М’ясо качки відрізняється ніжним і неповторним смаком. Птицю часто готують у рамках святкового меню. Запекти її можна в спеціальному рукаві. Так продукт збереже свій сік і яскравий аромат. Використовуйте відмінну добірку з 10-і покрокових рецептів з докладним описом і фотографіями.
Качка, запечена в рукаві в духовці
Смачна качка з хрусткою скоринкою – зірка будь-якого святкового столу. Приготувати птицю можна в рукаві для запікання. Так м’ясо вийде ще більш ніжним і м’яким. Спробуйте!
Інгредієнти на
6 порц.
- Качка 1 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- соєвий Соус 50 мл
- Сік апельсиновий 50 мл
- Масло рослинне 10 мл
- Часник 2 зуб.
Процес приготування:
- Як смачно запекти качку в рукаві в духовці? Ретельно промиваємо птицю і робимо в ній кілька проколів зубочисткою.
- Змішуємо сіль з перцем. Натираємо тушку спеціями.
- Поміщаємо продукт в рукав для запікання і готуємо півтори години при температурі 190 градусів.
- В цей час приготуємо глазур. Для цього вимішуємо соєвий соус з апельсиновим соком, олією і подрібненими зубчиками часнику.
- за півтори години розрізаємо рука для запікання і поливаємо блюдо глазур’ю. Готуємо ще близько 30 хвилин.
- Апетитна качка з хрусткою скоринкою готова.
Як смачно запекти качку з картоплею в рукаві
Апетитне блюдо для домашнього столу – запечена в рукаві качка з картоплею. Так ви отримаєте поживне гаряче частування і ароматний гарнір одночасно. Побалуйте своїх близьких!
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1 шт.
- Картопля – 10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Майонез – 1 ст.
Процес приготування:
1. Очищаємо, промиваємо картоплю і ріжемо його на шматочки.
2. Очищену цибулину ділимо на тонкі півкільця.
3. Качку гарненько промиваємо і ділимо на частини.
4. У майонез додаємо сіль і спеції за смаком.
5. Розмішуємо масу.
6. Овочі занурюємо в рукав. Посипаємо їх приправою.
7. Качку обмазуємо в майонезі і також кладемо в рукав. Залишаємо заготівлю маринуватися на 30 хвилин, після чого запікаємо 1 годину при температурі 170 градусів.
8. Щоб качка придбала золотистий рум’янець, за 15 хвилин до готовності розірвіть рукав. Приємного апетиту!
Соковита і м’яка качка з яблуками в рукаві
Щоб запечена качка вийшла максимально насиченою і яскравою, приготуйте її з додаванням яблук. Фрукт дасть багато соку і наділить блюдо насиченим ароматом. Оцініть кулінарну ідею.
Час готування: 4 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1,5 кг
- Яблуко – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для маринаду:
- Лимон -1 шт.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Корінь імбиру – 10 гр.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Качку гарненько промиваємо під водою всередині і зовні, а після натираємо сіллю і меленим перцем за смаком.
2. Приготуємо маринад. Розмішуємо соєвий соус з оцтом, олією, медом, лимонним соком і тертим імбиром.
3. Маринуємо тушку в суміші від декількох годин до однієї доби. В кінці починаємо продукт заздалегідь промитими яблучними шматочками.
4. Качку, начинену яблуками, занурюємо в рукав для запікання і готуємо півтори години при температурі 200 градусів. За 15 хвилин до готовності рукав потрібно розпороти для появи рум’янцю.
5. Соковита і рум’яна качка в рукаві готова. Подавайте до столу!
Покроковий рецепт приготування качки з рисом в рукаві
Хочете приготувати смачне м’ясо і апетитний гарнір одночасно? Тоді спробуйте яскравий домашній рецепт качки з рисом в рукаві для запікання. Ваші близькі та гості не зможуть встояти перед таким частуванням.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1 шт.
- Рис – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо качку зовні всередині. Даємо їй обсохнути, після чого натираємо сіллю і спеціями.
2. Рис кілька разів промиваємо під холодною водою. Відварюємо в підсоленій воді до напівготовності і даємо йому трохи охолонути.
3. Начиняємо відварну птицю крупою. Отвір закриваємо за допомогою зубочисток.
4. Кладемо продукт в рукав для запікання. Зав’язуємо його і готуємо при температурі 200 градусів 2-2,5 години. За годину до готовності рукав можна розірвати.
5. Апетитна качка з рисом готова. Діліть на порції і пригощайтеся!
Простий і смачний рецепт качки шматочками в рукаві
Апетитну качку шматочками можна запекти в спеціальному рукаві. Так ніжне м’ясо вийде ще більш м’яким і тане в роті. Використовуйте рецепт для вашого яскравого обіду або вечері.
Час готування: 6 годин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1 шт.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
- Приправа для шашлику – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Мед – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Качку старанно промиваємо під холодною водою і розрізаємо на порційні частини. Кладемо їх в глибоку тарілку.
2. Посипаємо птицю сіллю і всіма спеціями. Сюди ж додаємо подрібнений часник, соєвий соус і мед.
3. Старанне вимішуємо. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо маринуватися протягом 4-5 годин.
4. Через час, шматочки птиці перекладаємо в рукав для запікання. Готуємо 1 годину при температурі 190 градусів.
5. Яскраве гаряче блюдо для вашого столу готове, пробуйте!
Як смачно запекти качку в рукаві з гречкою?
