Тещин язик з кабачків на зиму
Тещин язик з кабачків на зиму нікого не залишить байдужим і точно різноманітить ваше меню. Частування можна просто їсти з хлібом або подавати до столу як доповнення до основних страв. Для приготування використовувати покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Кабачки – 0,5 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Часник – 2 зубчики.
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Перець червоний мелений – 5 гр.
- Масло рослинне – 35 мл
- Оцет 9% – 35 мл
Процес приготування:
Крок 1. Спершу промиваємо помідори під водою.
Крок 2. Якщо шкірка помідорів дуже щільна, то її потрібно видалити. Для цього зробіть на овочах хрестоподібні надрізи, опустіть їх в окріп на 30 секунд, після занурте в холодну воду. Далі шкірку дуже легко зняти руками.
Крок 3. Вибирайте болгарські перці червоного кольору. Очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками.
Крок 4. Перець і помідори прокручуємо через м’ясорубку. Викладаємо масу в каструлю, доповнюємо сіллю, цукром і рослинним маслом. Кип’ятимо вміст і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Очистити кабачки від шкірки і нарізаємо невеликими брусочками.
Крок 6. Викладаємо кабачки в киплячу масу, тушкуємо ще 20 хвилин. В процесі частування постійно помішуємо.
Крок 7. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником і червоним меленим перцем. Перемішуємо вміст і тушкуємо ще близько 7 хвилин.
Крок 8. Вливаємо оцет, перемішуємо і готуємо ще дві хвилини. Далі частування розливаємо по стерильним банкам, закриваємо кришками. Перевертаємо банки догори дном, даємо їм повністю охолонути, загорнувши в ковдру, і забирає на зберігання.
Крок 9. Тещин язик з кабачків на зиму готовий!