Кальмари в сметанному соусі з часником на сковороді
Часник добре відтіняє смак будь-яких морепродуктів, у тому числі і кальмара, однак деякі побоюються можливого запаху після його вживання. Щоб нейтралізувати подібні наслідки, варто прикрасити страву перед подачею свіжої рубаною петрушкою.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Кальмар (тушка) – 1 кг
- Сметана – 300 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
1. Тушки кальмарів обдати окропом, прибрати нутрощі і звільнити від шкірки.
2. Воду закип’ятити з невеликою кількістю солі і покласти туди тушки, готувати їх 3-4 хвилини. Потім дістати морепродукти і нарізати їх кружальцями.
3. Петрушку перебрати, вимити і дрібно нарізати, часник розчавити або нарізати якомога дрібніше.
4. У сковороду з олією покласти часник і петрушку, злегка обсмажити і покласти кальмари.
5. Туди ж влити сметану, додати потрібну кількість перцю і солі і перемішати. Готувати морепродукти в сметані близько 3-4 хвилин, а потім подавати гарячими, посипавши подрібненою листочками петрушки.