Кабачки з перцем і помідорами на зиму – 6 смачних рецептів салату з покроковими фото

Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником

Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником, кількість якого можна вибрати по своєму смаку, готується просто і буде у вас відмінним гарніром, особливо до м’ясних страв. Готуємо салат в цьому рецепті без стерилізації, але банки і кришки повинні бути стерильними.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори – 1.5 кг
  • Перець болгарський великий – 4 шт.
  • Часник – 5 зубків.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для салату почистіть, промийте і наріжте середніми шматочками. Часник порубаєте ножем.

Крок 2. Нарізку помідорів перекладіть в каструлю для тушкування, додайте сіль з цукром, перемішайте і на невеликому вогні доведіть до кипіння, щоб томати дали сік. Потім цю масу поваріть, не закриваючи каструлю кришкою, для часткового випаровування рідини.

Крок 3. У помідорну масу перекладіть нарізку кабачків і болгарського перцю. Налийте рослинне масло, перемішайте і тушкуйте, так само без кришки протягом півгодини.

Крок 4. За 10 хвилин до закінчення тушкування в салат перекладіть нарізаний часник. Перемішуйте салат акуратно, щоб шматочки овочів залишилися цілими.

Крок 5. До кінця гасіння налийте в салат оцет. Гарячий салат розкладіть по стерильним банкам і герметично закатайте.

Крок 6. Банки поставте на кришки, накрийте теплим покривалом і після повного охолодження перенесіть в місце зберігання. Кабачки на зиму з болгарським перцем, помідорами і часником будуть добре зберігатися і в домашній коморі. Вдалих і смачних заготовок!