Кабачки на мангалі — це одне з найпростіших і бюджетних страв, які можна приготувати на пікніку. Овочі, приготовані на мангалі, відмінно доповнюють рибу і шашлики. Кабачок є універсальним овочем, страви з нього можна подати в якості основних або гарніру. У статті зібрані 8 вдалих рецептів запікання кабачків на мангалі.
Як приготувати смачні кабачки гриль на мангалі на решітці?
Запечені на вугіллі кабачки виглядають дуже апетитно і красиво.
Інгредієнти на
2 порц.
- Кабачок 1 шт.
- Часник 5 зуб.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати кабачки на мангалі? Овочі помийте і наріжте смужками шириною 1 см, посоліть з двох сторін.
- Часник очистіть і наріжте невеликими кубиками. На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте часник до легкого золотистого кольору.
- Ароматну масу з оливкового масла і часнику перекладіть в миску і трохи остудіть.
- Кабачки змастіть ароматним маслом з двох сторін і викладіть на решітку.
- Готуйте кабачки на гарячому вугіллі до м’якості, періодично перевертайте їх. Подавайте запечені кабачки в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування кабачків на шампурах на мангалі
Смачний шашлик не обов’язково готується з м’яса. Коли приходить довгоочікувані сезон стиглих овочів, різноманітність страв на мангалі збільшується в рази. Одні тільки кабачки, запечені на мангалі чого варті.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кабачки – 3 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Соус для бургерів – 1 ст. л.
- Соус томатний – 1 ч. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
- Суміш спецій універсальна – за смаком.
- Гірчиця звичайна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Кабачки, помийте, наріжте кружечками по 0,7-1 сантиметру шириною. Складіть кабачки в об’ємну миску.
2. Часник очистіть, пропустіть через прес або натріть на дрібну тертку. Додайте в миску до кабачків часник, спеції і сіль, перемішайте.
3. Також додайте соус для бургерів, томатний соус, звичайну і діжонську гірчицю, добре перемішайте. Залиште кабачки в холодильнику на півгодини, щоб вони промариновались.
4. Потім нанизайте кружечки кабачків на шампури. Робіть проколи в двох місцях, так овочі будуть краще триматися.
5. Готуйте кабачки на гарячому вугіллі до м’якості, періодично перевертайте шампури. Готуються кабачки дуже швидко, 10 хвилин і готово.
Приємного апетиту!
Ароматні кабачки на мангалі, мариновані в соєвому соусі
Соєвий соус володіє насиченим смаком і приємним ароматом, тому його так часто використовують для маринування різних продуктів. Пропонуємо вам чудовий рецепт приготування кабачків у соєвому соусі на мангалі.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Кабачок – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- соєвий Соус – 20 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні продукти. Кабачок помийте і промокніть паперовими рушниками, часник очистіть від лушпиння.
2. Кабачок наріжте слайсами по 0,5-1 сантиметру шириною.
3. Часник дрібно наріжте або пропустіть через прес.
4. Скибочки кабачка перекладіть в миску, додайте часник, соєвий соус і оливкове масло, добре перемішайте. Помістіть кабачок в холодильник на 30-60 хвилин для маринування.
5. Потім розкладіть скибочки кабачка на решітці і запікайте на гарячому вугіллі. Готуйте до м’якості і красивою рум’яної скоринки. Запечені кабачки можна подавати в гарячому і охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!
Кабачки на решітці, мариновані в майонезі з часником
Для маринування кабачків ідеально підходь майонез і часник. Ці два інгредієнти прекрасно гармонують з овочами, а при запіканні сприяють утворенню золотистої хрусткої скоринки.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кабачки – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Часник – 3 зуб.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки вимити, промокніть паперовими рушниками і наріжте кружечками по 1 сантиметру шириною.
2. Часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Зелень порубаєте ножем.
3. Кабачки перекладіть в миску, посоліть і приправте за смаком. Додайте майонез, подрібнені часник і зелень, добре перемішайте. Миску, затягніть харчовою плівкою і поставте в холодильник маринуватися на півгодини.
