Качка з рисом в духовці – особливе блюдо, яке можна подати на будь-який святковий стіл. Це дуже зручно, коли м’ясо і гарнір запікаються разом, страва виходить смачним і гармонійним. Спеціально для вашого свята ми підібрали 4 чудових рецепту запеченої качки з рисом.
Качка, фарширована рисом, запечена в духовці
Соковита і дуже апетитна качка, фарширована рисом. Свято чи будень стануть ще смачніше і веселіше з таким кулінарним шедевром. Проста начинка з рису дуже добре гармонує з качиним м’ясом.
Інгредієнти на
6 порц.
- Качка 2.5 кг
- Рис білий-1 склянка
- Вода-3 склянки
- Качина печінка 10 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Яблука 2 шт.
- Мед 2 ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Біле сухе вино 2 ст. л.
- Імбир 1 ч. л.
- Кориця 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як запекти качку з рисом в духовці? Тушку птиці добре помийте, видаліть жир з області шиї і куприка. Наколіть тушку з усіх боків зубочисткою або шпажкою, обдайте їх окропом і підвісьте на годину.
- Рис зваріть у великій кількості підсоленої води. Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Качиний жир викладіть на сковороду і розтопіть його, смажте на ньому цибулю і часник до золотистого кольору протягом 10 хвилин.
- Далі додайте на сковороду крупнонарезанную печінку, смажте протягом 1 хвилини. Яблука очистіть від шкірки, наріжте кубиками і викладіть їх до печінці разом з вареним рисом. Перемішайте вміст сковороди, посоліть, додайте мелений перець, дрібку імбирного порошку і корицю.
- Фаршируйте качку частиною начинки, черевце зашейте нитками, воно не повинно бути дуже щільно набито. Решту начинку викладіть у форму для запікання.
- Трохи підігрійте біле вино, змішайте його з соєвим соусом, імбирним порошком, сіллю і меленим перцем. Отриманою сумішшю натріть качку. На деко влийте склянку води, зверху помістіть решітку на решітку покладіть качку грудкою вниз. Всю конструкцію накрийте фольгою і запікайте качку в духовці при 180 градусах 1 год.
- Після цього збільште температуру в духовці до 220 градусів, зніміть фольгу, переверніть качку і змастіть її медом. Також, поставте в духовку, на нижню полицю, форму залишилася з рисовою начинкою, щедро поливши її утворився жиром і додавши півсклянки води. Продовжуйте запікання ще 20 хвилин.
- Качка виходить дуже ароматною з апетитною рум’яною скоринкою. Розріжте черевце, витягніть начинку і подавайте качку з рисом в гарячому вигляді.
