Качка з рисом в духовці – особливе блюдо, яке можна подати на будь-який святковий стіл. Це дуже зручно, коли м’ясо і гарнір запікаються разом, страва виходить смачним і гармонійним. Спеціально для вашого свята ми підібрали 4 чудових рецепту запеченої качки з рисом.
Качка, фарширована рисом, запечена в духовці
Соковита і дуже апетитна качка, фарширована рисом. Свято чи будень стануть ще смачніше і веселіше з таким кулінарним шедевром. Проста начинка з рису дуже добре гармонує з качиним м’ясом.
Інгредієнти на
6 порц.
- Качка 2.5 кг
- Рис білий-1 склянка
- Вода-3 склянки
- Качина печінка 10 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Яблука 2 шт.
- Мед 2 ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Біле сухе вино 2 ст. л.
- Імбир 1 ч. л.
- Кориця 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як запекти качку з рисом в духовці? Тушку птиці добре помийте, видаліть жир з області шиї і куприка. Наколіть тушку з усіх боків зубочисткою або шпажкою, обдайте їх окропом і підвісьте на годину.
- Рис зваріть у великій кількості підсоленої води. Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Качиний жир викладіть на сковороду і розтопіть його, смажте на ньому цибулю і часник до золотистого кольору протягом 10 хвилин.
- Далі додайте на сковороду крупнонарезанную печінку, смажте протягом 1 хвилини. Яблука очистіть від шкірки, наріжте кубиками і викладіть їх до печінці разом з вареним рисом. Перемішайте вміст сковороди, посоліть, додайте мелений перець, дрібку імбирного порошку і корицю.
- Фаршируйте качку частиною начинки, черевце зашейте нитками, воно не повинно бути дуже щільно набито. Решту начинку викладіть у форму для запікання.
- Трохи підігрійте біле вино, змішайте його з соєвим соусом, імбирним порошком, сіллю і меленим перцем. Отриманою сумішшю натріть качку. На деко влийте склянку води, зверху помістіть решітку на решітку покладіть качку грудкою вниз. Всю конструкцію накрийте фольгою і запікайте качку в духовці при 180 градусах 1 год.
- Після цього збільште температуру в духовці до 220 градусів, зніміть фольгу, переверніть качку і змастіть її медом. Також, поставте в духовку, на нижню полицю, форму залишилася з рисовою начинкою, щедро поливши її утворився жиром і додавши півсклянки води. Продовжуйте запікання ще 20 хвилин.
- Качка виходить дуже ароматною з апетитною рум’яною скоринкою. Розріжте черевце, витягніть начинку і подавайте качку з рисом в гарячому вигляді.
Як смачно запекти качку з рисом в рукаві?
Качка, запечена з рисом в рукаві, виходить соковитою і ніжною. Що вже готувати про гарнірі. Рис виходить розсипчастим і ароматним. Таку смачну рисову кашу отримати іншим способом майже неможливо.
Час готування: 16 годин
Час приготування: 140 хв
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
- Сіль – 5 ст. л.
- соєвий Соус – 20 мл
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Часник сушений – 2 щіпки.
- Соус гострий – 1 ч. л.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Вода – 20 мл
Для начинки:
- Рис дліннозерновой – 1 склянка
- Айва – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Курага – 1 жменя.
- Фундук – 2 жмені.
- Шафран – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Вода гаряча – 1,5 склянки
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку качки необхідно підготувати заздалегідь. Увечері замочіть її у воді з сіллю. Качка повинна бути повністю покрита рідиною. Залиште в холодильнику на ніч.
Крок 2. Підготуйте рис і начинку. Ріпчасту цибулю дуже дрібно наріжте, обсмажте на оливковій олії, потім додайте нарізаний кубиками айву, смажте протягом хвилини.
Крок 3. Далі додайте в каструлю курагу і фундук, смажте ще хвилину.
Крок 4. В останню чергу всипте рис, перемішайте, щоб крупа наситилася ароматами.
Крок 5. Влийте гарячу воду, додайте шафран, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рис до повного вбирання вологи. Рис в підсумку залишиться трохи недовареним.
Крок 6. Вийміть качку з соляного розчину і обсушіть. Для маринаду змішайте соєвий соус, мед, лимонний сік, гострий соус, кунжутне масло, воду і сушений часник. Наберіть маринад в стерильний об’ємний шприц і введіть його під шкірку качки в різних місцях.
Крок 7. Нафаршируйте качку рисовою начинкою, закріпіть черевце шпажками. Тушку вкладете в рукав для запікання. Помістіть фаршировану качку в духовку, розігріту до 180 градусів, на 1,5 години.
Крок 8. Через півтори години розріжте рукав, додайте до качці яблука і айву і запікайте ще 40 хвилин до утворення на качці золотистої скоринки.
