Кабачки на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Тещин язик з кабачків на зиму

Тещин язик з кабачків на зиму нікого не залишить байдужим і точно різноманітить ваше меню. Частування можна просто їсти з хлібом або подавати до столу як доповнення до основних страв. Для приготування використовувати покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,5 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 5 гр.
  • Масло рослинне – 35 мл
  • Оцет 9% – 35 мл

Процес приготування:

Крок 1. Спершу промиваємо помідори під водою.

Крок 2. Якщо шкірка помідорів дуже щільна, то її потрібно видалити. Для цього зробіть на овочах хрестоподібні надрізи, опустіть їх в окріп на 30 секунд, після занурте в холодну воду. Далі шкірку дуже легко зняти руками.

Крок 3. Вибирайте болгарські перці червоного кольору. Очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками.

Крок 4. Перець і помідори прокручуємо через м’ясорубку. Викладаємо масу в каструлю, доповнюємо сіллю, цукром і рослинним маслом. Кип’ятимо вміст і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 5. Очистити кабачки від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками.

Крок 6. Викладаємо кабачки в киплячу масу, тушкуємо ще 20 хвилин. В процесі частування постійно помішуємо.

Крок 7. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником і червоним меленим перцем. Перемішуємо вміст і тушкуємо ще близько 7 хвилин.

Крок 8. Вливаємо оцет, перемішуємо і готуємо ще дві хвилини. Далі частування розливаємо по стерильним банкам, закриваємо кришками. Перевертаємо банки догори дном, даємо їм повністю охолонути, загорнувши в ковдру, і забирає на зберігання.

Крок 9. Тещин язик з кабачків на зиму готовий!