4. Після цього викладіть кабачки на решітку і запікайте на гарячому вугіллі. Кілька разів перевертайте ґрати, щоб овочі однаково добре підрум’янилися з обох сторін.
5. Запечені кабачки виходять м’якими всередині і з хрусткою скоринкою зовні.
Приємного апетиту!
Як просто і смачно приготувати кабачки і баклажани на мангалі?
Прекрасне овочеве блюдо для сезону пікніків і відпочинку на природі. Запечені на мангалі кабачки і баклажани мають приголомшливий смак і приємний аромат димку. Подавати їх можна з різними соусами по своєму смаку.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 шт.
- Кабачки – 2-3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Кабачки і баклажани вимити, промокніть від рідини паперовими рушниками і наріжте кружечками. Складіть овочі в об’ємну ємність.
2. Овочі посоліть, влийте олію і перемішайте.
3. Овочі розкладіть на решітці.
4. Помістіть решітку на мангал. Смажте кабачки і баклажани на гарячому вугіллі до м’якості, періодично перевертайте.
5. Запечені кабачки і баклажани подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як смачно посмажити кабачки у фользі на мангалі?
Рецепт для любителів смачний низькокалорійних страв. Щоб запекти кабачки у фользі на мангалі, не потрібно володіти надприродними кулінарними здібностями і мати багато вільного часу.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Кабачки – 3-4 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачки промийте, просушіть паперовими рушниками.
2. Кожен кабачок розрізати навпіл, потім наріжте половинки на часточки по 1 сантиметру шириною. Складіть овочі в миску, посоліть і приправте за смаком.
3. Овочі викладіть на лист фольги, можна розділити їх на кілька порцій. До кабачків додайте вершкове масло.
4. Загорніть Фольгу так, щоб не залишалося ніяких отворів. Покладіть згорток на решітку і готуйте кабачки на гарячому вугіллі 15-20 хвилин.
5. Кабачки виходять ніжними і ароматними.
Приємного апетиту!
Ситні і дуже смачні фаршировані кабачки на мангалі
Кабачок – це овоч, який за популярністю і варіативності страв можна порівняти хіба що з картоплею. Його можна посмажити, запекти, нафарширувати, зробити з нього оладки, запіканки і багато іншого. На мангалі страви з кабачка виходять особливо смачними, натуральними і ароматними.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Фарш – 1 кг
- Жир курдючний – 250 гр.
- Цибуля – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зіра – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Кабачки – 4 шт.
Процес приготування:
1. Дуже дрібно наріжте цибулю і курдючний жир.
2. Додайте цибулю і жир до фаршу. Також додайте сіль і спеції, добре вмісіть масу руками. Фарш має вийти однорідним і в’язким.
3. Кабачки необхідно вибирати тонкі і довгасті. Помийте їх, розріжте на частини по 5-6 сантиметрів шириною і вийміть м’якоть.
4. Зелень порубаєте ножем, додайте у фарш і ще раз добре перемішайте. Фаршем наповніть заготовки з кабачків і нанизайте їх на шампури.
5. Шашлик помістіть на мангал, запікайте над розжареним вугіллям до готовності, періодично ворочайте шампури, щоб фаршировані кабачки рівномірно пропеклися. Блюдо виходить смачним і ситним, подавайте його в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковиті і ароматні кабачки в беконі на мангалі
Ситне блюдо на мангалі, яке не вимагає багато сил і часу. Кабачки обертаються в скибочки бекону, нудьгуючи на гарячому вугіллі, овочі просочуються м’ясним ароматом і виходять неймовірно соковитими і смачними.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Кабачок – 1 шт.
- Бекон – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачок промийте, просушіть і очистіть від шкірки.
2. Кабачок розрізати уздовж на 4 рівні частини. Якщо плід дуже великий, то можна розділити на більшу кількість частин.
3. Скибочки кабачка злегка посоліть. Бекон наріжте тонкими смужками.
4. Кожну часточку кабачка загорнути в бекон по спіралі.
5. Викладіть заготовки на решітку. Готуйте кабачки в беконі на мангалі, періодично перевертаючи з боку на бік. Бекон повинен добре підрум’янитися і випустити весь жир. Готову страву подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!