Апетитна кулінарна ідея для вашого домашнього меню – запечена качка з гречаною крупою в рукаві. Одночасно ви отримаєте соковите м’ясо і наваристий гарнір. Спробуйте!
Час готування: 4 години
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 2,5 кг
- Гречка – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Майонез – 150 мл
- Гірчиця – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для мяса – 1 пачка.
- Шийка качина – 1 шт.
- Шкіра качина – 100 гр.
- Сердечка качині – 1 шт.
- Печінка качина – 1 шт.
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
1. Качину тушку випатрати, промити. На поверхні зробимо невеликі надрізи. Потрухи залишаємо.
2. Гарненько натираємо продукт сіллю і спеціями.
3. Обмазуємо птицю гірчицею.
4. Після обмазуємо майонезом.
5. Гречану крупу промиваємо під водою, доповнюємо її шматочками цибулі і часнику.
6. До гречаній крупі додаємо нарізані потрухи. Перемішуємо їх, солимо і посипаємо меленим перцем.
7. Начиняємо качку з гречкою потрохами.
8. Перекладаємо заготовку в рукав для запікання, додаємо в деко воду. Маринуємо кілька годин, а після випікаємо дві години при температурі 200-250 градусів.
9. Навариста крупа з соковитою качкою готова. Розкладайте по тарілках і пригощайтеся!
Соковита качка в рукаві з апельсинами
Ароматна качка в духовці виходить з додаванням насичених за смаком апельсинів. А щоб блюдо вийшло соковитим і ніжним, готуйте його з використанням рукави для випікання. Спробуйте!
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 2,5 кг
- Апельсини – 3 шт.
- соєвий Соус – 100 мл
- Мед – 50 гр.
- Імбир мелений – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти.
2. З одного апельсина вичавлюємо 100 мл соку.
3. Інші цитрусові ділимо на невеликі часточки.
4. Змішуємо в глибокій мисці апельсиновий сік з соєвим соусом.
5. Додаємо мед і гарненько вимішуємо.
6. Доповнюємо суміш сіллю і імбиром.
7. Знову розмішуємо.
8. Промиваємо качку і щільно фаршируємо її апельсиновими часточками.
9. Поливаємо маринадом і залишаємо на 10 хвилин.
10. Далі птицю кладемо в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 2-2,5 години. Готуємо при температурі 180 градусів.
11. Ароматна золотиста качка для вашого столу готова!
Дуже смачна качка в меді, запечена в рукаві
Один з найбільш апетитних варіантів приготування качки в рукаві для запікання в медовому маринаді. Так птах виходить неймовірно соковитою і ароматною. Беріть яскраву ідею на замітку.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 2,2 кг
- Картопля – 1 кг
- Мед – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 50 мл
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Качку ретельно промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.
3. Готуємо маринад. Для цього розмішуємо мед з соєвим соусом, гірчицею, майонезом, сіллю і спеціями.
4. Натираємо тушку підготовленою сумішшю.
5. Очищаємо і нарізаємо картоплю.
6. Картоплю кладемо в пакет для запікання. На овоч укладаємо качку. Випікаємо 2,5 години при температурі 180 градусів. За 15 хвилин до готовності розриваємо пакет.
7. Рум’яна качка в ароматній медової заправці готова!
Як запекти качку з чорносливом в домашніх умовах?
Поєднання качки і чорносливу дозволяє отримати неймовірно смачний, соковитий і ароматний продукт. Пропонуємо оцінити домашній рецепт приготування з використанням рукава для запікання.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1 шт.
- Чорнослив – 150 гр.
- Яблуко – 3 шт.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Майонез – 30 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. У глибокій тарілці з’єднуємо соєвий соус, мед, майонез, сіль, перець і подрібнений зубчик часнику. Вимішуємо.
2. Старанно промиваємо тушку зовні і всередині.
3. Рясно обмазуємо птицю маринадом.
4. Яблука промити і розрізати на 4 частини. Чорнослив помити і висушити паперовою серветкою. З решти зубчиків часнику зняти лушпиння, залишивши тільки нижній шар.
5. Начиняємо підготовленими продуктами качку.
6. Кладемо заготовку в рукав для запікання. Готуємо 2 години при температурі 180 градусів.
7. Соковита і рум’яна качка з чорносливом готова. Пригощайтеся!
Качка, запечена в маринаді з соєвого соусу в рукаві
Яскрава і рум’яна качка в духовці виходить з допомогою соєвого маринаду. Такий спосіб приготування додасть птиці насичений смак і неповторний аромат. Використовуйте рецепт для вашого святкового меню.
Час готування: 6 годин
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Соус соєвий – 50 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Імбир свіжий – 10 гр.
- Приправа для птиці – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. У глибокій мисці з’єднуємо соєвий соус, мед, трохи лимонного соку. Сюди ж додаємо тертий імбир і спеції.
3. Слідом відправляємо продавлені зубчики часнику. Ретельно вимішуємо.
4. Рясно обмазуємо сумішшю качку і маринуємо від декількох годин до доби.
5. Через деякий час маринад зливаємо в тарілку. Він ще стане в нагоді.
6. Кладемо птицю в рукав для запікання. Готуємо 2-2,5 години при температурі 200 градусів.
7. За 15 хвилин до готовності розриваємо рукав і обмазуємо блюдо з маринадом.
8. Рум’яна качка в соєвому маринаді готова. Можна пробувати!