Кальмари в сметанному соусі – 8 рецептів з цибулею, часником, грибами на сковороді в духовці з фото

Кальмари в сметанному соусі з часником на сковороді

Часник добре відтіняє смак будь-яких морепродуктів, у тому числі і кальмара, однак деякі побоюються можливого запаху після його вживання. Щоб нейтралізувати подібні наслідки, варто прикрасити страву перед подачею свіжої рубаною петрушкою.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Кальмар (тушка) – 1 кг
  • Сметана – 300 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Тушки кальмарів обдати окропом, прибрати нутрощі і звільнити від шкірки.

2. Воду закип’ятити з невеликою кількістю солі і покласти туди тушки, готувати їх 3-4 хвилини. Потім дістати морепродукти і нарізати їх кружальцями.

3. Петрушку перебрати, вимити і дрібно нарізати, часник розчавити або нарізати якомога дрібніше.

4. У сковороду з олією покласти часник і петрушку, злегка обсмажити і покласти кальмари.

5. Туди ж влити сметану, додати потрібну кількість перцю і солі і перемішати. Готувати морепродукти в сметані близько 3-4 хвилин, а потім подавати гарячими, посипавши подрібненою листочками петрушки.