Крок 9. Коли качка буде готова, викладіть її на блюдо і наріжте на порції. Подавайте качку з рисом в гарячому вигляді.
Простий і смачний рецепт качки, запечена з рисом і яблуками
У кожної господині є своє фірмове блюдо для грандіозного торжества. Качка, запечена з рисом і яблуками, безсумнівно, виглядає дуже красиво і презентабельно. І як ні дивно, готувати її не так вже і складно.
Час готування: 170
Час приготування: 50 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Качка – 1 шт.
- Рис дикий – 200 гр.
- Яблуко – 1 шт.
- Фундук – 2 жмені.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Ягоди ялівцю – 3 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Шафран – 0,25 ч. л.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль сванская – 1 щіпка.
- Сіль морська – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рис зваріть по інструкції, зазначеної на упаковці.
Крок 2. Фундук підсушіть в духовці, очистіть від лушпиння і подрібніть блендером.
Крок 3. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.
Крок 4. На сковороді розігрійте вершкове і оливкове масло, викладіть цибулю, приправити його шафраном, меленим перцем, всипте сванскую сіль і обсмажте до золотистого кольору.
Крок 5. Яблуко помийте і наріжте кубиками.
Крок 6. Змішайте варений рис, яблука, подрібнений фундук і смажену цибулю, посоліть і приправте отриману суміш.
Крок 7. Тушку качки випатрайте, добре помийте, розріжте шийну частину. Потрухи відкладіть в сторону.
Крок 8. Нафаршируйте качку рисово-яблучною начинкою, скріпіть краю черевця і зв’яжіть ніжки і крила харчової ниткою.
Крок 9. В деко з високими краями встановіть решітку, на неї покладіть заготовку грудкою вниз. Качку посоліть і приправте. Помістіть фаршировану качку в духовку, розігріту до 170 градусів.
Крок 10. Шийну частину і потрухи складіть у каструлю, залийте водою, додайте перець горошком, лавровий лист, ягоди ялівцю, гвоздику і сіль. Зваріть бульйон.
Крок 11. Через годину вийміть качку, полийте її бульйоном, переверніть і запікайте ще 30 хвилин. Потім ще раз переверніть качку і запікайте до готовності.
Крок 12. Подавайте качку, запечений з рисом і яблуками, на загальному блюді цілком.
Соковита качка з рисом і чорносливом в духовці
У цій страві дуже гармонійно поєднується смак всіх інгредієнтів. При запіканні качки, що виділився жир просочує рис і він виходить дуже ніжним і ароматним. За неповторний смак страви звичайно відповідає чорнослив.
Час готування: 5-8 годин
Час приготування: 90 хв
Порцій – 2-3
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Чорнослив – 150 гр.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
- Рис – 150 гр.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Мед – 1 ч. л.
- Яблуко – 1 шт.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
- Перець чорний горошком – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку качки добре промийте, зріжте жир, крайні фаланги крил і виріжте хребет і ребра.
Крок 2. Горошини чорного перцю подрібніть. Часник очистіть і дрібно наріжте. Змастіть тушку сіллю, перцем і часником зовні.
Крок 3. Більшу частину часнику змішайте з перцем, меленим імбиром, двома столовими ложками яблучного оцту і соєвого соусу. Отриманою сумішшю натріть качку всередині. Вкладіть тушку в поліетиленовий пакет і залиште маринуватися на кілька годин.
Крок 4. Рис зваріть в підсоленій воді до напівготовності.
Крок 5. Чорнослив і яблука наріжте в довільному порядку.
Крок 6. Тепер можна переходити до фарширування качки. Укладіть тушку качки на спину, першим шаром викладіть чорнослив, трохи посоліть його.
Крок 7. Зверху покладіть шар рису, його також трохи посоліть, потім викладіть яблука, трохи посоліть.
Крок 8. Черевце качки зашейте нитками. Наколіть шкіру качки виделкою в декількох місцях.
Крок 9. На дно форми для запікання покладіть крайні фаланги крил.
Крок 10. Викладіть у форму фаршировану качку. Форму закрийте кришкою і відправте її в духовку, розігріту до 250 градусів, на 2,5-3 години. Поступово необхідно зменшити температуру духовки до 200 градусів.
Крок 11. У процесі запікання перевертайте тушку через кожні 40 хвилин. Через півгодини від початку запікання злийте з форми утворився жир.
Крок 12. Змішайте ложку соєвого соусу і меду. Отриманою сумішшю натріть шкіру качки, щоб вона покрилася коричневою скоринкою. Це необхідно зробити за 60-40 хвилин до кінця запікання. Спочатку змастіть отриманою сумішшю одну сторону, потім переверніть тушку і змажте іншу сторону.
Крок 13. Готову запечену качку з рисом і чорносливом можна подавати до столу з печеними яблуками.