюдо викладіть на тарілку, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!